Κωνσταντίνος Κατσίφας: Σε κλίμα συγκίνησης το τριετές μνημόσυνό του σε Αθήνα και Λευκωσία

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Σε κλίμα συγκίνησης το τριετές μνημόσυνό του σε Αθήνα και Λευκωσία

Το μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία βορειοηπειρωτικών οργανώσεων στις δύο πρωτεύουσες

katsifas
Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε την Κυριακή σε Αθήνα και Λευκωσία, το τριετές μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, με πρωτοβουλία βορειοηπειρωτικών οργανώσεων στις δύο πρωτεύουσες.

Στην Αθήνα το μνημόσυνο τελέστηκε, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην πλατεία Καρύτση, παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και συγγενών του 35χρονου ομογενή, που έπεσε από τις σφαίρες των επίλεκτων της αλβανικής αστυνομίας RENEA, πριν από τρία χρόνια στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. Η πρωτοβουλία ανήκε στον Σύλλογο Βορειοηπειρωτών και στην Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών κ.Μπάμπης Καραθάνος, επεσήμανε την ανάγκη να μη ξεχαστεί η θυσία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

PHOTO1
PHOTO2


Κατά τον επιμνημόσυνο λόγο, ο συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης επεσήμανε τις αλβανικές μεθοδεύσεις προκειμένου η δολοφονία του Κατσίφα να εμφανιστεί ως… αυτοχειρία, αλλά και τη συμπροφορά που επέδειξαν οι τότε κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Ελλάδα, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας ν’ αμαυρώσουν τη μνήμη του 35χρονου ομογενή.

Συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία της Ανθούλας Κατσίφα, αδελφής του Κωνσταντίνου, που ζήτησε απ’ όλους να μείνει ζωντανή η μνήμη του και ο αγώνας του για την ιδιαίτερη πατρίδα του και τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, που συνεχίζουν να καταπατώνται από τις αλβανικές Αρχές.

Κλείσιμο
Στο μνημόσυνο παραβρέθηκε και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Κωσνταντίνος Μπογδάνος.

Ένταση σημειώθηκε μέσα στο ναό, όταν εκπρόσωπος του κόμματος του κατάδικου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, επιχείρησε να πάρει το λόγο μ’ αποτέλεσμα να υπάρξει έντονη αντίδραση από τους διοργανωτές αλλά και από τα μέλη της οικογένειας Κατσίφα που τον απομάκρυναν από το χώρο.

Μετά το τέλος του μνημόσυνου, ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος, όπου προεξήρχε η μεγάλη σημαία που είχε ράψει ο Κωνσταντίνος Κατσίφας για τα μεγάλα συλλαλητήρια -για το Μακεδονικό- το 2019 και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

PHOTO3
PHOTO4


Εθνικό Μνημόσυνο για τον Κατσίφα, τελέστηκε την Κυριακή και στο Μετόχι του Αγίου Προκοπίου της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Παναγίας του Κύκκου στην Λευκωσία, μέσα σε ιδιαίτερο συγκινησιακό κλίμα.

Το μνημόσυνο τελέστηκε με την ευλογία και προτροπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυριάς κ.κ.Νικηφόρου και την επιμέλεια του Αλέξανδρου Ζιούλη της Ένωσης Βορειοηπειρωτών Κύπρου «Ο Πύρρος» και του Ιδρύματος Μελετών και Αρωγής Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, των Ανεξάρτητων Φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

PHOTO5
PHOTO6


Ειδήσεις σήμερα

Η οικογένεια της δολοφονημένης γυναίκας στη Μακρινίτσα ζητάει να αλλάξει το επίθετο του παιδιού της

Να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση ζητά η οικογένεια του 71χρονου που ξυλοκοπήθηκε από μποξέρ

Ο κόσμος δεν είχε να φάει φακή και η τηλεόραση έδειχνε συνταγές για... πάπια Πεκίνου, δηλώνει στο Gala ο Νίκος Ψαρράς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης