Covid - free διασκέδαση: Νυχτερινά κέντρα, κλειστά μπαρ και κινηματογράφοι μόνο για εμβολιασμένους - Ποιες πίστες ετοιμάζονται να ανοίξουν

Covid - free διασκέδαση: Νυχτερινά κέντρα, κλειστά μπαρ και κινηματογράφοι μόνο για εμβολιασμένους - Ποιες πίστες ετοιμάζονται να ανοίξουν

Από την Παρασκευή το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα απαιτείται για την είσοδο σε όλους τους κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας που θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους

Bouzoukia
Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα αποτελεί, από το δω και στο εξής, το απαραίτητο «διαβατήριο» του κοινού σε κλειστούς χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη οι πόρτες των κλειστών νυχτερινών κέντρων, μπαρ - εστιατορίων  κινηματογράφων και θεάτρων θα ανοίγουν αποκλειστικά σε άτομα πλήρως εμβολιασμένα προκειμένου να αποτραπεί η ευρεία μετάδοση ιού που απειλεί, για ακόμη μία φορά μέσω της νέας μετάλαξης Δέλτα, τη χώρα.
Bar
Πιστοποιητικό εμβολιασμού θα απαιτείται από την Παρασκευή για την είσοδο σε όλα τα κλειστά μπαρ

Να θυμίσουμε πως από την 1η Ιουλίου οι κλειστοί κινηματογραφικοί χώροι επανήλθαν σε λειτουργία, μετά από πολλούς μήνες που παρέμεναν κλειστοί, με το 50% της συνολικής χωρητικότητας τους και με την υποχρέωση οι θεατές να διαθέτουν δήλωση αρνητικού self test κατά την είσοδό τους. Από την Παρασκευή μέχρι τις 31 Αυγούστου, ωστόσο το self test δεν θα επαρκεί πλέον καθώς από δω και στο εξής θα απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης.
Kinimatografoi
Πιστοποιητικό εμβολισμού θα απαιτείται από για είσοδο στους κλειστούς κινηματογράφους

Όσον αφορά στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, αυτά θα ανοίξουν και πάλι μετά από πολλούς μήνες, μόνο για καθήμενους και αποκλειστικά για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί, με το 85% της συνολικής χωρητικότητάς τους. Αντίστοιχα θα λετουργήσουν και τα μπαρ - εστιατόρια που στεγάζονται σε κλειστούς χώρους. Στους χώρους αυτούς θα δοθεί η δυνατότητα τοποθέτησης περισσότερων τραπεζιών παρόλα αυτά θα υπάρχει προκαθορισμένο ποσοστό πληρότητας. Παράλληλα θα τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις και τα ειδικά μέτρα προστασίας που ισχύουν συνολικά για το χώρο της εστίασης.

Να υπογραμμίσουμε εδώ πως οι ιδιοκτήτες των ανοιχτών χώρων διασκέδασης και ψυχαγωγίας διατηρούν το δικαίωμα να επιλέγουν αν επιθυμούν να λειτουργούν ως αμιγείς (μόνο για εμβολιαασμένους) ή μικτοί.

Όσον για το  προσωπικό που εργάζεται σε κλειστούς χώρους, γι' αυτούς ο εμβολιασμός δεν είναι μεν αναγκαστικός, οφείλουν ωστόσο να ενημερώσουν τον εργοδότη τους σχετικά με το αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Έξω από κάθε χώρο θα υπάρχει ειδική σήμανση που θα ενημερώνει το κοινό για το αν το προσωπικό του χώρου είναι εμβολιασμένο
Κλείσιμο
Panos_Kiamos
Ο Πάνος Κιάμος ξεκινά την Παρασκευή τις εμφανίσεις του στο Posidonio

Στις περισσότερες περιπτώσεις πάντως φαίνεται πως έχει προαποφασιστεί συναινετικά ο εμβολιασμός των εργαζόμενων για την ασφάλεια όλων. Στο Posidonio, για παράδειγμα, όπου θα κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή ο Πάνος Κιάμος, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, είναι εμβολιασμένο το σύνολο του προσωπικού. Ο γνωστός τραγουδιστής θα εμφανίζεται εκεί κάθε Παρασκευή και Σάββατο βράδυ.
Nikos_Bertis
Μόνο για εμβολιασμένους θα είναι το YTON με τον Νίκο Βέρτη

Ο Νίκος Βέρτης, ο οποίος το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου άνοιξε πανηγυρικά το χορό της λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων, αναμένεται να επιστρέψει σε λίγες ημέρες στην πίστα του ΥΤΟΝ, η οποία λειτουργεί από φέτος με ανοιχτή οροφή προκειμένου να ανταποκριθεί στις ειδικές υγειονομικές συνθήκες. Οι εβδομαδιαίες εμφανίσεις του τραγουδιστή θα γίνονται κάθε Σάββατο και Κυριακή. Και σε αυτήν την περίπτωση το κοινό θα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Με δυο λόγια η νυχτερινή διασκέδαση το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα θα είναι Covid – Free.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ξεκινά από το Δημόσιο: Διάλειμμα 15 λεπτών για κάθε δίωρο μπροστά από τον υπολογιστή

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Πώς καθορίζονται οι 11.700 θέσεις ανά κλάδο, ειδικότητα και ειδίκευση

Θήβα: Άλλη μια σεισμική δόνηση 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης