Ανάπλαση στον Λυκαβηττό και project Βοτανικoύ - Αλεξάνδρας: Τα επόμενα βήματα

Ανάπλαση στον Λυκαβηττό και project Βοτανικoύ - Αλεξάνδρας: Τα επόμενα βήματα

Ο δήμος της Αθήνας θα προχωρήσει στην ενεργοποίηση παλαιότερων μελετών που έμεναν αναξιοποίητες - Ποια έργα σχεδιάζονται - Τι περιλαμβάνει η ανάπλαση

likavitos
Εν αναμονή του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα για ένα από τα σημαντικότερα έργα ανάπλασης στην ελληνική πρωτεύουσα, αυτό του Λυκαβηττού, βρίσκεται ο δήμος Αθηναίων.

Πρόκειται για ένα από τα νέα έργα ανάπλασης που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πόλη, μετά και την πρόσφατη συμφωνία με την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ως ιδιοκτήτρια 35 στρεμμάτων από τη συνολική έκταση των 442 στρεμμάτων) προκειμένου ο δήμος της Αθήνας να προχωρήσει στην ενεργοποίηση παλαιότερων μελετών που έμεναν αναξιοποίητες για έργα αναβάθμισης όπως η ανακατασκευή και επαναλειτουργία του εμβληματικού θεάτρου του Λυκαβηττού, η συντήρηση και η αναβάθμιση των μονοπατιών και του πλατώματος του λόφου, καθώς και αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.

Στην παρούσα φάση, ο δήμος αναμένει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την έγκριση της μίσθωσης των 35 στρεμμάτων από την ΕΤΑΔ και να «προχωρήσουμε στη συνέχεια στη δημοπράτηση του έργου, ύψους 1,9 εκατ. ευρώ, για την υποστύλωση του θεάτρου ώστε να λειτουργήσει με τη νέα του εικόνα το καλοκαίρι του 2022», όπως επισημαίνει ο κ. Αλέξανδρος Τσιατσιάμης, γενικός γραμματέας του δήμου της Αθήνας. Ο δήμος θα αναλάβει τη διαχείριση του θεάτρου, έχοντας την εμπειρία από τον ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων) και της Τεχνόπολης. «Πέραν του συγκεκριμένου έργου, θα τρέξει ένα ακόμη, αυτό για την αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, για τον οποίο ο προϋπολογισμός δεν έχει εξειδικευθεί, ενώ ένα τρίτο σκέλος αφορά τις εργασίες που ήδη υλοποιούνται εργασίες για αντιδιαβρωτικά έργα, καθαρισμούς, αποκατάσταση πεζοπορικής διαδρομής κ.α.».

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newmoney.gr





Ειδήσεις σήμερα 

Πώς σχολιάζουν πολιτικοί και ΜΜΕ στην Τουρκία το μπρα ντε φερ Δένδια - Τσαβούσογλου

Self test στα σχολεία: «Φρένο» στη διασπορά fake news για παιδομαζώματα και δομές Covid

Λήστεψαν και χτύπησαν άγρια νεαρό μέρα μεσημέρι έξω από τον Αστέρα Βουλιαγμένης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης