Μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα: Εκκενώνονται χωριά - Στο Λαμπίρι και στη Ζήρια οι φλόγες

Μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα: Εκκενώνονται χωριά - Στο Λαμπίρι και στη Ζήρια οι φλόγες

Μήνυμα του 112: Κατευθυνθείτε προς Αίγιο -  Κάηκαν τέσσερα σπίτια - Κάτοικοι στα κάτω Ζήρια με αναπνευστικά προβλήματα με αποτέλεσμα να κληθεί το ΕΚΑΒ Επιχείρηση για την απομάκρυνση ηλικιωμένης - Εσπευσμένα αεροπορικώς στην περιοχή ο Χαρδαλιάς - Κλειστή η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου στο ρεύμα προς Πάτρα - Σκάφη του Λιμενικού σε ετοιμότητα - Στη μάχη της κατάσβεσης και το ρωσικό Beriev-200 - Σε ετοιμότητα δύο νοσοκομεία - Δείτε εικόνες και βίντεο

ziria23
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αχαΐα από νέα πυρκαγιά η οποία έχει ξεσπάσει στη Ζήρια Αχαΐας σε δασική έκταση. Η φωτιά λόγω των θυελλωδών ανέμων, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, δημιουργώντας ένα πολύ μεγάλο μέτωπο. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3 μποφόρ, με ριπές 6 μποφόρ, κατευθύνοντας τη φωτιά προς το χωριό Ζήρια.

Την ίδια στιγμή στην Πολιτική Προστασία έχει σημάνει συναγερμός και στο σημείο σπεύδει εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ζήρια, Καμάρες και Λαμπίρι βρίσκονται, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σε διαδικασία εκκένωσης καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται πολύ κοντά, ενώ σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση οι φλόγες είναι κοντά στις αυλές των σπιτιών ειδικά σε Ζήρια και Λαμπίρι.

Σύμφωνα με το patrastimes.gr έχουν καεί τέσσερα σπίτια ενώ  κάτοικοι στο χωριό κάτω Ζήρια έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα στο σημείο σπεύδουν σταθμοί του ΕΚΑΒ. Επιπλέον στήθηκε επιχείρηση  για την απομάκρυνση μιας ηλικιωμένης από το σπίτι της που είναι κοντά στη φωτιά. Επίσης έχει στηθεί επιχείρηση για την απομάκρυνση λουόμενων  που βρίσκονται στην παραλία και σε beach bar  της περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια.

Τρία λεωφορεία διατέθηκαν για να απομακρύνουν όσους δεν έχουν δικό τους μέσο από την περιοχή.  Σύμφωνα με το thebest.gr σκάφη του λιμενικού βρίσκονται σε ετοιμότητα στην παραλία Καμαρών και Άκολης για να μεταφέρουν άτομα δια θαλάσσης εαν χρειαστεί. Οι καμπάνες στο χωριό Ζήρια χτυπούν για την εκκένωση. Οι καμπάνες στο χωριό Ζήρια χτυπούν για την εκκένωση την ώρα που οι φλόγες έχουν πλησιάσει στο ύψος της εκκλησίας του χωριού. Νωρίτερα το πύρινο μέτωπο είχε περάσει και από το Λαμπίρι. 

Παράλληλα  στήθηκε επιχείρηση για την εκκένωση παιδικής κατασκήνωσης στο Λαμπίρι. Πιο συγκεριμένα απομακρύνθηκα 110 παιδιά με λεωφορεία και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο στην Πάτρα συνοδεία περιπολικών. Υπενθυμίζεται πως πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στην περιοχή και την προηγούμενη Δευτέρα.

Κλειστή η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου στο ρεύμα προς Αθήνα

Νεότερη ενημέρωση αναφέρει ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου στο ρεύμα προς Πάτρα. Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ οι οδηγοί που κινούνται προς Αθήνα παρακαλούνται να χρησιμοποιούν την Εθνική Οδό Ναυπάκτου - Ιτέας. 

Gnomip Καμπάνες για εκκένωση Ζηρια


Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στην περιοχή 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική έχουν κινητοποιηθεί 95 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 33 οχήματα, πέντε αεροσκάφη, ανάμεσά τους και το θηριώδες ρωσικό Beriev και δύο ελικόπτερα. 
Κλείσιμο
ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΖΗΡΙΑ
ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΖΗΡΙΑ ΑΧΑΪΑΣ2

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd7ajliwpik1-se)

Εν τω μεταξύ τα οχήματα που ήταν εγκλωβισμένα στη θέση Μπούκα οδηγούνται από την τροχαία προς το Αίγιο. Παράλληλα από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Λόγγο έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου.

Σε ετοιμότητα δύο νοσοκομεία

Στο μεταξύ σε ετοιμότητα έχουν τεθεί το πανεπιστημιακο νοσοκομείο της Πάτρας και το νοσοκομείο του Αιγίου, όπως και το ΕΚΑΒ.







Με επείγον μήνυμα που έφθασε από το 112 στα κινητά των Αχαιών η Γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας επισημαίνει την ανάγκη εκκένωσης της Ζήριας, του Λαμπιρίου και των Καμαρών.
112-sms

Φαρμάκης: Συντονισμένη μάχη για να περιοριστούν τα μέτωπα

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης σε δηλώσεις του, όπως σημειώνει το gnomip.gr ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι προσπάθειές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με Εναέρια και επίγεια μέσα για τον περιορισμό των μετώπων. Σύμφωνα με τον κ. Φαρμάκη υπάρχει συνεργασία με την Ολυμπία Οδό και την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας ενώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας για να εκτιμά της κατάσταση και να δίνει οδηγίες.

227207940_10221203105650561_3720637399693065673_n-1
227061698_10221203124531033_723100496335557376_n
229033545_10221203122050971_1016397751572948426_n



Ειδήσεις σήμερα: 

Έγγραφο CDC: H μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται και από τους εμβολιασμένους

Καιρός: Επελαύνει ο καύσωνας - Ποιες περιοχές θα φτάσουν έως και 45 βαθμούς Κελσίου

Κολαστήριο-spa στο κέντρο της Αθήνας: «Με κατήγγειλαν για βιασμό για να με εκδικηθούν», λέει ο 47χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης