Θάνατος 65χρονης στο Ίλιον: Δεν συνδέεται με το εμβόλιο, δείχνουν οι ιστολογικές εξετάσεις

Θάνατος 65χρονης στο Ίλιον: Δεν συνδέεται με το εμβόλιο, δείχνουν οι ιστολογικές εξετάσεις

Δεν προέκυψαν ευρήματα από αλλεργική αντίδραση, ούτε από θρομβώσεις που να συνδέονται με το εμβόλιο, λένε οι ιατροδικαστές Νίκος Καλόγριας και Νίκος Καρακούκης

emvolio_65xroni
Τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων για την υπόθεση του θανάτου της 65χρονης γυναίκας στο Ίλιον, στα τέλη Μαρτίου, λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της στο κέντρο υγείας της περιοχης, ανακοίνωσε η ιατροδικαστική υπηρεσία.

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καλόγριας και Νίκος Καρακούκης, αναφέρουν πως η εξέταση έδειξε οτι δεν προκυπτει συσχετισμός μεταξύ εμβολιασμού και του θανάτου της 65χρονης επισημαίνοντας πως «αιτία θανάτου είναι η ισχαιμία μυοκαρδίου σε έδαφος στεφανιαίας νόσου και παλαιών εμφραγμάτων». Οπως λένε δε, δεν προέκυψαν ευρήματα απο αλλεργική αντίδραση, ούτε απο θρομβώσεις που να συνδέονται με το εμβόλιο.

Η γυναίκα, έχασε τη ζωή της, μισή ώρα μετά το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού με σκεύασμα της AstraZeneca που έκανε στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον. Αν και όπως ορίζει το πρωτόκολλο, παρέμεινε για περίπου ένα τέταρτο έξω απο το κέντρο, μετά την αποχωρηση της εντοπίστηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και μετεφέρθη πίσω στο κέντρο υγείας οπου οι γιατροί, διαπίστωσαν τον θάνατο της. Η 65χρονη γυναίκα είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ειδήσεις σήμερα:

«Σφυροκόπημα» στον Θεοχάρη από δημοσιογράφο του BBC για το άνοιγμα στον τουρισμό

Σε ψυχιατρικό νοσοκομείο η γιατρός από τη Λαμία που απέτρεπε τον κόσμο να εμβολιαστεί

Πρόστιμο πάνω από 100 εκατ. ευρώ επέβαλε στην Google η ιταλική αντιμονοπωλιακή Αρχή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης