Έληξε η κατάληψη στο Αριστοτέλειο με αστυνομική επιχείρηση - 33 προσαγωγές

Έληξε η κατάληψη στο Αριστοτέλειο με αστυνομική επιχείρηση - 33 προσαγωγές

Οι 14 που προσήχθησαν δεν ήταν φοιτητές - Ξημερώματα και χωρίς επεισόδια έγινε η επιχείρηση εκκένωσης - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

atphthessaloniki
Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η αστυνομική επιχείρηση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η οποία έληξε λίγο πριν τις 9 το πρωί. 

Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης της Πρυτανείας από τους καταληψίες – Δείτε LIVE στο GRTimes.gr #ΑΠΘ #Θεσσαλονίκη #ΕΛΑΣ #Εκκένωση #Κατάληψη

Posted by GR TIMES on Wednesday, March 10, 2021


Η αστυνομική επέμβαση, παρουσία Εισαγγελέα, διεξήχθη με σκοπό την εκκένωση του κτιρίου της Πρυτανείας που τελούσε  υπό κατάληψη από τις 22 Φεβρουαρίου. Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. πετούσε πάνω από το σημείο, ενώ έγιναν περισσότερες από 33 προσαγωγές εκ των οποίων οι 14 δεν ήταν φοιτητές και ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. . Σύμφωνα με την εκδοχή των αστυνομικών, δεν έγινε άσκηση βίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης

Ελικόπτερο της ΕΛΑΣ πάνω από το ΑΠΘ

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι, επειδή τελούσε υπό κατάληψη το κτίριο της Πρυτανείας, δεν ήταν δυνατή η διενέργεια καμίας διοικητικής πράξης στο Πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα οι φοιτητές που κάνουν τηλεκπαίδευση να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στις διοικητικές υπηρεσίες. Μάλιστα, οι καταληψίες  είχαν αναρτήσει πανό, τα οποία έδειχναν ότι η κατάληψη έγινε με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

Η οδός Εγνατία και οι γύρω δρόμοι είχαν αποκλειστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ κλούβες της ΕΛΑΣ βρίσκονταν έξω από το Ίδρυμα. Η κυκλοφορία έχει αρχίσει να αποκαθίσταται.

Thestival.gr Επέμβαση στο ΑΠΘ

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται φοιτητές, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για την επικείμενη εκκένωση της κατειλημμένης Πρυτανείας.
photoastynomia__4_
photoastynomia__2_
photoastynomia__3_

Σύμφωνα με το thesstoday.gr οι φοιτητές αποφάσισαν την χθες Τετάρτη μετά από πολύωρη συνέλευση να βάλουν τέλος μετά από 17 ημέρες.

Οι φοιτητές σύμφωνα με την απόφασή τους θα προχωρούσαν στον τερματισμό της κατάληψης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προγραμματισμένης για σήμερα πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
photoastynomia__7_
photoastynomia__5_
photoastynomia__6_

Οι φοιτητές φαίνεται ότι αποφάσισαν μετά την πορεία που θα καταλήξει στην Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να προχωρήσουν στην έκδοση ανακοίνωσης και να σημάνουν και τυπικά τη λήξη της κατάληψης.
photoastynomia__1_
photoastynomia__8_

Σήμερα έχει ανακοινωθεί προσυγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητές και Ακαδημαϊκούς του ΑΠΘ, ενώ στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο φοιτητικό συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως.

Ειδήσεις σήμερα:

Τουρκία: Το γραμματόσημο της οργής

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Δείτε τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θεόφιλος Βανδώρος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης