Βέροια: Υγειονομική βόμβα σε μέρος που παίζουν παιδιά
Τόνοι αμίαντου σε στάβλους που δεν λειτουργούν πια και βρίσκονται δίπλα σε κατοικημένη περιοχή
Βασίλης Γούλας
Κώδωνα κινδύνου για την υγεία κρούει η οικολογική ομάδα Βέροιας εξαιτίας των τόνων θρυμματισμένου αμιάντου, που επί είκοσι χρόνια, όπως καταγγέλλει βρίσκεται σε παλιούς στάβλους οι οποίοι έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στον συγκεκριμένο χώρο μαζεύονται μικρά παιδιά για να παίξουν. Σύμφωνα με την οικολογική ομάδα, πρόκειται για παλαιούς στάβλους μοσχαριών, τα οποία έπαψαν να λειτουργούν εδώ και είκοσι περίπου χρόνια. Ωστόσο, με τον χρόνο, κατέρρευσε στο σύνολό της η σκεπή του στάβλου που ήταν από αμίαντο. Εκεί βρίσκουν χώρο για παιχνίδι, μικρά παιδιά από τον οικισμό Πανοράματος.
Η απόσταση από τον οικισμό, είναι όσο ένας δρόμος δέκα μέτρων. «Είναι εξωφρενικό, το πώς επέτρεψαν όλοι οι υπόχρεοι, αυτήν την άκρως τοξική υγειονομική βόμβα. Καλούμε άμεσα τον κάθε υπεύθυνο, να απαγορεύσει την πρόσβαση στον χώρο, άμεσα να απομακρυνθούν οι τόνοι του αμιάντου με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και να αποκατασταθεί ο χώρος όπως προβλέπεται» λέει ο κ. Νίκος Ασλάνογλου, ενώ οι κάτοικοι αναρωτιούνται και αναμένουν από τους αρμόδιους απαντήσεις αν αυτή η υγειονομική βόμβα έχει επιπτώσεις στην περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλους του Τριποτάμου.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους