Επελαύνει η Μήδεια στην Αττική: Σύσταση για αλυσίδες στην Κηφισίας

Επελαύνει η Μήδεια στην Αττική: Σύσταση για αλυσίδες στην Κηφισίας

Η Εθνική Οδός θα ανοίξει 13:00 με 19:00- Δεκάδες φορτηγά άνω των 3,5 τόνων δεξιά και αριστερά της Εθνικής στη Νέα Κηφισιά - Χιονίζει σε όλη την Αττική, χιόνια και στο Πασαλιμάνι -  Πού εντοπίζονται τα κυριότερα προβλήματα  - Δείτε φωτογραφίες

xionia_2
Η κακοκαιρία Μήδεια «χτυπά» από τα ξημερώματα την Αττική. Από νωρίς στα λευκά έχουν ντυθεί οι περισσότερες περιοχές στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Ήδη από χθες οι πυκνές χιονοπτώσεις δημιούργησαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλές περιοχές.

Δείτε εδώ αναλυτικά

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα ακόμα και στη λεωφόρο Κηφισίας, από το ύψος του 'Αλσους Συγγρού, σύμφωνα με την Τροχαία, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και για να μην δημιουργηθούν προβλήματα από πιθανή ακινητοποίηση οχημάτων λόγω ολισθηρότητας.

Αλπικό τοπίο: Λεωφόρος Θησέως και Μαργαρίτας -Εκάλη 
Εκάλη
Εκάλη
Κλείσιμο


Σημειώνεται ότι, γύρω στις 8 το πρωί, δημιουργήθηκε ανάλογο πρόβλημα στη λεωφόρο Κηφισιάς, στο ύψος της πλατείας Πλατάνων στην Κηφισιά, όταν λόγω του χιονιού γλίστρησε λεωφορείο και ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να κλείσει μέρος του δρόμου και για αρκετή ώρα η κίνηση να γίνεται με δυσχέρεια.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε με παρέμβαση της Τροχαίας που ρυθμίζει την κυκλοφορία.
Εκάλη  
ekali

Κηφισιά 

PHOTO-2021-02-15-11-41-35


Από νωρίς το πρωί κλειστή ήταν η Εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τη Λαμία με απόφαση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

Με νέα απόφαση, κλειστή θα μείνει για 24 ώρες η Εθνική Οδός Αθηνων - Λαμίας, από τις 7:00 το απόγευμα σήμερα Δευτέρα και για όλη τη μέρα αύριο, Τρίτη.

Η Εθνική Οδός θα ανοίξει σήμερα στις 13:00 και για έξι ώρες, μέχρι τις 19:00, όταν και θα εφαρμοστεί η απόφαση της Πολιτικής Προστασίας για 24ωρη διακοπή της κυκλοφορίας.

Δεκάδες φορτηγά άνω των 3,5 τόνων δεξιά και αριστερά της Εθνικής 
Καλυφτάκη 1


Διακοπές κυκλοφορίας σε Παπάγου και Καισαριανή

Διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω χιονόπτωσης και στον Υμηττό, ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και στη λεωφόρο Αθηνών.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, απαγορεύτηκε η κίνηση των οχημάτων στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό και στη λεωφόρο Αλίμου- Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από το ύψος του πυροφυλακίου Καισαριανής. Η κυκλοφορία των φορτηγών απαγορεύεται στη λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, από το ύψος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί. 

Βίντεο Εθνική 2

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου
και στη λεωφόρο Αθηνών. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο δρόμος είναι πλέον καθαρός και έγινε άρση της απαγόρευσης για την κυκλοφορία φορτηγών.

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας 



Κεφαλάρι
Κεφαλάρι
Διόνυσος
dionisos1
dionisos2


Καπανδρίτι

kapandriti2

Πεντέλη 
Χιόνια Αττική


Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών

Χιόνια στο Μαρούσι 1

Χιόνια στο Μαρούσι 2



Βίντεο Διόδια


Αγ. Στέφανος
spitia__4_
spitia__5_
spitia__1_


OAKA

OAKA_01
OAKA_02
OAKA_03
OAKA_04

Χαλκίδα

Κακοκαιρία Μήδεια: Στα λευκά η Χαλκίδα

Σημειώνεται ότι , στην Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την αστυνομία, ώρα 07.20, τα αυτοκίνητα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην Παλαιά εθνική οδό Αθήνας- Θήβας, από τον κόμβο Βιλίων μέχρι τα Βίλια και στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς τον Υμηττό.

Παραμένει κλειστή η κυκλοφορία στους παρακάτω δρόμους: Λ. Πάρνηθος, από το ύψος της αίθουσας δεξιώσεων Ermitaz Hall, ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο, Λ. Φυλής, στο ύψος της ταβέρνας «το Χρυσό βαρέλι» ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια. Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου, μέχρι το Πάρκο Ανατολής.

Πατούλης: Δεν αφήσαμε να κλείσει το οδικό δίκτυο

Την εξέλιξη των ακραίων καιρικών φαινομένων παρακολουθεί με αυξημένη ετοιμότητα και διαρκή επιφυλακή, δρώντας άμεσα για την αντιμετώπισή τους, όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής. Ανοιχτό κρατήθηκε ολόκληρο το κεντρικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, επιχειρώντας δράσεις διάνοιξης με 100 εκχιονιστικά και άλλα βαριά μηχανήματα, ενώ έχει διανείμει στους δήμους και έχει ρίξει, από νωρίς χθες το βράδυ, περισσότερους από 5.000 τόνους αλάτι.

Την ικανοποίησή του για αυτήν την αποτελεσματικότητα εξέφρασε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, τον οποίο «συνάντησε» το ΑΠΕ-ΜΠΕ στη λεωφόρο Κηφισίας κατά την επιθεώρηση του οδικού δικτύου.

Ο κ. Πατούλης μόλις είχε αποχωρήσει από το Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού στη Διεύθυνση Ελέγχου και Συντήρησης Έργων (ΔΕΣΕ) της Περιφέρειας, στο Καπανδρίτι, όπου από νωρίς χθες συντονίζει το έργο της Πολιτικής Προστασίας ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Πατούλης μάς ενημέρωσε ότι ένα μικρό πρόβλημα στην κυκλοφορία που σημειώθηκε επί της λεωφόρου Κηφισίας στο ύψος του Ζηρίδειου Εκπαιδευτηρίου οφειλόταν σε βλάβη λεωφορείου, το οποίο απομακρύνθηκε σύντομα. Όπως ανέφερε, το δίκτυο «παραμένει ανοιχτό από τα Βίλια, τη Μάνδρα, την Κατεχάκη τον Βαρνάβα, το Σχιστό, το Γραμματικό, τον Άγιο Στέφανο, σε όλη την έκτασή του, ακόμη και στους παράδρομους των κεντρικών οδικών αξόνων, οπότε δεν κρίθηκε εκεί απαραίτητη και η χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων στα οχήματα».

Από την πλευρά του, ο κ. Κόκκαλος επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Με νύχια και δόντια κρατήσαμε ανοιχτούς όλους τους δρόμους. Δεν αφήσαμε κανέναν να κλείσει. Είμαστε σε ετοιμότητα. Όλη τη νύχτα παλεύαμε με τη χιονοθύελλα, η οποία ήταν ιδιαίτερα έντονη στις περιοχές Βαρνάβα-Γραμματικού με συνέπεια την πτώση κλαδιών ή την εκρίζωση δένδρων τα οποία απομακρύναμε τάχιστα. Διαθέσαμε κι άλλο αλάτι σε δήμους που δεν είχαν προμηθευτεί έγκαιρα, όπως όφειλαν, και επιπλέον έχουμε στενή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει τη συνδρομή μας ούτε κάποιος άλλος φορέας».


Δύσκολο 48ώρο

Μιλώντας στο protothema.gr ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος επισήμανε ότι η σημερινή και η αυριανή ημέρα θα είναι δύσκολες με τις χιονοπτώσεις να περιορίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και στις περισσότερες ορεινές κα ημιορεινές περιοχές του Αιγαίου.

«Στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα θα χιονίζει κατά περιόδους πυκνά από το Πήλιο και νοτιότερα δηλαδή στην Εύβοια, στις περιοχές της Αττικής και της Βοιωτίας σε τμήματα των Σποράδων, ενδεχομένως και της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίζει σήμερα κατά περιόδους σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και την Τρίτη μέχρι και τα πεδινά. Και από την Τετάρτη τις πρώτες πρωινές ώρες και στη συνέχεια σταδιακά οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άρα λοιπόν οι χιονοτώσεις σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλώνονται κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, της Τρίτης μέχρι και Τετάρτη νωρίς το πρωί».

Όσον αφορά την Αττική η οποία ήδη από χθες βρίσκεται σε κλοιό χιονιά ο κ. Καλλιάνος είπε: «Ουσιαστικά, η Τρίτη θα είναι η μέρα όπου θα έχουμε τις περισσότερες χιονοπτώσεις στο Νομό Αττικής. Εκτιμάται ότι υπάρχει μια αυξημένη πιθανότητα να το στρώσει και στο κέντρο της Αθήνας. Για την περιοχή της Αττικής κατά διαστήματα σήμερα ο καιρός θα είναι καθαρά χιονιάς για τις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής, Δυτικής και Βόρειας Αττικής όπου σε αυτά τα τμήματα θα χιονίζει κατά περιόδους πάνω από τα 150 με 200 μέτρα υψόμετρο, προφανώς και στα Βόρεια προάστια.

Στις Κεντρικές και νοτιότερες περιοχές του Νομού θα υπάρχουν και ανοίγματα στον ουρανό κατά τη διάρκεια του μεσημεριού , με λίγες αραιές νεφώσεις, και δεν θα είναι μουντός ο καιρός. Όσο πιο βόρεια τόσο πιο κλειστός ο καιρός με χιονοπτώσεις κατά περιόδους που ενδεχομένως με εξάρσεις των χιονοπτώσεων να φτάνουν μέχρι και το κέντρο της Αθήνας. Στα βόρεια προάστια ενδεχομένως σήμερα να έχουμε χιονόστρωση, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της κακοκαιρίας για την Αττική το αναμένουμε την Τρίτη με χιονοπτώσεις μέχρι και τα πεδινά και ίσως και στα παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία την Τρίτη δεν θα ξεπεράσει τους 2 με 3 βαθμούς κελσίου στο κέντρο της πόλης και θα έχουμε εξάρσεις με χιονοπτώσεις , όχι μόνο στο κέντρο ακόμα και στα νότια προάστια του Νομού Αττικής. Από την Τετάρτη πολύ νωρίς το πρωί και στη συνέχεια θα σταματήσουν οι χιονοπτώσεις και σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Βέβαια, θα έχουμε χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με τον υδράργυρο στους -15 και -16 βαθμούς κελσίου στα βόρεια ορεινά. Και σήμερα και την Τρίτη ο υδράργυρος ενδεχομένως να φτάσει τους μείον 18 βαθμούς Κελσίου και θα έχουμε ισχυρό παγετό».

Από σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και κυρίως την Τρίτη και στη συνέχεια την Τετάρτη, θα χιονίσει στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, των Κυκλάδων,της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και των βορειοανατολικών περιοχών του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη τα 10 μποφόρ. Μετά την ευρεία σύσκεψη χθες στην Πολιτική Προστασία ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι: «Στόχος μας είναι να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι» και επισήμανε: «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους κατοίκους της Αττικής, της Εύβοιας και της ευρύτερης περιοχής. Θα δοκιμαστούμε τις επόμενες ώρες, αλλά ο μηχανισμός είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός». Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, όλος ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε άψογα στη Βόρεια Ελλάδα, όπου σε κάποιες περιπτώσεις τα φαινόμενα ήταν ακραία, ενώ είναι σε συναγερμό 24 ώρες το 24ωρο μέχρι να περάσει η κακοκαιρία. «Η επαγρύπνηση στην Πολιτική Προστασία είναι από λεπτό σε λεπτό για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε φαινόμενο» τόνισε και προσέθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία των πολιτών θα πάνε όλα καλά, και τους παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν χωρίς σοβαρό λόγο. Όσοι κυκλοφορούν να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους κα να είναι προσεκτικοί γιατί θα υπάρχει πολύς παγετός και κίνδυνος ατυχημάτων. Θα περάσει κι αυτό. Όλοι είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα». Σήμερα αναμένεται και νέα σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ολονύχτια μάχη με τα χιόνια - Ποιοι δρόμοι έκλεισαν– Πού χρειάζονται αλυσίδες

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ποια σχολεία κλείνουν - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Βυθίστηκαν ξανά στο σκοτάδι Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης