Μεγάλη αναζωπύρωση στην Αρκαδία: Απειλήθηκε ξανά το Νεοχώρι

Μεγάλη αναζωπύρωση στην Αρκαδία: Απειλήθηκε ξανά το Νεοχώρι

Αναζωπύρωση και στην Ελαία - Η φωτιά έφτασε κοντά στα σπίτια στο Νεοχώρι - Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή - Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες

arkadia_anazwpirwsi
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι πυροσβέστες στην Αρκαδία. Η φωτιά συνεχίζει να καίει στη Γορτυνία και από νωρίς το μεσημέρι υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση στο Νεοχώρι όπου βρέθηκε για άλλη μια μέρα το πύρινο μέτωπο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, αναζωπύρωση σημειώθηκε και στην Ελαία, ωστόσο η γενική εικόνα χαρακτηρίζεται «καλή».




Posted by Σταθης Μπαλος on Thursday, August 12, 2021




Κλείσιμο

Posted by Σταθης Μπαλος on Thursday, August 12, 2021


Posted by Σταθης Μπαλος on Thursday, August 12, 2021



Σύμφωνα με πληροφορίες, το Νεοχώρι απειλήθηκε σοβαρά και για τρεις, περίπου, ώρες οι πυροσβέστες και τα ενάερια μέσα έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά η οποία σύμφωνα με αναφορές έφτασε κοντά στα σπίτια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν καεί αποθήκες. 


Posted by Kuriakos Kuriakopoulos on Thursday, August 12, 2021




Σύμφωνα με τον  διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχο Θανάση Κολυβήρα που μίλησε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ ο αέρας είναι αρκετά δυνατός και όπως αναφέρει μέσα στο πουθενά ανάβουν μικροεστίες.  Η δύναμη των ανέμων υποχώρησε το απόγευμα. 

Στις δασικές πυρκαγιές της Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και της Γορτυνίας Αρκαδίας επιχειρούν 678 πυροσβέστες με 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 218 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, συγκεκριμένα από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από το Ηνωμένο Βασίλειο 21 πυροσβέστες, από τη Γαλλία 200 πυροσβέστες με 59 οχήματα, από τη Γερμανία 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα και από την Αυστρία 39 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Επίσης, για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.



Ειδήσεις σήμερα: 

Ναυάγιο στη Μήλο: Δείτε πώς έσωσαν τους 17 που έπεσαν στη θάλασσα όταν βυθίστηκε η θαλαμηγός (βίντεο + φωτογραφίες)

Βίντεο-ντοκουμέντο: Έδιναν πλαστά τεστ Covid σε αλλοδαπούς - Πώς τους περνούσαν από τους ελέγχους στο «Ελ. Βενιζέλος»

Πυρκαγιές: Συνεχίζεται η μάχη σε Εύβοια, Ηλεία-Αρκαδία και Λακωνία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης