Κορινθία: Εξαρθρώθηκαν τέσσερις σπείρες ναρκεμπόρων - Προχώρησαν σε 33 συλλήψεις

Κορινθία: Εξαρθρώθηκαν τέσσερις σπείρες ναρκεμπόρων - Προχώρησαν σε 33 συλλήψεις

Ανάμεσά τους 21 άνδρες και 12 γυναίκες - Οι αρχές παρακολουθούσαν καιρό τις κινήσεις των υπόπτων

Korinthia-speires-narkwtika
Η αποστολή SMS για μετακίνηση στο 13033 από τα μέλη των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών που δρούσαν από τον περασμένο Ιούνιο με ορμητήριο τα Εξαμίλια Κορινθίας, αποδείχθηκε χρήσιμο εργαλείο για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου που είχαν βάλει στο στόχαστρό τους ορισμένα από αυτά!

Παρακολουθώντας τις μετακινήσεις των υπόπτων, οι αστυνομικοί χαρτογράφησαν το πεδίο δράσης τους ακόμη και εκτός Κορίνθου, καθώς οι αγορές μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών γίνονταν στο Κορωπί, τον Ασπρόπυργο και τα Άνω Λιόσια. Παράλληλα, από την παρακολούθηση των συνομιλιών τους, αποκωδικοποιήθηκαν τα συνθηματικά που χρησιμοποιούσαν.

Οι 33 συλληφθέντες -που συνδέονται με συγγενικές σχέσεις- έκαναν τα πάντα για να αποφύγουν τα «σκυλιά» και τους «βρομιάρηδες», όπως αποκαλούσαν τους αστυνομικούς, ενώ οι κωδικές ονομασίες των ναρκωτικών ήταν «άσπρη», «γκρι», «κίτρινη», «κότα» και «πλάτανος» και τα παρατσούκλια των διακινητών ήταν... «Αρνάκης», «Τσάρλυ», «Σοκόμα», «Γέρος», «Καράφλας», «Φρειδερίκη», «Κουταβίνα» και «Ρίνγκο»!

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επιχείρηση των αστυνομικών συνελήφθησαν 21 άνδρες ηλικίας 22 ως 55 και 12 γυναίκες ηλικίας 19 ως 44 χρόνων και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης βάρους 749,8 γραμμαρίων, ακατέργαστης κάνναβης βάρους 122 γραμμαρίων, κοκαΐνης βάρους 61,1 γραμμαρίων, ένα περίστροφο, δυο κυνηγητικά όπλα, 36 κινητά, 12 οχήματα και μετρητά ύψους 18.000 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα 

Ο Μάικ Πομπέο προσελήφθη ως... σχολιαστής του Fox News

Στο «μικροσκόπιο» Αχαΐα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη - Πώς και πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο

Σήμερα αποφασίζει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για το εμβόλιο της AstraZeneca
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης