Βρετανία: Ασθενής που νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό για 222 ημέρες θα κάνει Χριστούγεννα σπίτι του

Βρετανία: Ασθενής που νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό για 222 ημέρες θα κάνει Χριστούγεννα σπίτι του

Ο Αλί Σακαλίογλου θεωρείται ότι είναι ο ασθενής που νόσησε για τον μεγαλύτερο χρόνο στη Βρετανία – Τρεις φορές οι γιατροί είπαν στα παιδιά του να τον αποχαιρετήσουν ωστόσο κατάφερε και ξέφυγε

asthenis
Στο σπίτι του θα περάσει τα Χριστούγεννα ο Αλί Σακαλίογλου, που χρειάστηκε να νοσηλευτεί για 222 ημέρες μετά τη διάγνωσή του με κορωνοϊό, χρόνος ρεκόρ για τη Βρετανία.

Η επαναφορά του δεν ήταν δεδομένη. Τρεις φορές τα παιδιά του 57χρονου κλήθηκαν από τους γιατρούς να αποχαιρετήσουν τον πατέρα τους.

Ωστόσο τα παιδιά αρνήθηκαν να τον αφήσουν και ζήτησαν από τους γιατρούς να συνεχίσουν να προσπαθούν να τον διατηρήσουν στη ζωή. Τελικά ο ασθενής κατάφερε να ανατρέψει τις εκτιμήσεις και να πάρει εξιτήριο τον περασμένη μήνα. 

«Μου δόθηκαν μηδενικές πιθανότητες επιβίωσης, οπότε είναι σαν θαύμα να γιορτάζω τα Χριστούγεννα» δήλωσε ο Αλί στην Mirror, προσθέτοντας ότι τρεις φορές ζήτησαν από την κόρη του να τον αποχαιρετήσει, γιατί δεν θα τα κατάφερνε.

Η περιπέτεια τον έχει κάνει πολύ προσεκτικό. «Ανυπομονώ για τα Χριστούγεννα – Οφείλω να είμαι προσεκτικός, καθώς θέλω να είμαι εδώ και τα επόμενα Χριστούγεννα», ανέφερε.

Ο Αλί έχει πέντε παιδιά, ηλικίας 31-38 ετών. Ο 32χρονος γιος του Τζέι θυμάται ότι τις δύσκολες ημέρες, στηρίχθηκαν στην ελπίδα και γνώριζαν ότι δεν θα τα παρατούσε. Μάλιστα είπε ότι η παρουσία του μαζί τους τα Χριστούγεννα είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να ζητήσουν.

Κλείσιμο
Ο Αλί θα περάσει την ημέρα των Χριστουγέννων με την κοπέλα του και τον γιο του, που ζει μαζί του στο Νότιο Λονδίνο.

Αυτό που πλέον περιμένει με αγωνία είναι να κάνει το εμβόλιο για να συνεχίσει να εργάζεται ως οδηγός ταξί χωρίς να φοβάται ότι θα κολλήσει για δεύτερη φορά, ενώ ενθαρρύνει τους πάντες να το κάνουν.

Britain's Longest COVID Sufferer Gives Kate Garraway a Message of Hope | Good Morning Britain



Το χρονικό της μακράς ασθένειας

Η περιπέτεια του Αλί ήταν μεγάλη. Μολύνθηκε με κορωνοϊό στα τέλη Μαρτίου. Στην αρχή είχε βήχα και πυρετό. Αν και δεν θεώρησε ότι ήταν κάτι σοβαρό, επικοινώνησε με τις αρχές, που του είπαν να μείνει στο σπίτι, να αυτοαπομονωθεί και να έρθει εκ νέου σε επαφή μαζί τους, εφόσον η κατάστασή του επιδεινωθεί.

Μία ημέρα μετά, ο Αλί άρχισε όντως να νιώθει χειρότερα. Η αναπνοή του ήταν πιο δύσκολη και δεν μπορούσε να σταθεί. Η κόρη του κάλεσε ασθενοφόρο.

Στο νοσοκομείο αμέσως τον υποδέχθηκαν. «Προφανώς ήταν κάτι καινούριο και γι' αυτούς», είπε, προσθέτοντας ότι υπέστη καρδιακή προσβολή, αλλά δεν του το είπαν. Του έκαναν χειρουργείο για να τον σώσουν. Πριν του εξήγησαν ότι θα τον έβαζαν σε καταστολή και του είπαν να καλέσει την οικογένειά του. Μίλησε με την κόρη του και της ζήτησε να πει σε όλους ότι τους αγαπά.

Ο ίδιος ακόμη δεν ξέρει πώς τα κατάφερε. Θεωρεί ότι τον βοήθησαν τα παιδιά του, η αγάπη τους, οι γιατροί, που στάθηκαν στο πλευρό του.

Britain's longest-suffering Covid-19 patient returns home after 222 days



Ειδήσεις σήμερα:

«Πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στο εμβόλιο της Pfizer

Click away - Κορωνοϊός: Ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για τον τζίρο των καταστημάτων

Εξιτήριο πήρε ο 8χρονος που νοσηλεύτηκε στο Ρίο με συμπτώματα Kawasaki
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης