Αχιλλέας Γκίκας στον ΘΕΜΑ 104,6: Είναι νωρίς για το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων - λιανεμπορίου

Αχιλλέας Γκίκας στον ΘΕΜΑ 104,6: Είναι νωρίς για το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων - λιανεμπορίου

Μιλώντας για το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, τόνισε ότι προσπαθούμε να μη γίνουν κινήσεις που θα επιβαρύνουν απότομα το φορτίο

doro_xristougenon
«Όλη η φροντίδα είναι να μην έρθουμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο κύμα», δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή του Γιάννη Αντύπα ο ομότιμος καθηγητής εσωτερικής παθολογίας και μολυσματικών ασθενειών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αχιλλέας Γκίκας, εκτιμώντας ότι «δεν θα φτάσουμε ξανά τα 3.000 κρούσματα. Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε τέτοια ύψη πάλι γιατί αν ξαναφτάσουμε θα έχουμε πολύ μεγαλύτερες επιπτώσεις. Το σύστημα δεν σηκώνει ξανά τόσο μεγάλη πίεση γιατί είναι ήδη τραυματισμένο».

Μιλώντας για το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ο κ. Γκίκας τόνισε ότι «προσπαθούμε να μη γίνουν κινήσεις που θα επιβαρύνουν απότομα το φορτίο.Δεν θα επιτρέψουμε να αυξηθούν τόσο πολύ τα κρούσματα».

Μιλώντας για τα σχολεία και για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, ο κ. Γκίκας δήλωσε ότι «τα Γυμνάσια επειδή φέρουν μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο και μεταδοτικότητα, σύμφωνα με αυτά που βλέπουμε, θα χρειαστεί και αυτήν την εβδομάδα και ίσως και την επόμενη να μένουν κλειστά», ενώ για το άνοιγμα της αγοράς επισήμανε ότι «το λιανεμπόριο θα αργήσει 1-2 εβδομάδες ακόμα να απελευθερωθεί». Ο κ. Γκίκας, αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, δήλωσε ότι «μέχρι το τέλος του μήνα θα ομαλοποιηθεί η εισροή εμβολίων και σιγά - σιγά θα έχουμε κάλυψη του πληθυσμού. Με φοβίζει η καθυστέρηση της παραλαβής».
gkikas_1
Ο καθηγητής εσωτερικής παθολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης λοιμωξιολόγος Αχιλλέας Γκίκας

Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: Παράταση μιας εβδομάδας έφεραν οι γιορτές - Στον πάγο το click away

Οι οκτώ προβλέψεις της Χίλαρι Κλιντον για την προεδρία Τραμπ που έγιναν πραγματικότητα

Η Ελλάδα έχει πλέον 5G (και ας μην ξέρει τι είναι)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης