Ωράριο σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει με τον κωδικό 2 στο 13033

Lockdown: Τι αλλαγές φέρνουν τα νέα μέτρα στο ωράριο των σούπερ μάρκετ

super_market_covid
Αντιμέτωποι με αλλαγές, καθώς το lockdown γίνεται σκληρότερο και ενεργοποιούνται νέα μέτρα, βρίσκονται οι πολίτες από σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 που ψωνίζουν σε σούπερ μάρκετ.

Κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στα σούπερ μάρκετ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε χθες ότι ενεργοποιούνται δύο βασικές διαφοροποιήσεις με τον κωδικό 2 σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι τώρα. Ειδικότερα, μετά την αποστολή με SMS στο 13033 η μετακίνηση σε σούπερ μάρκετ, οπωροπωλείο, ιχθυοπωλείο, κρεοπωλείο, μίνι μάρκετ κ.λπ πραγματοποιείται: α) μόνο εντός του οικείου δήμου ή β) σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο μόνιμης κατοικίας.

Δεν μπορεί, δηλαδή, κάποιος να μετακινηθεί με το αυτοκίνητό του σε σούπερ μάρκετ μακρινού δήμου, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μεταβεί με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή άλλο όχημα σε σούπερ μάρκετ ή κατάστημα τροφίμων, το οποίο βρίσκεται εντός του οικείου δήμου ή έως 2 χλμ. από τον τόπο κατοικίας του.

Τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 7 το απόγευμα. Όσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Επομένως, οι αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας φέρνουν αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ, τα οποία έκλειναν στις 17:00, για τις περιοχές που η απαγόρευση κυκλοφορίας ίσχυε από τις 18:00. Πλέον, από τη στιγμή που η απαγόρευση θα ξεκινάει στις 19:00, τα σούπερ μάρκετ μεταθέτουν το κλείσιμο τους για μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 18:00.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γιατί ο Κουφοντίνας πήρε δικηγόρο και τον Σοφό - Μαίνεται η κόντρα για την απεργία πείνας

Ξεκινά ο επανυπολογισμός και για τους παλαιούς συνταξιούχους

Μέγκαν Μαρκλ: Το παλάτι «διαιωνίζει ψεύδη» - Εγώ κι ο Χάρι δεν θα σιωπήσουμε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης