Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ολονύχτια μάχη με τα χιόνια - Ποιοι δρόμοι έκλεισαν– Πού χρειάζονται αλυσίδες

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ολονύχτια μάχη με τα χιόνια - Ποιοι δρόμοι έκλεισαν– Πού χρειάζονται αλυσίδες

Με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων από την γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά μέχρι το Σχηματάρι - Απαγορεύθηκε η κίνηση των φορτηγών στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας - Κλειστή η Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ - Διεκόπη η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Φυλής προς τα  Δερβενοχώρια - Κλειστή και η Διονύσου από «Νοσοκομείο 414» έως «Θέση Άγιος Πέτρος», Πεντέλη, και στα δύο ρεύματα  κυκλοφορίας  - Επί ποδός Αστυνομία - Πολιτική Προστασία και δήμοι της Αττικής

xioni_vradi_main3
Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλές περιοχές της χώρας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μήδεια».

H  Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας έχει ντυθεί στα «λευκά» με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι και το Σχηματάρι να γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Συνεχίζουν τις προσπάθειες άνθρωποι και μηχανές στην περιοχή του Μαρτίνου για να κρατήσουν το εθνικό οδικό δίκτυο ανοιχτό. Εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν διαρκώς ρίχνοντας αλάτι και απομακρύνοντας το χιόνι. Αλλά η χιονόπτωση συνεχίζεται, με συνέπεια να ακινητοποιούνται αυτοκίνητα. Τα μηχανήματα παρεμβαίνουν συνεχώς και μέχρι στιγμής κρατούν τον δρόμο ανοιχτό.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την άνοδο από Αθήνα προς Λαμία, στα διόδια της Θήβας η Τροχαία κάνει ελέγχους σε όλα τα αυτοκίνητα και επιτρέπει την διέλευση μόνο σε όσα έχουν αλυσίδες.

Επίσης, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα της νέας εθνικής Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη.

Περισσότερα από 30 εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού και Λαμίας-Άμφισσας προσπαθώντας να τον κρατήσουν ανοιχτό. Από τις 2 τα ξημερώματα καταγράφεται χιονόπτωση στην περιοχή του Δομοκού

Επί ποδός Πολιτική Προστασία και οι δήμοι της Αττικής

Στα λευκά έχουν αρχίσει και ντύνονται περιοχές της Βόρειας Αττικής, ενώ οι δήμοι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, αφού η χιονόπτωση όλη τη νύχτα αναμένεται να ενταθεί. Στη Μαλακάσα το χιόνι έχει ήδη στρωθεί και ο μηχανισμός του δήμου Ωρωπού βρίσκεται επί ποδός για να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση από την επέλαση της «Μήδειας».

Σε ύψιστη ετοιμότητα και ο δήμος Διονύσου. Εκχιονιστικά και αλατιέρες θα επιχειρούν όπου χρειαστεί, ώστε να παραμείνει ανοιχτό το δευτερεύον οδικό δίκτυο, καθώς στο κεντρικό οδικό δίκτυο επιχειρούν μηχανήματα της Περιφέρειας. Σε 24ωρη επιφυλακή για κάθε έκτακτο περιστατικό έχουν τεθεί οι υπηρεσίες στις δημοτικές κοινότητες σε Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Άνοιξη, Δροσιά, Κρυονέρι, Ροδόπολη, Σταμάτα και έχουν οριστεί σημεία όπου διανέμεται αλάτι.

Στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας η δημοτική αρχή ήδη έχει κλείσει τον δρόμο προς το καταφύγιο του Κιθαιρώνα και τον δρόμο του Αγίου Γεωργίου προς το Κρύο Πηγάδι. Και εκεί η Πολιτική Προστασία του δήμου έχει θέσει σε ετοιμότητα τα μηχανήματα σε όλες τις δημοτικές ενότητες και τους οικισμούς και διατηρεί τηλεφωνική γραμμή άμεσης βοήθειας σε 24ωρη βάση, για την παροχή βοήθειας, οδηγιών και πληροφοριών.

Όλοι οι δήμοι της Αττικής έχουν ορίσει θερμαινόμενους χώρους, για την προστασία από το χιόνι και από το κρύο, για όποιον βρεθεί σε ανάγκη.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. (22.30) από την χιονόπτωση ή τον παγετό διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει σε:

 ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  -ΑΤΤΙΚΗ 

 Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ, ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY  CAZINO MONT PARNES”. (από ώρα 08:58’)  

 Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος Μονής Κλειστών, ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια. (από ώρα 10:30’)   Για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,600) μέχρι το ύψος ΗΜ.Κ.  Σχηματαρίου-όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (χ/θ 58, 520) και στα δύο ρεύματα  κυκλοφορίας. (από ώρα 16:40’)  

 Λ. Διονύσου από «Νοσοκομείο 414» έως «Θέση Άγιος Πέτρος», Πεντέλη, και στα δύο ρεύματα  κυκλοφορίας. (από ώρα 17:35’)  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ  ΘΡΑΚΗΣ  

 Δ.Α ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  

 Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων και στις δυο κατευθύνσεις της  «Εγνατίας οδού» από χ/θ 591,700 (α/κ Μέστης) έως την χ/θ 657,700 (Σ.Σ.Δ. κήπων), για  οχήματα με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων. Από 13-02-2021/13:00 και για όσο διαρκέσουν  οι καιρικές συνθήκες.  

 Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5  τόνων και στα (2) ρεύματα κυκλοφορίας σε ολόκληρο το εθνικό δίκτυο στην εδαφική αρμοδιότητα  της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ήτοι:  

 Ε.Ο. 2 Αλεξ/πολης - Γεφύρας Κήπων  

 Ε.Ο. 2Β Αλεξ/πολης - Γεφύρας Μεστης  

 Ε.Ο. 51 Αλεξ/πολης – Μάνδρας  

 Ε.Ο. 53 Αλεξ/λης – Αισύμης – Δερείου – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων, Από 13-02-2021/18:30  και για όσο διαρκέσουν οι καιρικές συνθήκες.  

 εκδόθηκε απόφαση προσωρινής απαγόρευσης κίνησης όλων των οχημάτων, λογω των εντόνων  καιρικών φαινομένων (συνέχεις και έντονες χιονοπτώσεις, παγετός και ισχυροί άνεμοι) και  ολισθηρότητας του οδοστρώματος στο επαρχιακό δίκτυο της νήσου Σαμοθράκης και  συγκεκριμένα:  

 Επ. οδό Καμαριωτισσας - Χώρας  

 Επ. οδό Καμαριωτισσας - Θερμών  

 Επ. οδό Καμαριωτισσας Λακκώματος  

 απο την 19:00 ώρα της 14-02-2021, και για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι παραπάνω  αναγραφόμενες δυσμενείς καιρικές συνθήκες, προς αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.  

 Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ  

 Απαγόρευση κυκλοφορίας για φορτηγά άνω των 3,5 τόνων.  

 Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής από το 17ο χλμ. (δ/ση Κοκκινογείων) έως το 53ο χλμ. (Τελωνείο Εξοχής) . 

 Ε.Ο. Δράμας – Καβάλας από το 4ο χλμ (κυκλικός κόμβος ΚΟΥΡΟΣ ΗΟΤΕL μέχρι το 16ο χλμ  (ΜΑΡΜΑΡΑ ΣΚΑΡΗ) όρια με Νομό Καβάλας.  

 Ε.Ο. Δράμας – Ξάνθης, από το 16ο χλμ (οικισμός Νικηφόρου) μέχρι τα όρια με Νομό Ξάνθης.   Ε.Ο. Δράμας – Σερρών από το 4ο χλμ (Δ/ση Ξηροποτάμου) έως το 18ο χλμ.,(όρια με Νομό Σερρών).   Επ. Ο. Δράμας - Σιδηρονέρου από το 13ο χλμ. έως το 42ο χλμ. (Σιδηρόνερο).  

 Στην Ε.Ο. Δράμας – Αμφίπολης από 6ο χλμ έως 13o χλμ. (όρια Ν. Σερρών).  

 Δ.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ  

 Απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εγνατία για τα φορτηγά οχήματα που ζυγίζουν πάνω από 3,5 τόνους.   Απαγόρευση κυκλοφορίας και στο Εθνικό οδικό δίκτυο για τα φορτηγά οχήματα που ζυγίζουν πάνω από  3,5 τόνους.  

 Δ.Α. ΞΑΝΘΗΣ  

 Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στην Εγνατία οδό.   Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας  στις Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας, Ξάνθης – Κομοτηνής, Ξάνθης – Δράμας και Ξάνθης –  Ελληνοβουλγαρικών συνόρων.  

 Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ  

 Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των  3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το 72ο χλμ έως το 160ο χλμ της Ε.Ο.  Αλεξανδρούπολης - Ορμενίου.  

 Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ  

 Απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων ωφελίμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων και στα δυο  (2) ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού περιφέρειας Ροδόπης απο χ/θ 545,6 έως και χ/θ 591,7.   Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, λόγω των επικειμένων έντονων καιρικών φαινομένων στην  περιφέρεια μας, όλων των οχημάτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων και στα δύο (2) ρεύματα  κυκλοφορίας των κάτωθι οδών:  

 Π.Ε.Ο. Κομοτηνής – Π. Λάγους από το 1ο έως και το 26ο χλμ (γέφυρα).  

 Επ. Ο. Κομοτηνής –Ιάσμου –Αμαξάδων από το 1ο έως και το 32ο χλμ (γέφυρα).  

 Π.Ε.Ο. Κομοτηνής – Σαπών – Διασταύρωση Μέστης από το 1ο έως και το 36ο χλμ. 

Διακοπή κυκλοφορίας:  

 Από Δράνια προς Κάρδαμο Κύμη  

 Από Οργάνη προς Άνω Βυρσίνη  

 Από Νέα Σάντα προς Κέχρο  

 Από Δαρμένη προς Εσοχή. 

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ   Δ.Α ΗΜΑΘΙΑΣ  

 Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και  στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, από τον ανισόπεδο Κόμβο Κλειδίου (Χ/Θ  288,600) έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Πολυμύλου (Χ/Θ 226,000).  

 Δ.Α ΚΙΛΚΙΣ  

 Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, σε  όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Κιλκίς πλην της Α.Θ.Ε. (Άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών  οχημάτων (προγενέστερη ΑΔΑ:6ΛΠ446ΜΤΛΒ-ΝΞ4) την 11:20’ ώρα της 14-02-2021 μόνο για το τμήμα  επί της Α.Θ.Ε  

 Δ.Α ΠΕΛΛΑΣ  
Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στο  οδικό δίκτυο της Δ.Α. Πέλλας, ως εξής:  

 Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας- Φλώρινας, από το 39ο χλμ. έως το 118ο χλμ, 

 παλ. Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Έδεσσας - Φλώρινας από το από το 108ο χλμ μέχρι και το 119,5ο χλμ,   Από το 8,6ο χλμ Επαρχιακής οδού Έδεσσας - Βέροιας μέχρι και το 19ο χλμ Επαρχιακής οδού Έδεσσας Βέροιας (Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας)  

 Επαρχιακή οδός Αριδαίας-Σκύδρας (σε όλο το μήκος της).  

 Οδικό δίκτυο Τ.Κ. Κερασιάς έως το Χ.Κ. "Βορράς".  

 Δ.Α ΣΕΡΡΩΝ  

 Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στο  κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Α25) Λαγκαδάς-Σέρρες-Προμαχώνας, με κατεύθυνση προς Λαγκαδά  από χ/θ 95+500 έως χ/θ 33+000 (ανισόπεδος κόμβος Ριζιανών).  

 Δ.Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  

 Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, στο  σύνολο του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Δ.Α. Χαλκιδικής.  

 Από το 54ο έως το 85ο χλμ. της παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη).  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  Δ.Α. ΓΡΕΒΕΝΩΝ  

Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μεικτού φορτίου άνω των 3,5  τόνων, λόγω χιονόπτωσης και παγετού:  

 Και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Χ/Θ 120,8 (Α/Κ ΠΑΝΑΓΙΑΣ) έως την Χ/Θ 181,1 (Α/Κ  ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ) του αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας Οδού για τα Ι.Χ.Φ. αυτ-τα.  

 Ε.Ο. Γρεβενών-Τρικάλων, 1ο χλμ. έως 46ο χλμ.  

 Ε.Ο. Γρεβενών-Ιωαννίνων, 1ο χλμ. έως 40ο χλμ.  

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  

 Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5  τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, λόγω χιονόπτωσης και παγετού.   Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5  τόνων και λοιπών βαρέων οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, λόγω χιονόπτωσης και παγετού.   (από 20.00΄ ώρα / 14-02-2021)  

 Ε.Ο. Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Αποσκέπου), 13,9ο χλμ έως 14ο χλμ.  

 Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Φλώρινας  (μέσω Βιτσίου), 18ο έως 28ο χλμ.  

 10ο έως 25οχλμ. Ε.Ο. Καστοριάς- Φλώρινας (μέσω Βίγλας)  

 96,5ο έως 113,4ο χλμ. Ε.Ο. Κοζάνης- Ιωαννίνων  

 22ο έως 35ο χλμ. Επ. Οδ. Καστοριάς- Αμυνταίου  

 σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο περιοχής ευθύνης μας.  

Δ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ  

 Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των  3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας  

 Στον Οδικό Άξονα Α2 ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ από Χ/Θ 181,1 Α/Κ Ανατολικής Σιάτιστας έως Χ/Θ 227  Α/Κ Πολυμύλου.  

 Κάθετος Άξονας Α29 Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή, από Χ/Θ 0,0 Α/Κ (Δυτικής Σιάτιστας) έως Χ/Θ  17,5 Α/Κ 02 Αλιάκμονα.  

 Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας από 51ο χλμ. (όρια με Π.Ε . Λάρισας).  

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ  

 Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων :   Στον αυτοκινητόδρομο Α27 (Τμήμα Νίκης-Φλώρινας).  

 Σε όλο το Εθνικό οδικό δίκτυο.  

 Επ. Ο.*` Αμυνταίου-Καστοριάς, 1ο χλμ. έως 25ο χλμ..  

 Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων: 

 16ο χλμ. έως 30ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Φλώρινας- Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).  

 Δασική οδός Άνω Υδρούσας-Νυμφαίου.  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  

Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ  

 Προσωρινή επιβολή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου  φορτίου άνω του 3,5 τόνου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 13.00 ώρα της 13-02-2021  μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων, στα κατωτέρω σημεία:  

 Από Χ/Θ (19+000) έως Χ/Θ (90+000) Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης  

 Από Χ/Θ (13+200) έως Χ/Θ (70+000) Νέας Εθνικής Οδού Λάρισας – Ελασσόνας – Κοζάνης.   Προσωρινή επιβολή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μικτού  βάρους άνω των 3,5 τόνων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από Κυριακή (14-02-2021) και ώρα  16:30΄και μέχρι την ύφεση των καιρικών φαινόμενων, στα κατωτέρω σημεία:  

 -Στο τμήμα του οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε., από Χ/Θ 322+730 (όρια με Ν. Μαγνησίας) έως τη Χ/Θ  400+265 (όρια με Ν. Πιερίας).  

 Διακοπή κυκλοφορίας της Επ. Ο. Αμπελώνα – Δελερίων, 3ο χλμ. (από την 08.30 ώρα της 12-01- 2021, λόγω υπερχείλισης υδάτων ποταμού «Τιταρησίου»).  

Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ  

 Απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων από την 22.00 ώρα της  13-02-2021, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (χιονόπτωση - παγετός) που επικρατούν στις  περιοχές:  

 Από το 22ο χιλ της Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας έως 75ο χιλ. Ε.Ο. Τρικάλων – Άρτας (Γέφυρα Αλεξίου)   Από το 28ο χλμ. της Ε.Ο. Τρικάλων - Ιωαννίνων (κόμβο Μουργκανίου) έως 65ο χλμ. Ε.Ο. Τρικάλων Ιωαννίνων (Α/Κ Μαλακασίου)  

 Από το 1ο χλμ. Ε.Ο. Μουργκανίου – Γρεβενών (κόμβο Μουργκανίου) έως το 24ο χλμ. Ε.Ο. Μουργκανίου  – Γρεβενών  

 Από το 4ο χλμ. (Δ/ση Πύλης – Μεσοχώρας) έως 55ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Πύλης – Μεσοχώρας. 

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ  

 Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μικτού βάρους άνω των 3,5  τόνων στο ρεύμα προς από τη Χ/Θ 261+280 (όρια Ν. Μαγνησίας – Ν. Φθιώτιδας) έως τη Χ/Θ 322+730  (όρια Ν. Μαγνησίας – Ν. Λάρισας).  

 Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στην Ε.Ο. Πλατανιά-Κατηγιώργη (θέση  Καταβόθρα) του Δήμου Νοτίου Πηλίου λόγω πτώσης δέντρων από 16.00 ώρα της 14-02-2021.  

 Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  

 Τ.Κ. Μεσοβουνίου – Αργιθέας Καρδίτσας (ύψος γέφυρας συνοικισμού Ζερβό) (από την 21.00 ώρα της 11- 01-2021 λόγω υπερχείλισης υδάτων ποταμού «Λαγκαδιώτη»).  

 Επαρχιακή Οδός Μουζακίου – Ανθοχωρίου (από την 17.00 ώρα της 12-01-2021 λόγω υπερχείλισης  υδάτων ρέματος).  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ   Δ.Α. ΒΟΙΩΤΙΑΣ  

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτ/των ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων, λόγω χιονόπτωσης (σε  περιοχή της Αττικής):  

 Αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε. , από 56,728 χ/θ έως 121,250 χ/θ στο ρεύμα προς Αθήνα (Από ώρα 17:00  της 14-02-2021) και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη (Από ώρα 17:00 της 14-02-2021)  

 Νέα Εθνική Οδός Σχηματαρίου – Χαλκίδας, από 0 χ/θ έως 11η χ/θ στο ρεύμα προς Σχηματάρι (Από ώρα  17:00 της 14-02-2021) και στο ρεύμα προς Χαλκίδα (Από ώρα 17:00 της 14-02-2021)  Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης: 

 Επαρχιακή οδός Αράχοβας - Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, από 14,500 χ/θ έως θέση Κελάρια του  Χ.Κ. Παρνασσού (Από ώρα 07:00 της 14-02-2021)  

 Επαρχιακή οδός Νεοχωρακίου - Φυλής (Διασταύρωση Οινόης - Μαγούλας έως όρια με Αττική) (Από ώρα  13:00 της 14-02-2021)  

Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ  

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτ/των ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων, λόγω  χιονόπτωσης (σε περιοχή της Αττικής):  

 Νέα Εθνική Οδός Σχηματαρίου – Χαλκίδας , 11η χ/θ (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας - ρεύμα προς  Σχηματάρι) (Από ώρα 16:00 της 14-02-2021)  

 Π.Ε.Ο. Χαλκίδας – Θηβών, 18η χ/θ (ρεύμα προς Θήβα και αυτ/μο Π.Α.Θ.Ε.) (Από ώρα 16:00 της  14-02-2021)  

 Εθνική Οδός Χαλκίδας – Αιδηψού, 16η χ/θ έως 42η χ/θ (Από ώρα 18:30 της 14-02-2021)  Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ  

 Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτ/των ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνων, λόγω  χιονόπτωσης:  

 Ε. Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από 64,700η έως 72η χ/θ (Από ώρα 01:05 της 14-02-2021)   Ε. Ο. Καρπενησίου - Αγρινίου, από 72η έως 132η χ/θ (Από ώρα 01:05 της 14-02-2021)   Επ.Ο. Καρπενησίου – Φουρνάς– Καρδίτσας (Από ώρα 01:05 της 14-02-2021)  

 Επ. Ο. Καρπενησίου – Προυσσού– Αγρινίου, από 35η έως 45η χ/θ (Από ώρα 01:05 της 14-02-2021) 

Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ  

 Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτ/των ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων:   Αυτοκινητόδρομος Π.Α.Θ.Ε. , από 121,250 χ/θ έως 242,079 χ/θ στο ρεύμα προς Αθήνα (Από ώρα  16:00 της 14-02-2021) και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη (Από ώρα 17:00 της 14-02-2021)   - Εθνική οδός Λαμίας – Καρπενησίου, από 30,000 έως 64,700 χ/θ (Από ώρα 00:45 της 14-02-2021)   - Παλαιά Εθνική Οδός Λαμίας - Λάρισας, από 26η έως 54η χ/θ (Από ώρα 12:30 της 14-02-2021) και  από 4η χ/θ έως 26η χ/θ (Από ώρα 18:45 της 14-02-2021)  

 - Συνδετήρια οδός Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας (26η χ/θ Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας) με τον αυτ/μο Ε65  (34η χ/θ αυτ/μου Ε65) (Από ώρα 18:45 της 14-02-2021)  

 - Αυτ/μος Κεντρικής Ελλάδος Ε65, από 34,000 χ/θ έως 47,500 χ/θ (Από ώρα 18:45 της 14-02- 2021)  

 - Εθνική Οδός Θερμοπυλών – Ιτέας, από 1,000 χ/θ έως 22,600 χ/θ (Από ώρα 18:45 της 14-02-2021)   Παλαιά Εθνική Οδός Λαμίας – Λιβαδειάς, από 37,100 χ/θ έως 67,000 χ/θ (Από ώρα 20:20 της 14- 02-2021)  

 Απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης:  

 - Επαρχιακή οδός Αμφίκλειας – Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, από 1η έως 17η χ/θ (Από ώρα  04:40 της 14-02-2021) 

Β΄  

ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ  - ΑΤΤΙΚΗ   

Για οχήματα από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,600) μέχρι το ύψος ΗΜ.Κ. Σχηματαρίου- όρια Τ.Τ.  Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (χ/θ 58, 520) ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία. (από ώρα 16:40)  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ  

 Δ.Α ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  

 Επαρχιακό δίκτυο Ν. Σαμοθράκης  

 Επαρχιακή Οδός Σουφλίου – Δαδιάς  

 Ορεινός όγκος Δήμου Σουφλίου 

 Επαρχιακή Οδός Σουφλίου- Μεγ. Δερείου. 

 Επ. Ο. Προβατώνα – Λευκίμης  

 Επ. Ο. Αισύμης - Λεπτοκαρυάς  

Δ.Α. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ  

 Στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ορεστιάδας  

Δ.Α ΚΑΒΑΛΑΣ 

 Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο Θάσου.  

 Eθ. O. Καβάλας - Δράμας  

 Εθ. Ο. Καβάλας - Αμφιπόλης  

 Επ. Ο. Καβάλας - Νέας Περάμου  

 Επ. Ο. Ελευθερούπολης - Σερρών  

 Ορεινό δίκτυο Δήμων Καβάλας και Νέστου  

 Eπ. Ο. Ακροβουνίου-Αγίου Ανδρέα  

 Εθ. Ο. Θεσσαλονίκης-Καβάλας (παραλιακή)  

 Δ.Α ΞΑΝΘΗΣ 

 Ε.Ο. Ξάνθης – Εχίνου 4ο χλμ .και σε όλο το οδικό δίκτυο του Δ. Μύκης Ξάνθης.  

 Στους οικισμούς: Εύλαλο, Άβατο, Εράσμιο, Μάγγανα, Δέκαρχο, Μέλισσα και Κυψέλη.   Παραλιακό Οδικό Δίκτυο ΜΑΝΔΡΑΣ-ΑΒΔΗΡΩΝ  

 Ε.Ο. Ν.ΚΕΣΣΑΝΗΣ-Π.ΛΑΓΟΥΣ 2ο ΧΛΜ ΠΡΙΝ ΤΟ Π.ΛΑΓΟΣ ΕΩΣ Ι.Ν. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΕ ΠΑΓΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΖΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ  ΟΔΗΓΟΥΣ.  

 Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ  

 Επαρχιακό Δίκτυο από Δ/ση Καλλυντηρίου – Οργάνη  

 Επ. Ο. Νέας Σάντας-Δερείου από το 1ο χλμ.  

Σε όλο τον ορεινό όγκο του Ν. Ροδόπης  

1ο χλμ. οικισμού Βελκίου μέχρι και τον κόμβο Μέστης  

 Επ. Ο. Βέλκιο-Αετόλοφο-Αετοκορυφή  

 Επ. Ο. Κρωβύλη-Μαρώνειας  

 Επ. Ο. Κρωβύλης-Δυώνης-Στρύμης-Σαλμώνη-Βέννα  

 Επ. Ο. Άρατο για Φιλλύρα,  

 Επ. Ο. Φιλλύρα για Δοκό – Λαμπρό.  

 Επ. Ο. Καλλυντήριο για Δρανιά, από Φιλλύρα για Σκάλωμα – Δαρμένη, από Μικρό Πιστό για Μύστακα –  Αρριανά – Ήπιο – Αγιοχώρι – Στροφή - Νέδα.  

 Δ.Α. ΔΡΑΜΑΣ  

 Ε.Ο. Δράμας – Ξάνθης, από το 22ο χλμ. δ/ση Χαμοκεράσων έως τα όρια νομού.  

 Ε.Ο. Δράμας – Εξοχής, από το 17ο χλμ. δ/ση Κοκκινογείων έως το 53ο χλμ, τελωνείο Εξοχής.  Επ. Οδ. Δράμας- Σιδηρονέρου από το 13ο χλμ. έως το 42ο χλμ. (Σιδηρόνερο)  

 ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ   Δ.Α HMΑΘΙΑΣ  

 Όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Ημαθίας.  

 Δ.Α ΚΙΛΚΙΣ 

 Εθνικό & Επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Κιλκίς εκτός από τη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Ευζώνων (Α.Θ.Ε.).   Δ.Α ΠΕΛΛΑΣ 

 Όλο το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Πέλλας.  

 Δ.Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ  

 Π. Ε. Ο. Θεσσαλονίκης-Ιερισσού από 54ο έως το 70ο χλμ. (μέσω Ταξιάρχη).  

 Δασική Οδός Παλαιόχωρας - Ταξιάρχη. 

 Δασική Οδός Πολυγύρου – Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά).  

 Ε. Ο. Θεσσαλονίκης- Ιερισσού από το 38,5ο έως το 110ο χλμ. και από το 65ο έως   το 110ο χλμ.(Κερασιά).  

 Ε. Ο. Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου από το 29,5ο έως το 62ο χλμ.  

 Από 31,5ο χλμ έως το 47,5ο χλμ της ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών (Κόμβος Λακκώματος -Κόμβος  Σωζοπόλεως)  

 Επ. Ο. Βάβδου-Σημάντρων.  

 Δασική οδός Βραστάμων – Ταξιάρχη.  

 Δημοτικά διαμερίσματα Ταξιάρχη- Βάβδου – Σανών – Δουμπιών - Πολυγύρου -Παλιοκάστρου.   Επ. Ο. Σανών – Δουμπιών (από το 53,5ο χλμ Ε. Ο. Θεσσαλονίκης – Ιερισσού έως   τα Δουμπιά).  

 Διασταύρωση Βάβδου (45ο χλμ Ε. Ο. Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου με κατεύθυνση   προς Βάβδο) έως την Βάβδο.  

 Επ. Ο. Νεοχωρίου – Βαρβάρας  

 Επ. Ο. Αρναίας –Στανού.  

 Επαρχιακής Οδού Παλαιοχωρίου – Αγ. Νικολάου από το 1ο έως το 10ο χλμ.   Δασική οδός Φούρκας- Κασσανδρείας (Αγία Μαρίνα).  

 Επ. Ο. Πολυγύρου-Ιερισσού Χαλκιδικής από το 31ο έως το 50ο χλμ.  

 (θέση «Πλατανόρεμα» έως θέση «Γύφτισσα»).  

 Από το 18ο έως το 45ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Ρεντίνας-Ουρανούπολης (Από Ολυμπιάδα έως  Μετόχι Ι.Μ. Χιλιανδαρίου)  

 Από το 50ο έως το 53ο χλμ της Επαρχιακής οδού Ρεντίνας-Ουρανούπολης (Από λιμάνι Ιερισσού προς  Νέα Ρόδα). (Από 15.40 ώρα της 14-02-2021, λόγω χιονόπτωσης απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες).   Επί της Επαρχιακής οδού Μεταμόρφωσης-Μεταγγιτσίου Χαλκιδικής.  

 Από το 33ο χλμ έως το 38ο χλμ της Επαρχιακής οδού Μουδανιών - Κυκλώματος Κασσάνδρας  Επ. Ο. Πολυγύρου-Πλανών  

 Δασικής οδού Παλαιόχωρας - Ταξιάρχη.  

 Από το 31,5ο χλμ έως το 47,5ο χλμ της ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Ν. Μουδανιών (Κόμβος Λακκώματος - Κόμβος Σωζοπόλεως) (Από 10:00 ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά χωρίς τη χρήση  αντιολισθητικών αλυσίδων)  

 Επαρχιακή οδός Πολυγύρου-Πλανών  

 Δασική οδός Κασσανδρίας-φουρκας  

 Δασική οδός Κασσανδρινό-Πολύχρονο  

 Δασική οδός Χανιώτη-Σκιώνη  

 Δασική οδός Πευκοχώρι-Αγία Παρασκευή.  

 Περιοχές Καρυών και Δάφνης του Αγίου Όρους.  

Δ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ 

 Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας, από 17 χ/θ έως 44 χ/θ (Π.Ε. Λάρισας).  

 Από το 23ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Κατερίνης – Ελατοχωρίου (έως όρια με Π.Ε. Ημαθίας)   Επαρχιακή Οδός Κολινδρού-Ρυακίων-Καστανίας Πιερίας.  

  

Δ.Α ΣΕΡΡΩΝ  

 Eπ. O. Σερρών-Χρυσοπηγής-Ορεινής του Δήμου Σερρών  

 Επ. Ό. Σερρών-Ελαιώνα- Άνω Βροντούς του Δήμου Σερρών  

 Οδικό Δίκτυο τοπικών κοινοτήτων Καπνόφυτου, Αχλαδοχωρίου, Καρυδοχωρίου του Δήμου Σιντικής.   Οδικό Δίκτυο τοπικών κοινοτήτων Αγριανής, Αγίου Χριστοφόρου, Αναστασιάς, Σφελινού Σκοπιάς   του Δήμου Νέας Ζίχνης.  

 Επαρχ. Οδός Νιγρίτας- Λαγκαδίου του Δήμου Βισαλτίας.  

 Οδικό Δίκτυο τοπικών κοινοτήτων Ηλιοκώμης- Κορμίστας του Δήμου Αμφίπολης 

 Οδικό Δίκτυο τοπικών κοινοτήτων Σ Σ Αγγίστας (Δήμου Νέας Ζίχνης)- Αγγίστας (Δήμου  Αμφιπόλεως).  

 Επαρχιακή οδός Σερρών-Λαϊλιάς (χιονοδρομικό κέντρο).  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  Δ.Α. ΓΡΕΒΕΝΩΝ  

 Σε όλο το Εθνικό – Επαρχιακό και Δημοτικό δίκτυο της Π.Ε. Γρεβενών.  

Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  

 Σε όλο το Εθνικό – Επαρχιακό και Δημοτικό δίκτυο της Π.Ε. Καστοριάς.  

Δ.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ  

 Σε όλο το Εθνικό – Επαρχιακό και Δημοτικό δίκτυο της Π.Ε. Κοζάνης.  

Δ.Α. ΦΛΩΡΙΝΑΣ  

 Σε όλο το Εθνικό – Επαρχιακό και Δημοτικό δίκτυο της Π.Ε. Φλώρινας.  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 

Δ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ  

Σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο επαρχίας Ελασσόνας η χιονόπτωση διεκόπη ώρα 18:00 της  14/02/2021 ενώ κυκλοφορία των οχημάτων δίνατε να διεξαχθεί χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών  αλυσίδων αλλά μετά προσοχής λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών (-5 βαθμοί κελσίου)- Σε όλο το  Δημοτικό οδικό δίκτυο (εντός κοινοτήτων και οικισμών) η χιονόπτωση διεκόπη ώρα 18:00 της  14/02/2021 ενώ κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μετά προσοχής και ως επί το πλείστον με τη  χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες (-5 βαθμοί κελσίου).  

 Σε όλο το Επαρχιακό οδικό δίκτυο επαρχίας Ελασσόνας.  

 Σε όλο το Επαρχιακό οδικό δίκτυο επαρχίας Φαρσάλων.  

 Επ. Οδός Πυργετού – Κρανιάς Τεμπών.  

 Επ. Οδός Ανατολής – Μεγαλόβρυσου Αγιάς.  

 Επ. Οδός Σκλήθρου – Καλαμακίου Αγιάς, από Τ.Κ. Ελάφου έως Τ.Κ. Σκλήθρου.  

 Επ. Οδός Στομίου – Καρίτσας Αγιάς.  

 Επ. Οδός Κόκκινου Νερού – Αγιοκάμπου (παραλιακή οδός) από Τ.Κ. Βελίκας (θέση Βραχάκι)   έως Τ.Κ. Κόκκινου Νερού.  

 Επ. Οδός Δήμητρας – Ανατολής από Τ.Κ. Δήμητρας έως Τ.Κ. Ανατολής.  

 Επ. Οδός Στομίου - Ομολίου.  

 Στην Σπηλιά Δήμου Τεμπών.  

 Από 34ο χλμ. - 70ο χλμ. Νέας Εθνικής Οδού Λάρισας – Κοζάνης.  

 Από 40ο χλμ. - 63ο χλμ. Εθνικής Οδού Κατερίνης – Ελασσόνας.  

Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ  

 Επαρχιακής Οδού Καναλίων – Κεραμιδίου – Βένετου – Καμαρίου, 5ο χλμ.  

 Χάνια – Κισσός (από την 11:00 ώρα της 13-02-2021)  

 Λαύκος (προς Τρίκερι) (από 17.00 ώρα της 14-02-2021)  

 Δέλτα Μηλεών (προς Μηλιές) (από 17.00 ώρα της 14-02-2021)  

 Επ. οδός Βόλου Ζαγοράς (από 19:00 της 14-02-2021)  

Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  

 Επ. Ο. Καρδίτσας-Φράγματος Ν. Πλαστήρα, μέσω Μορφοβουνίου από 10 χ/θ.  

 Επ. Ο. Καρδίτσας-Φράγματος Ν. Πλαστήρα, μέσω Καστανιάς από 14 χ/θ.  

 Επ. Ο. Καρδίτσας-Τσαρδακίου Λίμνης Πλαστήρα από 12 χ/θ.  

 Επ. Ο. Καρδίτσας-Λουτρά Σμοκόβου-Ρεντίνας, από 25 χ/θ.  

 Επ. Ο. Οδός Μουζακίου-Άρτας  

 Επ. Ο. Οδός Μουζακίου-Στεφανιάδας. 

Δ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ 

 Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Δήμου Μετεώρων.  

 Σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του δήμου Πύλης Τρικάλων.  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ  

Δ.Α. ΑΡΤΑΣ  

 Επ. Ο. Άρτας – Καρδίτσας, από θέση Κρανιές μέχρι Πηγές.  

 Άξονας της Επ. Ο. Αστροχώρι προς Μεγαλόχαρη.  

 Ε.Ο. Άρτας –Τρικάλων από τον Άγιο Ιωάννη Αθαμανίου μέχρι και τα όρια δικαιοδοσίας μας.   Επ. Ο. Αθαμάνιο –Θεοδώριανα και Αθαμάνιο-Τετράκωμο –Μεσούντα.  

 Επ. Ο. Άρτας - Δαφνωτής από το ύψος του Κορφοβουνίου έως την Δαφνωτή ελαφρά χιονόπτωση χωρίς  προβλήματα στην διέλευση των οχημάτων.  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Δ.Α. ΑΧΑΙΑΣ  

 Διαδημοτική οδός Περιστέρας - Χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.  

 Επ. Ο. Αιγίου – Καλαβρύτων, μέσω Φτέρης, από 14η χ/θ., θέση Πυργάκι.  

 Ε.Ο. Πούντας – Καλαβρύτων, από 12οχλμ.  

 Επ. Ο. Καλαβρύτων – πούντας (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου), (απο 15:15 ώρα της 14-02-2021).   Επ. Ο. Καλαβρύτων – χιονοδρομικού κέντρου, (απο 15:15 ώρα της 14-02-2021).   Επ. Ο. Καλαβρύτων – Κλειτορίας (μέσω Λουσών), (απο 15:15 ώρα της 14-02-2021). 
Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ  

 Επ. Ο. Ναυπάκτου - Άνω Χώρας: Από το Τ.Κ. Ελατούς και άνω.  

 Επ. Ο. Ναυπάκτου – Καρπενησίου: Από το ύψος της Τ.Κ. Πλατάνου - Κλεπάς, -Λιβαδακι   Τ.Κ. Αράχωβας, Ψηλός Σταυρός,  

 Επ. Ο. Άνω Χώρας - Κρυονερίων, Επαρχιακή οδό Άνω Χώρας - Κάτω Χώρας,  

 Επ. Ο. Άνω Χώρας – Αμπελακιώτισσας Από Τ.Κ. Κρυονερίων, Τ.Κ. Περδικόβρυσης, Επ.Ο. Ναυπάκτου –  Ελατοβρύση Από Τ.Κ. Ελατού, Τ.Κ. Γρηγόρι , Τ.Κ. Ελατόβρυσης, Επαρχιακή οδός Ναυπάκτου - Γραμμένης  Οξιάς:(Μέσω Φωκίδας ) Από, Τ.Κ Καλλονή, Τ.Κ Κυδωνιά Τ.Κ. Λεύκας, Τ.Κ. Γραμμένης Οξιάς, Τ.Κ.  Μανδρινής.  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Δ.Α. ΒΟΙΩΤΙΑΣ  

 Ορεινό επαρχιακό δίκτυο.  

Δ.Α. ΕΥΒΟΙΑΣ  

Ε. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, 72η χ/θ έως 88η χ/θ (Από ώρα 11:00 της 14-02-2021)  Ε. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, 16η χ/θ έως 42η χ/θ (Από ώρα 18:30 της 14-02-2021)  Ε. Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού, 67η χ/θ έως 72η χ/θ (Από ώρα 19:00 της 14-02-2021)  

 Επ. Ο. Ιστιαίας – Καστανιώτισσας, από 1η χ/θ έως την 9η χ/θ (από ώρα 08.00 της 14-02-2021)   Επ. Ο. Ωρεών – Ταξιάρχη, από 1η χ/θ έως την 5η χ/θ (από ώρα 08.00 της 14-02-2021)   Επ. Ο. Μονακαρυάς – Μηλιών, από 1η χ/θ έως την 10η χ/θ (από ώρα 08.00 της 14-02-2021)   Επ.Ο. Μονακαρυάς – Κρυονερίτη, από 1η χ/θ έως την 10η χ/θ (από ώρα 08.00 της 14-02-2021)   Επ. Ο. Μονακαρυάς – Κερασιάς, από 1η χ/θ έως την 15η χ/θ (από ώρα 08.00 της 14-02-2021)   Επ. Ο. Μονακαρυάς – Μαρούλι, από 1η χ/θ έως την 15η χ/θ(από ώρα 08.00 της 14-02-2021)   Επ. Ο. Γουβών – Βασιλικών, από 1η χ/θ έως την 20η χ/θ (από ώρα 08.00 της 14-02-2021)   Επ. Ο. Γουβών – Παππάδων, από 1η χ/θ έως την 15η χ/θ (από ώρα 08.00 της 14-02-2021)   Επ. Ο. Πευκί – Αβγαριάς, 1η χ/θ έως την 15η χ/θ (από ώρα 08.00 της 14-02-2021). Εθνικού οδικού  δικτύου Χαλκίδας – Αιδηψού (Αγ. Άννα),72η χ/θ έως την 88η χ/θ (από ώρα 11.00 της 14-02-2021) 

 Επ. Ο. Ιστιαίας – Κερασιάς , 16η χ/θ έως την 30η χ/θ (από ώρα 11.00 της 14-02-2021)   Επ. Ο. Ροβιών –Ι.Μ. Δαυίδ -Δρυμώνα, 9η χ/θ έως την 20η χ/θ (από ώρα 11.00 της 14-02-2021)   Επ. Ο. Ροβιών - Ιστιαίας, 4η χ/θ έως την 10η χ/θ (από ώρα 11.00 της 14-02-2021).   Επ. Ο. Ν. Αρτάκης – Κύμης, 25η χ/θ έως την 35η χ/θ (Από Στενή έως Στρόπωνες) (Από ώρα 15:15  της 14-02-2021)  

 Επ. οδός Κεράμιας – Παλαιόβρυσης Αγίας Άννας, από 1η χ/θ έως 6η χ/θ (Από ώρα 19:00 της 14-02- 2021).  

 Επ. Ο. Στροφυλιάς – Αιδηψού, από 3η χ/θ έως 15η χ/θ και 19η χ/θ έως 30η χ/θ  Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ  

 Ε. Ο. Καρπενησίου – Αγρινίου, από 1η έως 15η & από 30η έως 58η χ/θ.  

 Ε. Ο. Λαμίας –Καρπενησίου, από 64,700 έως 72η χ/θ  

 Επ. Ο. Καρπενησίου - Φουρνάς ‘’Βράχος’’  

 Επ. Ο. Φουρνάς - Καρδίτσας ‘’Ζαχαράκη’’  

 Επ. Ο. Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας.  

 Επ. Ο. Προυσού-Αγρινίου, από 35η έως 45η χ/θ ‘’Αραποκέφαλα’’  

 Επ. Ο. Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου, από 1η έως 15η χ/θ  

 Επ. Ο. Καρπενησίου – Στενώματος, από 2η έως 15η χ/θ  

 Επ. Ο. Καρπενησίου – Φιδακίων, από 3η έως 25η χ/θ  

 Π.Ε.Ο. Καρπενησίου – Λαμίας, από 8η έως 12η χ/θ ‘’Ράχη Τυμφρηστού’’  

 Επ. Ο. Καρπενησίου-Κερασοχωρίου, από 35η έως 38η χ/θ  

Δ.Α. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ  

 Εθνική Οδός Λαμίας - Καρπενησίου, από 20η έως 64,700 χ/θ (Από ώρα 23:30 της 13-02-2021)   Δ.Α. ΦΩΚΙΔΑΣ  

 Παλαιά Εθνική Οδός Αντιρρίου – Λιδορικίου, από 25η χ/θ έως 42 χ/θ (Από ώρα 10:00 της 14-02-2021)   Επ. Ο. Τειχίου – Περιθιώτισσας  

 Επ. Ο. Γραβιάς – Καλοσκοπής – Πύρας - Μαυρολιθαρίου - Καστριώτισσας  

 Επ. Ο. Καλοσκοπής – Πανουργιά – Στρόμης.  

 Επ. Ο. Γραβιάς – Καστελλίων – Οινοχωρίου.  

 Επ. Ο. Λιλαίας - Δόκανου  

 Επ. Ο. Άνω Πολύδροσου - Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού Επ. Ο. Πολύδροσου – Επτάλοφου -  Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού  

 Επ. Ο. Συκιάς -Μουσουνίτσας – Αθανασίου Διάκου  

 Επ. Ο. Κροκυλείου – Αρτοτίνας.  

 ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  Δ.Α. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ  

 Επ.Ο. Ξυλοκάστορυ – Τρικάλων – Ζήρειας, από 17,9 – 35ο χλμ.  

 Επ. Ο. Τρικάλων – Καρυάς, από 1ο χλμ.  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ  

 Δ.Α. ΛΕΣΒΟΥ  

 Επ. Ο. Κορνός - Σαρδές - Δάφνη - Κατάλακο, καθώς και εντός των οικισμών αυτών.   Επ. Ο. Μύρινας – Μούδρου, στο ύψος του οικισμού Κορνού.  

 Επ. Ο. Κατάλακου - Θάνους, στη νήσο Λήμνο.  

--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

(ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ - ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ - ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ – ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΙΣ  

A’  

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ &  ΘΡΑΚΗΣ  

Δ.Α. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ  

 Επ.Ο. Αρδανίου – Ιτέας, και στα (2) ρεύματα κυκλοφορίας. Ο δρόμος έχει καταστραφεί από τα νερά.  Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ  

 Λόγω συγκέντρωσης μεγάλου όγκου υδάτων στις Επαρχιακές οδούς Ανθοχωρίου – Βάκου και Καρυδιάς  – Κάλχας.  

 Ιρλανδικές διαβάσεις: Άγιας Μαρίνας Ιμέρου, Μεσοχωριού, Γρατινής, Σκαλώματος, Αρριανών  (Ποντικόρεμα), Ηφαίστου, Μωσαϊκού, Ιάσιου, Λοφαρίου – Διώνης.  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  Δ.Α. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  

 Ε.Ο. Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Αποσκέπου), από 13,9ο έως 14ο χλμ, (λόγω καθίζησης-υποχώρησης  τμήματος οδοστρώματος-κατάρρευσης πτερυγότοιχου μικρής γέφυρας).  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 

Δ.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ  

 Τ.Κ. Μεσοβουνίου Αργιθέας Καρδίτσας, στο ύψος της γέφυρας του συνοικισμού Ζερβό, (λόγω  υπερχείλισης του Λαγκαδιώτη ποταμού).  

 Επ. Ο. Μουζακίου – Ανθοχωρίου, (λόγω υπερχείλισης υδάτων ρέματος).  

 Δ.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ  

 Π.Ε.Ο. Λαμίας – Βόλου 100Η ΑΧ/Θ (γέφυρα Χολορέματος Αλμυρού) λόγω κατάρρευσης   Γέφυρας Χολορέματος (από Σεπτέμβριο 2020).  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Δ.Α. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ  

 Επ.Ο. Φιδακίων - Αγίας Βλαχέρνας, στο 35ο χλμ., λόγω κατολίσθησης και εισροής υδάτων - εισόδου  φερτών υλικών στο οδόστρωμα.  

 ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ  

 Καθίζηση οδοστρώματος στην Επαρχιακή Οδό Ελληνικών – Κάτω Ζευγαρακίου ,και συγκεκριμένα 300 μ.  μετά την έξοδο της τοπικής κοινότητας Άνω Κερασόβου προς Ελληνικά.  

 Καθίζηση οδοστρώματος στην Δημοτική Οδό Αγίου Γεωργίου – Ξηρέικων Άνω Κουδουνίου Δήμου  Μεσολογγίου και συγκεκριμένα στο τμήμα του δρόμου που συνδέει τους οικισμούς Ξηρέικα – Άνω  Κουδούνι ήτοι στο 3ο χλμ. Ξηρέικα – Άνω Κουδούνι.  

Δ.Α. ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ  

 Επ.Ο. Καλλιθέας – Προυσού 7ο χλμ, διεκόπη λόγο πτώσης βράχων.  

Β’  

ΔΥΣΧΕΡΕΙΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

 Επ.Ο. Ναυπάκτου – Πλατάνου, από το ύψος της Τ.Κ. Πλατάνου – Σύμη στο χωριό Ποκίστα, λόγω  κατολίσθησης. Κυκλοφορία με περιορισμό σε οχήματα άνω των 3,5Τ.  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΗΤΗΣ  

Δ.Α. ΡΕΘΥΜΝΗΣ  

 Π.Ε.Ο. Ρέθυμνου Χανίων, Τ.Κ. Αγ. Ανδρέα, θέση Κάμπανος, (διάβρωση οδοστρώματος).   ΠΕΟΡΗ, εντός οικισμού ‘’Σταυρωμένου’’, καθίζηση οδοστρώματος, στο ρεύμα κυκλοφορίας από  ‘’Σταυρωμένο’’ προς Ρέθυμνο.  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ.ΑΣΤΥΝ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ  

Δ.Α. ΛΕΣΒΟΥ  

 Πτώση βράχων στην Ε.Ο Γέρας – Πλωμαρίου (πριν το πέταλο) στην άκρη του οδοστρώματος στο ρεύμα  προς Πλωμάρι στο σημείο κλιμάκιο της Π.Υ Μυτιλήνης καθώς και όχημα του Α.Τ. Γέρας και Α.Τ.  Πλωμαρίου . Έχει ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία του Δήμου Μυτιλήνη. Η κυκλοφορία διεξάγεται  κανονικά. Η απομάκρυνση των ανωτέρων αναμένεται να πραγματοποιηθεί πρωινές ώρες της  14/12/2021.  

 Γ’  

ΛΟΙΠΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  

(ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ, ΔΙΑΚΟΠΕΣ  ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ, ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ Κ.ΛΠ.)  

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΥΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ &  ΘΡΑΚΗΣ  

Δ.Α. ΚΑΒΑΛΑΣ  

 Απαγόρευση απόπλου Ε/Ο πλοίων:  

 Θάσου – Κεραμωτής  

 Πρίνου - Καβάλας  

Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ  

 Τριάντα τέσσερις (34) οικισμοί Δήμου Αρριανών, είναι αποκλεισμένοι. 

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Βυθίστηκαν ξανά στο σκοτάδι Σκιάθος, Σκόπελος, ΑλόννησοςΚακοκαιρία «Μήδεια»: Ποια σχολεία κλείνουν - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Αυτό είναι το επιχειρησιακό σχέδιο για να μη χαθεί ούτε μια δόση εμβολίου εξαιτίας της «Μήδειας»

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Δείτε φωτογραφίες από όλη την Ελλάδα στα λευκάΚακοκαιρία «Μήδεια»: Δεκάδες διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα - Επιχειρούν 600 συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί σε όλη τη χώρα – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Κακοκαιρία Μήδεια: Προβλήματα ακόμα και μέσα στον Βόλο από τη σφοδρή χιονόπτωση - Δείτε βίντεο 

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης