Συνελήφθη η Γεωργιανή οικιακή βοηθός που ξάφριζε κοσμήματα μεγάλης αξίας από τα σπίτια στα οποία εργαζόταν

Συνελήφθη η Γεωργιανή οικιακή βοηθός που ξάφριζε κοσμήματα μεγάλης αξίας από τα σπίτια στα οποία εργαζόταν

Οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν και να συλλάβουν τη γυναίκα-αράχνη - Κέρδιζε την εμπιστοσύνη των ιδιοκτητών των σπιτιών και έπειτα τους έκλεβε

katharistria
Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε Γεωργιανή γυναίκα - αράχνη που παρουσιαζόταν ως οικιακή βοηθός, που όπως ειχε αποκαλύψει το protothema.gr, έμπαινε σε σπίτια ευκατάστατων Αθηναίων των βορείων και νοτίων προαστίων και αφού άρπαζε κοσμήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, εξαφανιζόταν πετώντας τα «πακιστανικά τηλέφωνα» που χρησιμοποιούσε στα σκουπίδια. Η 40χρονη Ταμάρα, είχε πρόσβαση σε δίκτυο κλέταποδόχων της Αθήνας και μετά απο κάθε χτύπημα, διοχέτευε τη λεία της στα δίκτυα της μαύρης αγοράς ή σε ενεχυροδανειστηρια, προκειμένου να διαθέτει «ζεστά» μετρητά και να σβήνει οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να την «καρφώσει» στους διώκτες της. Οι profilers της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση, κατάφεραν μετά απο άρσεις τηλεφωνικών επικοινωνιών να την ταυτοποιήσουν και την περασμένη Παρασκευή να της περασουν χειροπέδες.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το ενημερωτικό σημείωμα επρόκειτο για μια γυναίκα πανούργα αφου «ο βιοποριστικός χαρακτήρας των εγκληματικών ενεργειών της κατηγορούμενης καθώς και η εξάρτηση της προς το έγκλημα γενικότερα, αποδεικνύεται απο το γεγονός οτι ποτέ δεν εξάσκησε αποδεδειγμένα κάποιο επάγγελμα για τα προς το ζην. Κατέχει την ιδιότητα του «επαγγελματία κλέφτη» γεγονος που επιβεβαιώνεται απο το ποινικό παρελθόν της».

Δείτε τη Γεωργιανή: 
georgiani

Τα «χρυσά» χτυπήματα

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που εξέτασαν την περίπτωση της 40χρονης οικιακής βοηθού - αράχνης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα πολύ πονηρό και ιδιαίτερα επικοινωνιακό άτομο το οποίο καταφέρνει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των θυμάτων της. Ουσιαστικά έψάχνε μέσω αγγελιών τους στόχους της και αφου συγκέντρωνε πληροφορίες για την οικονομική τους κατάσταση στη συνέχεια παρουσιαζόταν για δουλειά. Μαλιστα, έδινε ως αριθμό κινητού τηλεφώνου «πακιστανικό» νούμερο αγορασμένο απο τις πιάτσες της Ομόνοιας και πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Μολις περνούσαν μερικές ημέρες και είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, περίμενε, έχοντας πρώτα χαρτογραφήσει τους χώρους και όταν οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν έκανε πλιάτσικο και άδειαζε τα σπίτια αρπάζοντας κοσμήματα και μετρητά. Ενδεικτικό του σχεδίου της μεγάλης αρπαγής είναι το γεγονος οτι μονο απο μια περίπτωση στα Μελίσσια στις 17 Φεβρουαρίουάρπαξε κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ ενώ έχει πραγματοποιησει επιθέσεις στις 2/5/20 στην περιοχη του Πειραιά όπου άρπαξε πολυτιμα αντικείμενα, μετρητα και δυο βέρες, στις 19/6/20 στο Χαλάνδρι με λεία κοσμήματα 15.000 ευρώ, στις 23/8/20 στο Μαρούσι όπου άρπαξε κοσμήματα των οποίων η αξία δεν έχει μέχρι στιγμής προσδιοριστεί, στις 14/10/20 στου Παπαγου κοσμήματα αξίας 18.000 ευρώ, ενώ οπως αναφέρει το ενημερωτικό της ΕΛ.ΑΣ, σε βάρος της έχουν υποβληθει μηνύσεις απο τα τμήματα Ζωγράφου, Χαλανδρίου και Βούλας για κλοπές αντικειμένων και κοσμημάτων ιδιαίτερα μεγάλης αξιας. Τέλος η συγκεκριμένη, είχε περάσει και απο τις φυλακές καθώς οπως αναφέρεται στον φάκελο της έχει φυλακιστεί στο καταστημα της Θήβας απο τις 24/2/17 μέχρι τις 14/11/18.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μειώθηκε κατά 50% σε εβδομαδιαία βάση το ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης!

Εμβόλιο Moderna: «Τα αντισώματα που παράγει παραμένουν αυξημένα για 3 μήνες»

Τραγωδία στον Ισθμό: Νεκρός 35χρονος οδηγός φορτηγού από ηλεκτροπληξία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης