Βίντεο-ντοκουμέντο: Έδιναν πλαστά τεστ Covid σε αλλοδαπούς για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη - Πώς τους περνούσαν από τους ελέγχους στο «Ελ. Βενιζέλος»

Βίντεο-ντοκουμέντο: Έδιναν πλαστά τεστ Covid σε αλλοδαπούς για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη - Πώς τους περνούσαν από τους ελέγχους στο «Ελ. Βενιζέλος»

Αποκαλυπτικά στοιχεία: Πώς δρούσε το κύκλωμα των «ελληνοποιημένων» Αιγυπτίων - Εφοδίαζαν τους αλλοδαπούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και τεστ κορωνοϊού

plasta_eggrafa_airport_art
Βίντεο-ντοκουμέντο από τη δράση του κυκλώματος των «ελληνοποιημένων» Αιγυπτίων που εφοδίαζαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και αρνητικά τεστ Covid αλλοδαπούς για να πετάξουν από το Ελευθέριος Βενιζέλος σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρουσιάζει το protothema.gr.

Το κύκλωμα, εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών μετά από πληροφορίες που έφθασαν στα τέλη Ιουλίου.

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν τα όσα τους είπαν οι «πηγές» για τη δράση των Αιγυπτίων με την ελληνική ιθαγένεια και αφού κατάφεραν να εντοπίσουν το όχημα που έκανε τις μεταφορές των αλλοδαπών -ένα γκρι Nissan Qashqai- το έθεσαν υπό παρακολούθηση.




Ειδικότερα όπως διαπίστωσαν το επιχειρησιακό αυτοκίνητο της σπείρας, στάθμευσε στις 27 Ιουλίου, την 1η Αυγούστου και την 6η του μηνός. Στις 8-8-2021 οι αστυνομικοί, το είδαν και πάλι να σταθμεύει κοντά στον αερολιμένα και να αποβιβάζονται δύο αλλοδαποί και τα τρία μέλη της σπείρας ηλικίας 18, 20 και 22 ετών.

Οι δράστες τους συνόδευσαν στα διαφορετικά σημεία ελέγχων, με σκοπό να επιτύχουν την επιβίβαση σε αεροσκάφος με προορισμό ευρωπαϊκή χώρα.

Κλείσιμο
Σε κάθε στάδιο τους καθοδηγούσαν για την επιτυχή διέλευση από τους ελέγχους επιβατών, αφού προηγουμένως τους είχαν εφοδιάσει με τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, κάρτες επιβίβασης και διαγνωστικά αρνητικά τεστ Covid.

Αεροδρόμιο - Κύκλωμα εφοδιάζει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Αεροδρόμιο - Κύκλωμα εφοδιάζει με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Λίγο πριν φτάσουν στην πύλη εξόδου με προορισμό ευρωπαϊκές χώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, προέβησαν στον έλεγχό των διακινητών και των διακινούμενων και στη συνέχεια τους συνέλαβαν. Εκτός από τους διακινητές και τους αλλοοδαπούς που επιχείρησαν να πετάξουν από την Αθήνα με πλαστά χαρτιά και πλαστά αρνητικά τεστ Covid, συνελήφθησαν στο πλαίσιο έρευνας σε οικία στην Αθήνα, δύο ημεδαπές που σχετίζονται με τη δράση του κυκλώματος.

aerodromi_plasta_eggrafa__2_
aerodromi_plasta_eggrafa__1_




Στην κατοχή τους αλλά και σε έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

-5- δελτία ταυτοτήτων διαφόρων χωρών (κάποια εξ αυτών πλαστά και κάποια γνήσια για τα οποία έχει δηλωθεί απώλεια),

-2- διαβατήρια διαφορετικών χωρών,

-5- κάρτες επιβίβασης,

-6- test Covid (κάποια αμφιβόλου γνησιότητας και κάποια σε στοιχεία άλλων ατόμων),

το χρηματικό ποσό των -1.740- ευρώ,

πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών

το επιχειρησιακό αυτοκίνητο

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε φωτογραφία - Πάνω από 500.000 τα καμένα στρέματα στη Βόρεια Εύβοια

Εκδόσεις Λιβάνη: Πώς ο φημισμένος εκδοτικός οίκος έφτασε στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής

Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στην Ύδρα - Σε ύφεση το μέτωπο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης