Φθιώτιδα: Βρήκαν φυτεία με 733 δενδρύλλια κάνναβης - Φωτογραφίες

Φθιώτιδα: Βρήκαν φυτεία με 733 δενδρύλλια κάνναβης - Φωτογραφίες

Οι αρχές προχώρησαν σε δύο συλλήψεις - Εκτιμάται ότι τα έσοδα θα ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ

kannabi4234
Μία τεράσια φυτεία για την καλλιέργεια κάνναβης εντοπίστηκε στην Φθιώτιδα από αστυνομικούς, έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων για την ύπαρξή της σε δύσβατη δασική περιοχή του ορεινού όγκου Όθρυος. Συγκεκριμένα οι καλλιεργητές φρόντιζαν συνολικά 733 δενδρύλια κάνναβης!

Ειδικότερα, η φυτεία εκτεινόταν σε ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο, που περιβαλλόταν από φυσική βλάστηση -πουρνάρια άνω των τριών μέτρων- έτσι ώστε να παρέχει κάλυψη και να είναι δυσπρόσιτη για τις διωκτικές Αρχές. Για τον εντοπισμό της φυτείας συνεργάστηκαν με μεθοδικότητα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας και του Αστυνομικού Τμήματος Στυλίδας.

kannabi1
kannabi2


Στο πλαίσιο αυτό, χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή επίσης αστυνομικών των Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας και του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών, με αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο αλλοδαπών καλλιεργητών.

kannabi3
kannabi4
Κλείσιμο


Οι δύο συλληφθέντες βρέθηκαν μέσα σε ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα, εντός πυκνής βλάστησης και πλησίον της φυτείας, από την οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 733 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 40 εκατοστών. Τα 364 από αυτά ήταν σε φυτώριο μέσα στον συγκεκριμένο χώρο.

kannabi5
kannbi6


Επιπλέον, εντοπίστηκαν μία αυτοσχέδια δεξαμενή για την άρδευση των δενδρυλλίων, καθώς και ένα αυτοσχέδιο ξηραντήριο κάνναβης. Κατασχέθηκαν επίσης διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία, κατάλληλα για τη φροντίδα και περιποίηση της φυτείας, αλλά και αντικείμενα πρόσφορα για την διαβίωση των καλλιεργητών. Αυτά είναι τρία φτυάρια και μία τσάπα, σκεπάρνι και ψεκαστικό μηχάνημα, δύο πένσες, δύο φιάλες υγραερίου και εστία πετρογκάζ, τρία ζευγάρια γάντια και ένα λάστιχο ποτίσματος μήκους 100 μέτρων.

kannabi7
kannabi8


Γίνεται μνεία ότι από την καλλιέργεια των δενδρυλλίων και την περαιτέρω διακίνηση της κάνναβης, το παράνομο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες, υπολογίζεται ότι θα υπερέβαινε τις 500.000 ευρώ.

kannabi9
kannabi10


Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ για τους δύο συλληφθέντες έχει σχηματιστεί δικογραφία και αναμένεται να οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης για Βαρώσια: Δεν περνάει η νομιμοποίηση παράνομων πεπραγμένων

Επεισόδια στη συγκέντρωση των αρνητών του εμβολίου στο Σύνταγμα - Χωρίς μάσκες και αποστάσεις, αλλά με... σταυρούς

Google Maps: Νέα εργαλεία προβλέπουν τον συνωστισμό σε μέσα μεταφοράς λόγω covid
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης