Να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση ζητά η οικογένεια του 71χρονου που ξυλοκοπήθηκε από μποξέρ

Να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση ζητά η οικογένεια του 71χρονου που ξυλοκοπήθηκε από μποξέρ

Ζητάει να αλλάξει η αρχική κατηγορία - Οι δυο άντρες είχαν λογομαχήσει για τα σκυλιά τους

boxer_70xronos_art
Βουβός παραμένει ο πόνος για την οικογένεια του 71χρονου που κατέληξε ύστερα από άγρια επίθεση και νοσηλεία ενός μήνα, σε κωματώδη κατάσταση.

Ο ηλικιωμένος είχε δεχθεί γροθιά στο κεφάλι από 40χρονο, ο οποίος ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες.

O 40χρονος αφότου χρησιμοποίησε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του ηλικιωμένου, τον χτύπησε με δύναμη στο κεφάλι με αποτέλεσμα o τελευταίος να χάσει επαφή με το περιβάλλον και να σωριαστεί στο έδαφος.

Σύμφωνα με την αξονική τομογραφία, η σοβαρότητα του χτυπήματος ήταν εμφανής λόγω της διάχυτης αιμορραγίας που παρουσίασε στον εγκέφαλό του ο ηλικιωμένος. Εκτάκτως εισήχθη στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και υποβλήθηκε σε επέμβαση εγκεφάλου. Ωστόσο δεν παρουσίασε σημάδια ουσιαστικής βελτίωσης, παρέμεινε σε κώμα, χωρίς επαφή με το περιβάλλον και ύστερα από συνεχή νοσηλεία 34 ημερών, κατέληξε.

Τι ζητά η οικογένεια του θύματος

Η οικογένεια του θύματος, έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, περιμένει να μεταβληθεί η αρχική κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης, θεωρώντας ότι σε βάρος του άτυχου 71χρονου συνταξιούχου έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ειδικά δεδομένης της ενασχόλησης του δράστη με την πυγμαχία που σημαίνει ότι τα χτυπήματα ήταν σφοδρότατα και ακαριαία.

dikigoros
 «Πρόκειται για μια πρωτοφανή υπόθεση, καθώς είναι πραγματικά τραγικό να βγάζει ένας φιλήσυχος πολίτης βόλτα το σκύλο του και να καταλήγει σε κώμα στην εντατική και ακολούθως να χάνει τη ζωή του από επίθεση που δέχτηκε και μάλιστα πραγματικά για ασήμαντη αφορμή. Το να γρονθοκοπείται ένας ηλικιωμένος συνταξιούχος πισώπλατα, έστω και μετά από λογομαχία, παραπέμπει σε συνθήκες ζούγκλας, και είναι μια ακραία συμπεριφορά που σε μια ευνομούμενη κοινωνία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτή», δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας του 71χρονου Ανδρέας Ταγαράκης.

Ειδήσεις σήμερα

Από τον Πρεβελάκη στον Ζήνα: Τα καλλιστεία πωλήθηκαν και επιστρέφουν - Τι αλλάζει

Η οικογένεια της δολοφονημένης γυναίκας στη Μακρινίτσα ζητάει να αλλάξει το επίθετο του παιδιού της

Ο κόσμος δεν είχε να φάει φακή και η τηλεόραση έδειχνε συνταγές για... πάπια Πεκίνου, δηλώνει στο Gala ο Νίκος Ψαρράς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης