Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Ολονύχτια μάχη με τις διάσπαρτες εστίες - Ζημιές σε σπίτια (βίντεο + φωτό)

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Ολονύχτια μάχη με τις διάσπαρτες εστίες - Ζημιές σε σπίτια (βίντεο + φωτό)

Βελτιωμένη η εικόνα - Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των οικισμών Λιβίσι και Αγία Μαρίνα να είναι σε κατάσταση ετοιμότητας - Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία - Σε επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αττική

nmakrio-0
Φωτιά σε δύο μέτωπα εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στη Νέα Μάκρη, αργά το βράδυ της Δευτέρας. Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα, τόσο λόγω της έντασης των ανέμων, όσο και λόγω της μεγάλης καύσιμης ύλης στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι φλόγες να φτάσουν στις αυλές των σπιτιών και να απειληθούν περιουσίες.στον οικισμό Λιβίσι. Η Πυροσβεστική έδωσε εντολή για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από δρόμους στο Λιβίσι, καθώς και να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι στην Αγία Μαρίνα και στη γύρω περιοχή.

Με δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, υποστήριξε ότι έχει καεί τουλάχιστον ένα σπίτι και υπάρχουν πληροφορίες και για δεύτερο, ενώ κάποια ακόμα έχουν υποστεί ζημιές. Η απογραφή, ωστόσο, των ζημιών θα γίνει μετά τον έλεγχο τη φωτιάς και από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τόσο άνθρωποι της Πυροσβεστικής, όσο και τοπικοί παράγοντες, έκαναν λόγο για «σοβαρές υποψίες εμπρησμού», τονίζοντας ότι δεν είναι φυσιολογικό να ξεσπούν πολλαπλά μέτωπα φωτιάς σε διαφορετικά σημεία, το βράδυ.

Μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα, η εικόνα της φωτιάς ήταν σαφώς βελτιωμένη, καθώς τα μέτωπα είχαν περιοριστεί και είχαν απομακρυνθεί από τις κατοικημένες περιοχές. 

Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης. Στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των οικισμών Λιβίσι και Αγία Μαρίνα.

Φωτιά ξέσπασε και σε δεύτερη εστία και συγκεκριμένα κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ, ωστόσο περιορίστηκε γρήγορα και δεν κινδύνευσε το μοναστήρι. 

Κλείσιμο
Μετά τις 12:30 τα μεσάνυχτα, η Πυροσβεστική έκανε λόγο για διάσπαρτες εστίες, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής  να δίνουν ολονύχτια μάχη για να ελεγχθούν τα ανοιχτά μέτωπα.

Φωτιά Ν. Μάκρη


Νέα Μάκρη


Νέα Μάκρη 2



Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά έφτασε στις οδούς Τερψιχόρης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων, σε ακαθάριστους οικοπεδικούς χώρους. Εντολή για προληπτική απομάκρυνση έδωσε, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η Πυροσβεστική για τους κατοίκους της περιοχής κοντά στον οικισμό.

Με εντολή του αρχηγού το ΠΣ αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει στον τόπο της πυρκαγιάς κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια .

Ταυτόχρονα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και αυτήν την ώρα επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα (ΜΕΤΠΕ) και πολλοί εθελοντές .

nm4
nm5
nm12
nm11
nm6
nm7
nm8
nm9
nm10
nm2
nm3
nm1





Σε μήνυμά του στο Facebook, ο δήμαρχος Νέας Μάκρης, Στέργιος Τσίρκας, ζήτησε εκκένωση του οικισμού που απειλείται. 



Λόγω εκδήλωσης της πυρκαγιάς, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευής, από το ύψος της οδού Βασίλειου Ρώτα, καθώς και στις οδούς Διονύσου και Μαραθώνος, Μαραθώνος και Αγίου Ανδρέα, Ερμού και Αρτέμιδος, Διονύσου προς Άγιο Εφραίμ, Διονύσου στον Άγιο Πέτρο και Σπύρου Λούη και Μαραθώνος.



neamakri01



242322211_3456942137865767_2072921140456672212_n


Ειδήσεις σήμερα

AUKUS: Η Γαλλία περνά στην αντεπίθεση – Κλίμα δυσαρέσκειας σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Έκρηξη ηφαιστείου στη Λα Πάλμα: Αγωνία για την πορεία της λάβας - Χιλιάδες εκκενώσεις, εκατοντάδες κατεστραμμένα σπίτια

Έλενα Πολυχρονοπούλου - Συνέντευξη μέσα από τη φυλακή: «Θέλω να πληρώσει για όλα ο σύντροφός μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης