Κακοκαιρία: Σφοδρές καταιγίδες και προβλήματα - Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Κακοκαιρία: Σφοδρές καταιγίδες και προβλήματα - Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

Στην Αττική άρχισε η επέλαση της κακοκαιρίας - Σαρώνουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα δυτικά της χώρας - Πεσμένα δέντρα και υλικές ζημιές άφησε πίσω της η καταιγίδα στην Κέρκυρα

kataigidiamain
Κύμα κακοκαιρίας έχει αρχίσει να επελαύνει τις τελευταίες ώρες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού οι καταιγίδες, οι θυελλώδεις άνεμοι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Από τις απογευματινές ώρες η κακοκαιρία άρχισε να εκδηλώνεται και στην Αττική, με ισχυρές βροχές και θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της μέρας σήμερα αναμένονται βροχές στο σύνολο σχεδόν της χώρας, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα δυτικά ορεινά ηπειρωτικά.

Οι βροχές που θα σημειωθούν από το απόγευμα στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, θα είναι κατά τόπους ισχυρές και θα συνοδεύονται ενδεχομένως από καταιγίδες.

Τα φαινόμενα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα περιορισθούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο και στα δυτικά, όπου και θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση έως το πρωί της Δευτέρας.

Κλείσιμο
Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις έως οκτώ μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία λόγω των νοτίων ανέμων θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν την Κέρκυρα από τα ξημερώματα.

Δυνατοί άνεμοι έσπασαν κλαδιά από δέντρα προκαλώντας προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ δέντρο ξεριζώθηκε στην περιοχή Κανόνι, της πόλης, προκαλώντας υλικές ζημιές στα μπαλκόνια των σπιτιών.

Η πυροσβεστική κλήθηκε, από νωρίς το πρωί για αρκετές κοπές δέντρων και απομάκρυνση μεγάλων κλαδιών από περιοχές της πόλης, αλλά και σε περιφερειακούς δρόμους του νησιού, ενώ απαγορευτικό απόπλου εκδόθηκε το πρωί από το Λιμεναρχείο Κέρκυρας προς Ηγουμενίτσα, Λευκίμμη και Παξούς, για τα πλοία ανοιχτού τύπου.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας ανακοινωθήκαν συστάσεις προς τους οδηγούς οχημάτων για την αποφυγή ατυχήματος, λόγω ολισθηρότητας σε επαρχιακούς οδούς μετά και την πτώση ελαιόκαρπου στο οδόστρωμα.

Αυτή την ώρα στο νησί επικρατεί νηνεμία και πρόσκαιρη ηλιοφάνεια, αλλά σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν τις απογευματινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα από την ΕΜΥ:

ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές τις μεσημβρινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από τις βραδινές ώρες ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα θαλάσσια έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας (σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων). Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα θαλάσσια 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων). Από το βράδυ τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Nότιοι 5 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις πρωινές ώρες στη δυτική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (σε υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων). Βαθμιαία βελτίωση μετά το απόγευμα. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και στα νοτια τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα είναι τοπικά ισχυρά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από τη νύχτα και στα Δωδεκάνησα. Ανεμοι: Νότιοι 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΣΑΜΟΣ Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα

Εμβολιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας»

Ιστορική στιγμή: Εμβολιάστηκαν οι δύο πρώτοι άνθρωποι στην Ελλάδα

Η πρώτη Ελληνίδα νοσηλεύτρια που εμβολιάστηκε στο protothema.gr: Τιμή μου να με επιλέξουν! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης