Κύπρος: Γιατρός με μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ ο οργανωτής των αντιεμβολιαστών

Κύπρος: Γιατρός με μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ ο οργανωτής των αντιεμβολιαστών

Ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης κρίθηκε προφυλακιστέος για οκτώ ημέρες - Είναι από τους επιστήμονες που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα μέτρα που επιβλήθηκαν  - Δείτε βίντεο

15-2
Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται, στην Κυπρο, οι συλλήψεις αναφορικά με την επίθεση αντιεμβολιαστών στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και τα επεισόδια στο Προεδρικό Μέγαρο, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Επίθεση σε τηλεοπτικό σταθμό στην Κύπρο

Οι αρνητές έκαναν γυαλιά-καρφιά τον τηλεοπτικό σταθμό, καταστρέφοντας αυτοκίνητα και προκαλώντας υλικές ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ από τα επεισόδια τραυματίστηκαν πάνω από 10 αστυνομικοί και ορισμένοι από αυτούς χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, η επίθεση έγινε την ώρα που ο δημοσιογράφος Νέστορας Βασιλείου ήταν στον αέρα και ενημερώθηκε από το κοντρόλ ότι έχει πραγματοποιηθεί εισβολή. 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη διαμαρτυρία των αντιεμβολιαστών στην Κύπρο, ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, γιατρός με μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ.

Κλείσιμο
Η ώρα της εισβολής στο συγκρότημα ΔΙΑΣ την ώρα του δελτίου ειδήσεων


Ο δρ Σωτηριάδης είναι από τους επιστήμονες που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα μέτρα που επιβλήθηκαν και έχει υποστηρίξει πολλές φορές ότι ο κίνδυνος του COVID19 είναι ελάχιστα μεγαλύτερος απ’ αυτόν της γρίπης.

Είχε σπεύσει να καταδικάσει τα επεισόδια μέσα από τη σελίδα του στο Facebook. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να πείσει τις Αρχές.

«Εκφράζω ειλικρινή λύπη, απογοήτευση και αποτροπιασμό για τα επικίνδυνα έκτροπα που έγιναν από άγνωστους στο κανάλι Sigma. Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο κάθε πράξη βίας, καταστροφής περιουσίας και τρομοκράτησης από οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου σε όλους όσοι δέχτηκαν αυτή την επίθεση», έγραψε.

elpidoforos


Ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης οδηγήθηκε στο δικαστήριο μαζί με τους άλλους έξι συλληφθέντες και κρίθηκε προφυλακιστέος για οκτώ ημέρες.

Πηγή: politis.com.cy

Ειδήσεις σήμερα

Τζεφ Μπέζος: Σε 10 λεπτά και 18 δεύτερα πήγε στο διάστημα και γύρισε - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν αποκλείεται να ακυρωθούν λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, λέει η Οργανωτική Επιτροπή

Μύκονος: Έφτασε και ο Αγουέρο, «έπεσαν πάνω» στον Ζορζίνιο οι Άγγλοι διεθνείς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης