Δικηγορικοί Σύλλογοι: Ζητούν από το ΣτΕ στοιχεία για τις καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων
Επιστολή στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Δημήτρη Σκαλτσούνη, μετά από αυτή που προηγήθηκε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου
Παναγιώτης Τσιμπούκης
Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά την επιστολή που απέστειλε στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου με την οποία ζήτησε επικαιροποιημένα στοιχεία για το χρόνο καθυστέρησης έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων, αποφάσισε να αποστείλει ανάλογη επιστολή και στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Δημήτρη Σκαλτσούνη.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια των προέδρων, κατά τη τελευταία συνεδρίασή της, αποφάσισε να απευθύνει επιστολή και προς τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία θα ζητάει επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία, ανά δικαστήριο, σε όλη την επικράτεια, όσον αφορά στις καθυστερήσεις έκδοσης αποφάσεων που παρατηρούνται στα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας.
Η Ολομέλεια, σύμφωνα με ανακοίνωσή της «θεωρεί κεφαλαιώδους σημασίας ζήτημα την ταχεία και ορθή απονομή της Δικαιοσύνης, που ικανοποιεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα δικαστικής προστασίας των πολιτών» και προσθέτει: «Η καθυστέρηση στην έκδοση των αποφάσεων, από μικρή μεν μερίδα δικαστών, με σημαντική υπέρβαση των προβλεπόμενων χρονικών ορίων, αγγίζει σε ορισμένες περιπτώσεις τα όρια της αρνησιδικίας και αποτελεί σημαντική παθογένεια στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης».
Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ συγκέντρωσε όλες τις πληροφορίες και τα δικαιώματα για 160 επαγγέλματα και ειδικότητες σε μια εύχρηστη ηλεκτρονική πλατφόρμα, προσβάσιμη από κάθε ενδιαφερόμενο/η μέσω του διαδικτύου
Δραστηριότητα συνυφασμένη με την καινοτομία, προώθηση της ρομποτικής, αλλά και των πιο φωτεινών πτυχών της τεχνολογίας, άνοιγμα στα παιδιά και στους επιστήμονες του αύριο, το Πλαίσιο επενδύει συνεχώς στον πυλώνα της Εκπαίδευσης.