Κορωνοϊός – Κύπρος: Καμία ανησυχία από τη μετάλλαξη
Η μετάλλαξη επηρεάζει τη μεταδοτικότητα αλλά «δεν συνιστά αυξημένη θνησιμότητα» λέει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος και η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου
Μανώλης Καλατζής - Λευκωσία
Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος και η Πνευμονολογική Εταιρεία Κύπρου χαρακτηρίζουν αχρείαστη την ανησυχία που προκαλείται σε σχέση με τη μετάλλαξη του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι παρεμβαίνουν στη δημόσια συζήτηση προκειμένου να ενημερώσουν το κοινό στη βάση επιστημονικών δεδομένων.
Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως με βάση τα σημερινά στοιχεία και τις υφιστάμενες ενδείξεις η μετάλλαξητου ιού που εντοπίστηκε φαίνεται να επηρεάζει τη μεταδοτικότητα του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο και ότι η αυξημένη μεταδοτικότητα, δεν συνιστά αυξημένη θνησιμότητα.
Επίσης σημειώνουν πως δεν φαίνεται να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων καθώς δεν αλλάζει η πρωτεΐνη του ιού που αποτελεί το στόχο των αντισωμάτων που παράγονται από τα εμβόλια.
«Όπως όλοι οι ιοί, έτσι και ο νέος κορωνοϊός μεταλλάσσεται. Ως επιστημονική-ιατρική κοινότητα της Κύπρου παρακολουθούμε τις εξελίξεις και εκεί και όπου απαιτείται θα προσδιορίζουμε τις όποιες επιδράσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Vodafone κατακτά την 1η θέση καλύτερου εργοδότη στην Ελλάδα, ενώ για 8η χρονιά αναγνωρίζεται ως Top Employer από το διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employers Institute.
Ξεκίνησε επίσημα το rebranding του ΟΠΑΠ σε Allwyn – Νέες και αναβαθμισμένες εμπειρίες για τους πελάτες, με τη δύναμη της ψηφιοποίησης και της καινοτομίας. Νέα «σελίδα» για το δίκτυο καταστημάτων και τις ψηφιακές πλατφόρμες – Το Allwyn.gr είναι ήδη στον «αέρα»!
Μέσα σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας, η ελληνική εταιρεία γιόρτασε με εργαζομένους, πελάτες και συνεργάτες τα Χριστούγεννα και τις εορτές του νέου έτους