Πόρτο Λάγος: Θα πωλούσε 212 κιλά παράνομα αλιευμένα ολοθούρια
Ο δράστης εντοπίστηκε την στιγμή που είχε φορτώσει στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του 13 κουβάδες με τα εχινόδερμα που είχαν βάρος μικρότερο του ελάχιστου επιτρεπόμενου
Για παράνομη αλίευση ολοθούριων με σκοπό την πώληση συνελήφθη στη χερσαία ζώνη του λιμανιού του Πόρτο Λάγους ένας 32χρονος Έλληνας από άνδρες του τοπικού Λιμεναρχείου με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. Κομοτηνής, το βράδυ του Σαββάτου.
Ο δράστης εντοπίστηκε την στιγμή που είχε φορτώσει στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του 13 κουβάδες, στους οποίους είχε βάλει 3.398 ολοθούρια συνολικού βάρους 212 κιλών και 390 γραμμαρίων και σκόπευε να τα διαθέσει στην αγορά. Όμως, είχαν βάρος μικρότερο του ελάχιστου επιτρεπόμενου των 180 γραμμαρίων και κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα του 32χρονου που οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης με την κατηγορία της παράνομης αλιείας.
Τα ολοθούριο που είναι εχινόδερμα γνωστά ως «αγγούρια της θάλασσας» σερβίρονται στα ακριβά εστιατόρια του εξωτερικού με τιμές που φτάνουν και τα 1.000 ευρώ το κιλό, ενώ και στην Κίνα είναι ανάρπαστα, καθώς χρησιμοποιούνται για την θεραπεία διαφόρων παθήσεων και την παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων ή καλλυντικών.
Ο διακεκριμένος επιστήμονας φωτίζει τα κρυμμένα μυστικά του διαστήματος, εξηγεί γιατί είναι απίθανο να είμαστε μόνοι στο σύμπαν, θεωρεί ότι η εποίκηση του Αρη δεν είναι ένα βιώσιμο πρότζεκτ και επισημαίνει την αποστολή που έχουμε ως ανθρωπότητα στον πλανήτη Γη.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.