Νίκος Στραβοπόδης: Η μήνυση Άνθη για βιασμό - Η πρόσκληση στο σπίτι που έγινε εφιάλτης

Νίκος Στραβοπόδης: Η μήνυση Άνθη για βιασμό - Η πρόσκληση στο σπίτι που έγινε εφιάλτης

Τι περιγράφει στη μήνυσή του ο Άνθης, ο οποίος είχε μιλήσει αρχικά στην τηλεοπτική κάμερα - Ο ηθοποιός αρνείται τις κατηγορίες και λέει πώς ό,τι έγινε ήταν συναινετικό

atnhisart
Ένα ακόμα όνομα προστέθηκε επισήμως στις υποθέσεις καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου. Ο Νικόλας Στραβοπόδης κατονομάστηκε από τον ηθοποιό Δημήτρη Άνθη, ο οποίος περιέγραψε σε μήνυσή του τα όσα έζησε, προσθέτοντας ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ που ξεκίνησε με τις σοκαριστικές μαρτυρίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Το κουβάρι ξεκίνησε να ξετυλίγεται όταν στις 13 Φεβρουαρίου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στη Σίσσυ Χρηστίδου κατήγγειλε δημόσια το περιστατικό κάνοντας λόγο για βιασμό από γνωστό ηθοποιό. Ο νεαρός δήλωσε πως το δεύτερο πρόσωπο που παρουσιάστηκε ως θύμα στην καταγγελία του Νίκου Σ, η οποία αποτέλεσε και την αφορμή για την παραίτηση Λιγνάδη, ήταν ο δικός του θύτης και πως η καταγγελία του έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.



Ο Δημήτρης Άνθης περιέγραψε, σύμφωνα με το dikastikoreportaz.gr την στιγμή της σεξουαλικής του κακοποίησης από τον Νικόλα Στραβοπόδη με τον οποίο και γνωρίστηκε το 2006. Όπως περιγράφεται στο δικόγραφο ο ηθοποιός του ανέφερε ότι φοιτούσε στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ υπερηφανευόταν για τις γνωριμίες του με πολύ σημαντικά πρόσωπα του θεατρικού κόσμου και πως είχε ιδιαίτερα στενή σχέση με έναν δάσκαλο στη Σχολή (σ.σ. αφήνωντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για τον Δημήτρη Λιγνάδη).
anthis-5
Ο Δημήτρης Άνθης
Κλείσιμο
Ο Άνθης σημειώνει πως κάποια στιγμή έλαβε πρόσκληση προκειμένου να βρεθεί στο σπίτι του Στραβοπόδη την οποία και αποδέχθηκε. Η περιγραφή του είναι συγκλονιστική. Όπως λέει τον αιφνιδίασε καθώς ενώ, όταν βρέθηκε στο σπίτι του περίμενε να ανάψουν τα φώτα, κάτι τέτοιο δεν έγινε.

«Χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε συζήτηση μεταξύ μας, όρμησε πάνω μου από πίσω στα σκοτεινά, με έσπρωξε με μεγάλη βία και με ξάπλωσε μπρούμυτα στο κρεβάτι, γύρισε και τα δύο χέρια του στην πλάτη μου και με ακινητοποίησε με το σωματικό του βάρος και την μυϊκή του δύναμη, η οποία ήταν πολύ υπέρτερη της δικής μου…», αναφέρει.

Ο μηνυτής περιγράφει ότι ο Νικόλας Στραβοπόδης άρχισε να τον βρίζει με χυδαίες εκφράσεις. «Με το ένα χέρι του και με το σωματικό του βάρος με κρατούσε ακίνητο πάνω στο κρεβάτι, ενώ με το άλλο άρχισε να τραβάει με δύναμη για να μου βγάλει το παντελόνι. Αιφνιδιάστηκα, πανικοβλήθηκα από την απρόσμενη βιαιότητα, ένιωσα να χάνω τον κόσμο μου! Διαμαρτυρήθηκα, του είπα “τι κάνεις εκεί, άσε με, δεν θέλω”, προσπάθησα να σηκωθώ όρθιος… Ένιωσα να προσπαθεί να εισδύσει με το χέρι του στο σώμα μου, με βίαιη, απότομη και πολύ δυνατή κίνηση. Αισθάνθηκα εντονότατο πόνο, του είπα να σταματήσει, όμως αυτός δεν έδωσε σημασία στις παρακλήσεις μου και συνέχισε τις προσπάθειές του. Ένοιωσα εντονότατο σωματικό πόνο και μου ήρθαν δάκρυα στα μάτια. Κλαίγοντας τον ικέτευα να σταματήσει, αυτός, όμως, σαν να έπαιρνε δύναμη από τις παρακλήσεις μου, γινόταν ολοένα και βιαιότερος εντείνοντας περαιτέρω τις προσπάθειές του, μέχρι που κατάφερε να παραβιάσει το σώμα μου με ολόκληρο το χέρι του. Ταυτόχρονα με έβριζε χυδαία και με απειλούσε σαν έμπειρος εγκληματίας ότι αν φωνάξω δεν θα βγω ζωντανός από εκεί μέσα. Αφού ολοκλήρωσε την πράξη της διείσδυσης με όλο του το χέρι, με εμένα να σφαδάζω στον πόνο, με βίασε εισάγοντας και το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου…».
Περιγράφοντας το περιστατικό του βιασμού, όπως αναφέρει το φερόμενο ως θύμα, το μόνο που θυμάται είναι να ακούει τον φερόμενο ως κατηγορούμενο να ομιλεί στο τηλέφωνο με έναν άγνωστο συνομιλητή στον οποίο είπε «έλα εδώ, τον έχω».

Όπως σημειώνει το dikastikoreportaz.gr, εκείνη την στιγμή ο Δημήτρης Άνθης βρήκε την δύναμη να σηκωθεί και να φύγει από το διαμέρισμα. Ακόμα και σήμερα, δηλώνει πως δεν έχει βρει την δύναμη να ξεπεράσει την τραυματική αυτή εμπειρία. Επίσης δηλώνει ότι φοβήθηκε να καταγγείλει το συγκεκριμένο περιστατικό στην αστυνομία, φοβούμενος την κατακραυγή, τις ισχυρές γνωριμίες του Στραβοπόδη και επειδή δεν ήθελε να πληγώσει την οικογένειά του.

Από πλευράς του ο δικηγόρος του Νικόλα Στραβοπόδη δηλώνει στο dikastikoreportaz.gr ότι είναι αθώος και ότι όλα έγιναν με την αποδοχή του μηνυτή. «Δεν έχω ενημερωθεί, προς το παρόν, για την ουσία και τις λεπτομέρειες της καταγγελίας και της εγκλήσεως σε βάρος του εντολέα μου. Μετά από μια πρώτη επαφή με τον εντολέα μου, ο ίδιος δηλώνει ότι το περιεχόμενο της καταγγελίας είναι παντελώς αβάσιμο. Περισσότερα θα μπορούμε να πούμε όταν υπάρξει πρόοδος της ποινικής διαδικασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ποινικολόγος Εμμανουήλ Ροδουσάκης.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Πιο βαθιά στο «κόκκινο» η Αττική - «Κλειδώνει» η παράταση του lockdown 

Υπόθεση Λιγνάδη: Σφοδρή σύγκρουση δικηγόρων - Νέες αποκαλύψεις προανήγγειλε ο συνήγορος του μηνυτή 

Survivor: Οι τρεις κόκκινες υποψήφιες προς αποχώρηση και τα... μαγειρέματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης