Κακοκαιρία «Αθηνά»: Σάρωσε Κέρκυρα και Ήπειρο - Στην Αττική τις επόμενες ώρες - Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Σάρωσε Κέρκυρα και Ήπειρο - Στην Αττική τις επόμενες ώρες - Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα

Ανησυχία για τις πυρόπληκτες περιοχές στην Εϋβοια, στην οποία αναμένονται βροχές την Παρασκευή - Καταιγίδες και στην Αττική - Πώς θα εξελιχθεί το φαινόμενο την Παρασκευή - Δείτε χάρτη

kakokairia-0
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από τη νύχτα της Τετάρτης η κακοκαιρία «Αθηνά», η οποία έχει πλήξει μέχρι τώρα κυρίως τη Δυτική Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα τα νησιά του Ιονίου (Κέρκυρα, Παξοί και από το βράδυ της Πέμπτης τη Ζάκυνθο) και περιοχές της Ηπείρου,  στην Άρτα και στα Γιάννενα, ενώ η Αττική αναμένεται να επηρεαστεί από τις πρώτες πρωινές ώρες, αρχικά με βροχές και αργότερα μέσα στην Παρασκευή, με καταιγίδες.

Σφοδρές καταιγίδες και «βαριά» νεροποντή σημειώθηκαν την Πέμπτη στο νησί της Κέρκυρας. Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, αυλές των σπιτιών πλημμύρισαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στο επαρχιακό δίκτυο.




Κέρκυρα - κακοκαιρία: Πλημμύρα στον Ποταμό


Κλείσιμο
Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Πυροσβεστική δέχθηκε τρεις κλήσεις για παροχή βοήθειας σε αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν στο οδικό δίκτυο, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, δέκα κλήσεις για άντληση υδάτων, 18 κλήσεις για κοπές δέντρων και χρειάστηκε να παρέμβει για την απομάκρυνση δέντρου που ξεριζώθηκε από τους δυνατούς ανέμους και έκλεισε τον δρόμο της επαρχιακής οδού Πέλεκα, στο ύψος της διασταύρωσης προς Καλαφατιώνες. Το δέντρο έπεσε επάνω σε καλώδια της ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της περιοχής. Την ίδια ώρα, δέντρο έπεσε στο στέγαστρο του προαυλίου του 6ου Δημοτικού Σχολείου Κέρκυρας, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cetdbm4k3xe1-se)


Να σημειωθεί ότι κλειστά παρέμειναν σήμερα, λόγω κακοκαιρίας όλα τα σχολεία στην Κέρκυρα και τους Παξούς ενώ όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειαρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, Κώστας Ζορμπάς «αύριο, Παρασκευή θα λειτουργήσουν κανονικά όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Κέρκυρα και Παξούς», καθώς, όπως είπε, «αναμένεται ύφεση των φαινομένων».

Κακοκαιρία Αθηνά: Πλημμύρα στο Λιστόν Κέρκυρας


Στο πέρασμά της η «Αθηνά» προκάλεσε πολλά προβλήματα και στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας καθώς, λόγω χαμηλής ορατότητας, τις πρωινές ώρες, τέσσερις πτήσεις, δύο από Ελλάδα και δύο από το εξωτερικό δεν μπόρεσαν να προσγειωθούν.

Την ίδια ώρα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτελούνται από το πρωί μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ δεμένα παραμένουν στα λιμάνια τα πλοία ανοιχτού τύπου.

Πάνω από 120 χιλιοστά βροχής την Πέμπτη σε Κέρκυρα και Άρτα

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν έως το απόγευμα της Πέμπτης 7 Οκτωβρίου, κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, σε πλήρη συμφωνία με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Έως τις 18:00 το απόγευμα, ύψη βροχόπτωσης που ξεπερνούν τα 120 χιλιοστά καταγράφονται στους  μετεωρολογικούς σταθμούς που βρίσκονται στα Γουβιά Κέρκυρας και στα Θεοδώριανα Άρτας, ενώ 113 ήταν τα χιλιοστά βροχής στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων.

Στο δορυφορική εικόνα που ακολουθεί αποτυπώνονται οι νεφώσεις της κακοκαιρίας «Αθηνά» στις 18:10 ώρα Ελλάδας και περιέχεται πίνακας με 8 μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις 18:00 το απόγευμα.

vroxes_xartis


Ανησυχία για τις πυρόπληκτες περιοχές - Που θα «χτυπήσει» η «Αθηνά» την Παρασκευή

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Παρασκευή, σύμφωνα τις προβλέψεις της ΕΜΥ, μέσα από το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε. Συγκεκριμένα, αναμένονται από το πρωί βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), ενώ από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν από το μεσημέρι βαθμιαία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.

Σε περιοχές των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Πιερίας και Ημαθίας οι βροχές θα έχουν και αυξημένη διάρκεια, ενώ στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής συμπεριλαμβάνονται και αυτές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cetcr29a57mh-se)


Βροχές αναμένονται και στην Πελοπόννησο, τη Στερεά, την Εύβοια, τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες, με τα φαινόμενα να εξασθενούν σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, με πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων κυρίως στα δυτικά.

Αναφορικά με την Αττική, αναμένονται βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής μέχρι νωρίς το απόγευμα.



Ειδήσεις σήμερα:

Η Βουλή κύρωσε την Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας με 191 υπέρ

Πιέσεις να μην μπει «λουκέτο» στο ελληνικό Euronews ασκούν Έλληνες και Κύπριοι ευρωβουλευτές

«Δεν παίρνω τίποτα πίσω» λέει ο YouTuber αντιεμβολιαστής αστυνομικός που τέθηκε σε διαθεσιμότητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης