Τα 250 διαθέσιμα σημεία φόρτισης είναι ένας ακόμη λόγος να αγοράσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Τα 250 διαθέσιμα σημεία φόρτισης είναι ένας ακόμη λόγος να αγοράσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο!

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, μαζί με τη ΔΕΗ δημιουργούν το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας!

Deh1

Sponsored Content

Ας σκεφτούμε μια πόλη καταπράσινη, με καθαρό αέρα. Μια όμορφη πόλη στην οποία οι άνθρωποι μετακινούνται χωρίς να μολύνουν το περιβάλλον, με μειωμένα κόστη και οδήγηση πολύ πιο ξεκούραστη και ευχάριστη. Ίσως μοιάζει με μακρινό όνειρο, αλλά αυτήν την πόλη μπορούμε να την αποκτήσουμε! Πώς; Αλλάζοντας συνήθειες σήμερα και επιλέγοντας ηλεκτρικά αυτοκίνητα αντί για αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης.

Έρευνες έχουν δείξει ότι στον κύκλο ζωής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, οι συνολικά εκπεμπόμενοι ρύποι είναι πολύ χαμηλότεροι συγκριτικά με ένα  αντίστοιχο συμβατικό. Αυτός είναι ένας από τους βασικότερους λόγους που η ηλεκτροκίνηση κερδίζει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές. Μάλιστα, πολλές χώρες, για να προσεγγίσουν τους περιβαλλοντικούς τους στόχους και να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, έχουν προχωρήσει στην απαγόρευση των συμβατικών κινητήρων καύσης.  Στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν ήταν τόσο διαδεδομένα, ενώ οι υποδομές ήταν αρκετά περιορισμένες.

Σε αυτό έρχεται να συνδράμει σήμερα η ΑΒ, μέσω της συνεργασίας της με τη ΔΕΗ και της διάθεσης δωρεάν -προς το παρόν- σημείων φόρτισης σε όλη την Ελλάδα.  Περισσότεροι από 250 σταθμοί ΔΕΗ Blue ήδη βρίσκονται σε λειτουργία σε καταστήματα ΑΒ  πανελλαδικά και 100 ακόμα νέοι θα προστεθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Έτσι, όσοι αναζητούν έναν πιο «πράσινο» και «έξυπνο» τρόπο μετακίνησης, θα βρουν από την Κρήτη, την Καλαμάτα και την Πάτρα μέχρι την Αττική, τη Ρόδο και την Κομοτηνή σημεία φόρτισης στα κοντινά τους καταστήματα.



ΑΒ_ΔΕΗ_1

Πέρα από την καινοτόμα και περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένη δράση της ΑΒ, αυτό που είναι πραγματικά άξιο αναφοράς, είναι η σημασία που δίνει η εταιρεία στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πελατών της και της εξελιγμένης αγοραστικής εμπειρίας που θέλει να τους προσφέρει.

Πλέον, οι πελάτες της αλυσίδας θα μπορούν να φορτίζουν το ηλεκτρικό τους όχημα, ενώ πραγματοποιούν τις καθημερινές τους αγορές. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που λαμβάνει υπόψη της τους έντονους ρυθμούς της εποχής μας και την επιθυμία όλων μας να μπορούμε να εξυπηρετηθούμε εύκολα και γρήγορα.

Τα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα όμως μπορούν να φορτίσουν όχι μόνο όσοι πραγματοποιούν τα ψώνια τους, αλλά και οι διερχόμενοι οδηγοί. Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επισκεφτούν ένα από τα 54 καταστήματα ΑΒ σε όλη την Ελλάδα που διαθέτουν σταθμούς φόρτισης ΔΕΗ Blue. Ανάμεσα τους, το κατάστημα στο Ελληνικό το οποίο με τις 12 θέσεις φόρτισης που διαθέτει, μετατρέπεται στον μεγαλύτερο σταθμό φόρτισης αυτοκινήτων στην Ελλάδα.



ΑΒ_ΔΕΗ_3


Όλα τα σημεία φόρτισης ΔΕΗ Blue εμφανίζονται στο χάρτη μέσω της εφαρμογής ΔΕΗ Blue από Android ή ios (θα χρειαστείτε mobile data ή Wi-Fi). Για κάθε σημείο φόρτισης αναγράφεται η ακριβής διεύθυνση της τοποθεσίας του φορτιστή, ο τύπος του φορτιστή, καθώς επίσης παρέχονται σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες σχετικά με την ισχύ του και τη διαθεσιμότητά του. Η διαδικασία φόρτισης πραγματοποιείται μέσω της ειδικής εφαρμογής “ΔΕΗ Blue”, σκανάροντας το QR code που εμφανίζεται στην επιλεγμένη θύρα φόρτισης.

Για ένα πράσινο μέλλον

Κλείσιμο
Αναγνωρίζοντας τη σημασία της προστασίας του πλανήτη μας, που αποτελεί το «μεγάλο μας σπίτι», η ΑΒ υλοποιεί πρωτοποριακές πρακτικές και προγράμματα που προωθούν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, ενώ ενσωματώνει καινοτόμα συστήματα για την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαχείριση αποβλήτων και την ανακύκλωση, με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Με αυτόν τον τρόπο, προτρέπει για την αλλαγή μικρών και μεγαλύτερων συνηθειών ώστε όλοι μαζί να συνεισφέρουμε σε ένα βιώσιμο μέλλον. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης