Κρήτη: Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο το ζευγάρι μετά τη διάσωση - «Σε καλή κατάσταση η υγεία τους»

Κρήτη: Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο το ζευγάρι μετά τη διάσωση - «Σε καλή κατάσταση η υγεία τους»

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο διοικητής του νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Τερζάκης,  οι διασωθέντες «κάθονται μέσα για έλεγχο, για λόγους ασφαλείας γιατί και οι δύο γλίτωσαν από σίγουρο πνιγμό. Χρειάζονται λίγη ακόμη παρακολούθηση γιατί μπορεί να παρουσιάσουν κάποια πνευμονία, δέκατα ή πυρετό»

kriti
Στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύονται ο 44χρονος Στέλιος και η 41χρονη σύντροφός του, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν από το απόγευμα του Σαββάτου. Βίωσαν μεγάλη περιπέτεια στη θάλασσα όταν η βάρκα που είχαν νοικιάσει αναποδογύρισε εξαιτίας της θαλασσοταραχής που επικρατούσε στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη στους Καλούς Λιμένες.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Κωνσταντίνος Τερζάκης και οι δυο είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο οι γιατροί εξακολουθούν να τους παρακολουθούν για καθαρά προληπτικούς λόγους.

«Η εισαγωγή και των δυο και του 44χρονου και της 41χρονης έγινε χθες στις 8:20 το βράδυ. Στον 44χρονο έγινε αμέσως ακτινογραφία, η οποία ήταν αρκετά καλή. Είναι σε καλή κατάσταση, ενώ στο νοσοκομείο παραμένει για προληπτικούς λόγους εξαιτίας της ταλαιπωρίας και των ωρών που μεσολάβησαν μέχρι να βγει στην Μονή Κουδουμά για βοήθεια. Πρέπει να κολυμπούσε τουλάχιστον 8 ώρες από το σημείο, όπου αναποδογύρισε η βάρκα και την σπηλιά που είχαν βρει. Το οξυγόνο του είναι καλό, αν και του δίνουν λίγο για βοήθεια. Νοσηλεύεται στην πνευμονολογική κλινική. Οι πνεύμονες τους είναι καθαροί από νερό».

Σχετικά με την 41χρονη και της πληροφορίες που ήθελαν να είχε χτυπήσει στο κεφάλι την ώρα που αναποδογύρισε η βάρκα ο διοικητής του νοσοκομείου εξηγεί:

«Η 41χρονη νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική και εκείνη είναι σε πάρα πολύ κατάσταση. Δεν υπάρχει ενημέρωση πως έχει χτυπήσει στο κεφάλι. Κάθονται μέσα για έλεγχο, για λόγους ασφαλείας γιατί και οι δύο γλίτωσαν από σίγουρο πνιγμό. Χρειάζονται λίγη ακόμη παρακολούθηση γιατί μπορεί να παρουσιάσουν κάποια πνευμονία, δέκατα ή πυρετό. Θεωρώ πάντως πως τις επόμενες ημέρες θα πάρουν εξιτήριο και οι δυο».

Το χρονικό

Ο 45χρονος άνδρας, όπως είχε αναφέρει το cretapost, έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα και τεράστιο ψυχικό σθένος, αφού κατάφερε να κολυμπήσει για ώρες μέσα στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, ώστε να φτάσει στη Μονή Κουδουμά και να ζητήσει βοήθεια για την σύντροφο του η οποία είχε μείνει πίσω σε μια σπηλιά.

Όσοι βοήθησαν στις έρευνες και συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσής τους, έχουν εντυπωσιαστεί από αυτή τη θετική έκβαση που είχαν τα πράγματα, δεδομένης της θαλασσοταραχής και των δύσκολων καιρικών συνθηκών στην περιοχή από το Σάββατο, λόγω των ανέμων που δεν εμπόδισαν ωστόσο τον 45χρονο, με καταγωγή από την Αγία Βαρβάρα Μεσαράς, ο οποίος διαμένει μόνιμα στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια και εργάζεται ως πιλότος ελικοπτέρου, να βρει το κουράγιο και τη δύναμη να προστατεύσει τόσο τον ίδιο όσο και την φίλη του.

Οι δυο τους κατάφεραν το Σάββατο να σκαρφαλώσουν στα βράχια και να παραμείνουν σε μια βραχοσκεπή.

Tην Κυριακή ο 45χρονος άνδρας, δεδομένων των βελτιωμένων καιρικών συνθηκών, κατάφερε να κολυμπήσει μέσα στα φουρτουνιασμένα κύματα μέχρι τη Μονή Κουδουμά, για να ζητήσει βοήθεια ενώ η γυναίκα έμεινε μόνη στην εν λόγω σπηλιά κοντά στη Μονή.

Άμεσα ενημερώθηκε το Λιμενικό, σκάφη του οποίου μετέβησαν αμέσως στο σημείο για να την παραλάβουν, με την επιχείρηση απεγκλωβισμού της να ολοκληρώνεται επιτυχώς.

Στο Κ.Υ Χάρακα για τις πρώτες βοήθειες

Κλείσιμο
Και οι δύο διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες ενώ υποβλήθηκαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Οι πληροφορίες του cretapost, αναφέρουν ότι ήταν και οι δύο αφυδατωμένοι.

Το θετικό πάντως είναι ότι αν και ταλαιπωρημένοι και οι δύο άνθρωποι, είναι καλά στην υγεία τους.

Το τελευταίο στίγμα από το GPS

Το Λιμενικό ξεκίνησε έρευνες επιβεβαιώνοντας ότι η βάρκα μήκους 5 μέτρων που είχε ενοικιαστεί το πρωί του Σαββάτου σε έναν 45χρονο και μία 39χρονη, από επιχείρηση στην περιοχή του Λέντα, δεν είχε ακόμη επιστρέψει.

Η βάρκα ενοικιάστηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου και επρόκειτο να την επιστρέψουν στις 16:30 το απόγευμα, κάτι που δεν έγινε και ως εκ τούτου ξεκίνησε άμεσα έρευνα.

Το τελευταίο στίγμα της βάρκας εντοπίστηκε λίγα μίλια από την ακτή στη Μονή Κουδουμά, ανοιχτά του σημείου που τελικά εντοπίστηκαν σώοι οι δύο επιβαίνοντες.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κρήτη: Η απίστευτη ιστορία πίσω από τη διάσωση του ζευγαριού - «Κολύμπησε για ώρες με την τρικυμία, ήταν θαύμα που έζησε»

Κικίλιας: Οι νέοι να εμβολιαστούν έστω και με μία δόση πριν πάνε διακοπές - Έκκληση για τους 55 και άνω

Έγκλημα στη Φολέγανδρο - Το «κατηγορώ» της εισαγγελέως: «Προσβλήθηκε για ασήμαντη αφορμή και σκότωσε τη Γαρυφαλλιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης