Σοφία Νικολάου για Κουφοντίνα: Δεν υπαναχωρούμε - Όλα είναι νομότυπα

Σοφία Νικολάου για Κουφοντίνα: Δεν υπαναχωρούμε - Όλα είναι νομότυπα

«Η απεργία πείνας πρέπει να διακοπεί. Είναι ένα μέτρο πίεσης στην κυβέρνηση» τόνισε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής

koufontinas
Για την απεργία πείνας και γενικότερα την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, μίλησε στο Open το πρωί της Τετάρτης η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «το δελτίο Τύπου που βγάλαμε τα λέει όλα. Δόθηκαν όλα τα έγγραφα στην συνήγορο υπεράσπισης του κ. Κουφοντίνα».

«Οι αποφάσεις που εκδόθηκαν είναι ίδιες με όσες εκδίδουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Αυτά τα έγγραφα μπορούν να προσβληθούν στη Δικαιοσύνη. Είναι σαφές ότι η Πολιτεία δεν θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας. Ο Κουφοντίνας χρησιμοποιεί την απεργία πείνας ως μέτρο πίεσης. Να σταματήσει και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη» υπογράμμισε η κ. Νικολάου και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει μεροληψία απέναντι στον Κουφοντίνα καθώς «δεν ξεχωρίζουμε τους κρατούμενους. Ψηφίστηκε ένας νόμος, που ο Κουφοντίνας κι άλλοι κρατούμενοι δεν μπορούσαν να κρατούνται σε αγροτικές φυλακές. Μετήχθη λοιπόν στον Δομοκό που είναι φυλακή για τέτοιους κρατούμενους».

«Εχω εξηγήσει ότι ο Κορυδαλλός είναι φυλακή υποδίκων. Δεν μπορούν να μεταχθούν στον Κορυδαλλό καταδικασμένοι κρατούμενοι. Εχουν μείνει ελάχιστοι στον Κορυδαλλό (σ.σ.: από την 17Ν) κι αυτοί θα μεταχθούν σε άλλα καταστήματα κράτησης. Εχω βάλει 1.000 υπογραφές για να φύγουν οι βαρυποινίτες από τον Κορυδαλλό», συμπλήρωσε και επανέλαβε πως «η απεργία πείνας πρέπει να διακοπεί. Είναι ένα μέτρο πίεσης στην κυβέρνηση. Είχε τη δυνατότητα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει και τώρα αυτή τη στιγμή να το πράξει. Κανείς δεν επιθυμεί να πεθάνει, αλλά μην περιμένετε από την κυβέρνηση να υπαναχωρήσει. Είναι όλα νομότυπα. Αν ικανοποιήσουμε το αίτημά του είναι σαν να παρανομούμε».

Η κ. Νικολάου χαρακτήρισε ως «παραλήρημα» τους ισχυρισμούς της δικηγόρου του Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ, η οποία ανέφερε ότι η κυβέρνηση εκδικείται τον κρατούμενο, τονίζοντας ότι «ο Κουφοντίνας παρακολουθείται σε 24ωρη βάση από γιατρούς, φροντίζουμε με κάθε προσπάθεια την υγεία του. Πού είναι η εκδικητική συμπεριφορά;», κατέληξε. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9njloz687uh-se)

Ειδήσεις σήμερα: 

Εντείνεται η πίεση στα νοσοκομεία: Σε ένα μήνα αυξήθηκαν κατά 200 οι διασωληνωμένοι

«Αντάρτικο» στην ΕΕ για τη στρατηγική εμβολιασμών - Οι έξι χώρες που διαφοροποιούνται

Στις 11 Μαρτίου συνεδριάζει ο ΕΜΑ για το εμβόλιο της Johnson & Johnson
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης