Πολυτεχνείο: Ιδρύει Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.)

Πολυτεχνείο: Ιδρύει Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.)

Την ίδρυση του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποφάσισε η Σύγκλητος του Ιδρύματος

polytexneio
Η ίδρυση του ΚΕΔΙΒΙΜ στο Πολυτεχνείο εξασφαλίζει τον συντονισμό και τη διεπιστημονική συνεργασία στην ανάπτυξη προγραμμάτων επιμόρφωσης, συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, κατάρτισης και εν γένει διά βίου μάθησης, συμβάλλοντας στην επίτευξη της αποστολής του ΕΜΠ.

boudouvis

Ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής
Όπως δήλωσε στο protothema.gr ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής «η ίδρυση του Κέντρου είναι συνυφασμένη με την ευρεία εκπαιδευτική αποστολή του Ιδρύματος. Το ΕΜΠ φιλοδοξεί να προσφέρει στην "μανθάνουσα κοινωνία" επιμόρφωση με ποιότητα και αξία, συντονισμένη με τις ταχύτατες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία».

Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. αποσκοπεί:
- Στην αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού και των υποδομών του ΕΜΠ σε προγράμματα που απευθύνονται στην ελληνική κοινωνία και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών για κατάρτιση, επιμόρφωση και εξειδίκευση στις τελευταίες εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας, αλλά και σε διεπιστημονικά πεδία, τα οποία αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς.
Κλείσιμο
- Στη συμβολή του ΕΜΠ στον γενικότερο εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος, στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης, τυπικής και άτυπης, και στη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού στην εκπαίδευση.
- Στην ανάπτυξη δράσεων οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες και τεχνογνωσία χωρίς να παρεμβαίνουν στην αγορά και τον ανταγωνισμό.
- Στη διεθνή προβολή του ΕΜΠ μέσω υλοποίησης προγραμμάτων που απευθύνονται σε διεθνές κοινό.
- Στη δημοσιότητα των δράσεων και τη δημιουργία κινήτρων για την ενίσχυση της συμμετοχής των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας στην υλοποίηση προγραμμάτων διά βίου μάθησης.
Με την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης Ίδρυσης του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τη Διοίκηση του Ιδρύματος, με επισπεύδοντα τον Αντιπρύτανη Έρευνας και δια Βίου Εκπαίδευσης κ. Ι. Χατζηγεωργίου, ώστε το Κέντρο να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σε λειτουργία από σήμερα τα δύο νέα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Ελληνικό και Περιστέρι

Απόλυτη ασφυξία στα νοσοκομεία - Ρεκόρ στις εισαγωγές - Ελπίδες από self test και εμβολιασμούς

Πώς θα προκύψουν οι 200.000 νέες θέσεις εργασίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης