Να βγάλουν κέρδος πουλώντας παράνομα στην αγορά ζωντανά ολοθούρια, τα οποία χρησιμοποιούνται ως δόλωμα, αλλά είναι περιζήτητα στο εξωτερικό, φιλοδοξούσαν δύο ερασιτέχνες ψαράδες που έβγαλαν μεγάλο αριθμό από τον βόρειο Ευβοϊκό, το βράδυ της Παρασκευής.
Οι δράστες είχαν κάνει καταδύσεις στην περιοχή των Σκορπονερίων και είχαν αλιεύσει πάνω από 600 ολοθούρια , τα γνωστά «αγγούρια της θάλασσας», τα οποία συγκαταλέγονται στα εχινόδερμα, είναι πρώτα ξαδέρφια του αχινού και του αστερία και στην Κίνα είναι ανάρπαστα για την θεραπεία διάφορων παθήσεων και την παρασκευή φαρμακευτικών σκευασμάτων ή καλλυντικών, ενώ σε άλλες χώρες του εξωτερικού σερβίρονται στα ακριβά εστιατόρια με τιμές που φτάνουν και τα 1.000 ευρώ το κιλό!
Οι παράνομοι αλιείς εντοπίστηκαν από λιμενικούς του σταθμού της Λάρυμνας, συνελήφθησαν, κατασχέθηκε ο καταδυτικός εξοπλισμός τους και τους επιβλήθηκε βαρύ διοικητικό πρόστιμο, ενώ τα ολοθούρια ποντίστηκαν και πάλι στη θάλασσα.
Το Parian Chronicle, υπό την διαχείριση της SWOT Hospitality, είναι το πρώτο Destination By Hyatt ξενοδοχείο στην Πάρο και άνοιξε τις πόρτες του την 1η Ιουλίου, παρουσιάζοντας μια διαφορετική πρόταση φιλοξενίας που συνδυάζει την κυκλαδίτικη αισθητική, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη πολυτέλεια.
Η JURA, το κορυφαίο brand αυτόματων μηχανών, φέρνει στην Ελλάδα μια νέα προσέγγιση στην εμπειρία του καφέ, βασισμένη στην τεχνολογία αιχμής και την υψηλή τεχνογνωσία.