Ξάνθη: «Χέρι-χέρι» Έλληνες μειονοτικοί βουλευτές με «Γκρίζους Λύκους» στην πόλη

Ξάνθη: «Χέρι-χέρι» Έλληνες μειονοτικοί βουλευτές με «Γκρίζους Λύκους» στην πόλη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας τουρκοφρόνων της μειονότητας

ksanthi_1
Χέρι χέρι Έλληνες μειονοτικοί βουλευτές με «Γκρίζους Λύκους», στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας τουρκοφρόνων της μειονότητας στην Ξάνθη, κατά της πρόσφατης απόφασης του Αρείου Πάγου που απέρριψε αίτημα για χρήση των όρων «τουρκικός/ή» στις ονομασίες μειονοτικών συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Βίντεο του xanthinews.gr με πλάνα από τη συγκέντρωση, δείχνει ακραίους μειονοτικούς να κάνουν προκλητικά το σήμα των «Γκρίζων Λύκων» μπροστά στο φακό, φανερώνοντας έτσι και τις προθέσεις τους.

Πορεία διαμαρτίας για την παράνομη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» (10-7-2021)

Την παρουσία τους στη συγκέντρωση έδωσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Ζειμπεκ Χουσεϊν, ΚΙΝΑΛ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, οι μειονοτικοί δήμαρχοι Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, Μύκης Ντελί Χουσείν Ριντβάν και Αρριανών Αμέτ Ριντβάν, που η εκλογή τους εξαρτάται απόλυτα από τις διαθέσεις του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής, αλλά και των ψευτομουφτήδων Αχμέτ Μέτε και Ιμπράημ Σερίφ.

Η πρωτοβουλία της εκδήλωσης ανήκε στην αποκαλούμενη «‘‘Τουρκική’’ Ένωση Ξάνθης», η οποία διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής και η οποία με ανακοίνωσή της καλούσε τα μέλη της μειονότητας να δώσουν ισχυρή παρουσία.

Παρά την κινητοποίηση ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία της μειονότητας γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στη μεθοδευμένη κινητοποίηση, με την οποία οι τουρκόφρονες επεδίωξαν να μετατρέψουν σ’ επίδειξη δύναμης απέναντι στην Αθήνα. Οι συμμετέχοντες, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν πλακάτ με εθνικιστικό περιεχόμενο, δεν ξεπέρασαν τα 400-500 άτομα, όταν η μειονότητα ξεπερνάει κατά πολύ τις 100 χιλιάδες στη Θράκη.

Στην προσφυγή προς το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας, πρωτοστάτησε η αποκαλούμενη «Τ»ΕΞ , με την υποστήριξη της «Ομοσπονδίας «Τούρκων» Δυτικής Θράκης», που δραστηριοποιείται στο εξωτερικό και χρηματοδοτείται από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Η υπόθεση εκδικάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, μετά από προσφυγή τουρκοφρόνων σωματείων, που αιτήθηκαν την εφαρμογή απόφασης του 2008 του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

ksanthi_1
ksanthi_2
Κλείσιμο


Θεωρείται δεδομένο εξάλλου, πως αναγνώριση του δικαιώματος δημιουργίας ένωσης Τούρκων πολιτών στην Δυτική Θράκη, καταργεί στην πράξη την θρησκευτική ταυτότητα της μουσουλμανικής μειονότητας και την καθιστά εθνική μειονότητα με ότι αυτό συνεπάγεται για την Ελλάδα στην ευαίσθητη περιοχή, που έχει μπει στο στόχαστρο της Άγκυρας βάζοντας σε κίνδυνο την ηρεμία και την ειρηνική συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην περιοχή.

Αν και σύμφωνα με πληροφορίες κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο μηχανισμός των τουρκοφρόνων της μειονότητας, το αποτέλεσμα μάλλον απογοητευτικό μπορεί να χαρακτηριστεί.
Με σημερινή ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει πως θα συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα της «Τ»ΕΞ, ζητώντας από την Ελλάδα «ν’ αποδώσει τα αναγνωρισμένα από το ΕΔΑΔ δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας»

Αναφέρει η ανακοίνωση : «Στηρίζουμε τον αγώνα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης που είναι το πιο παλιό σωματείο της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, ενάντια στην αδικία και την έλλειψη δικαιοσύνης. Κάνουμε έκκληση στην Ελλάδα να αποδώσει τα αναγνωρισμένα από το ΕΔΑΔ δικαιώματα της "τουρκικής" μειονότητας»



Η χθεσινή κινητοποίηση των τουρκοφρόνων στην Ξάνθη, απέδειξε πως η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων της Θράκης γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στη μισαλλοδοξία και τον φανατισμό που καλλιεργούν οι ακραίοι της μειονότητας. Όμως θα πρέπει να προβληματίσει το γεγονός πως άπαντες οι ανώτατοι αιρετοί της μειονότητας, βουλευτές, δήμαρχοι κ.α., ήταν παρόντες στη συγκέντρωση, απόδειξη πλήρους ελέγχου του τουρκικού Προξενείου και όχι μόνο. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο μειονοτικός βουλευτής Μπουρχάν Μπαράν δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

ksanthi_3
ksanthi_4









Ειδήσεις σήμερα

«Σμήνος» σεισμών στη Θήβα: Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας λέει ο καθητηγής Ευθύμιος Λέκκας

Ηράκλειο: Τον χτύπησαν μπροστά στη γυναίκα και το παιδί του για μια προσπέραση

Τουρκία: Τουλάχιστον 12 νεκροί μετανάστες από πτώση λεωφορείου σε χαντάκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης