Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Θετικοί 35 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Θετικοί 35 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Στο 6,13% φτάνει ο δείκτης θετικότητας στον κορωνοϊό στον ΟΑΣΘ

oasth_leoforeio_pic
Στο 6,13% φτάνει ο δείκτης θετικότητας στον κορωνοϊό στον ΟΑΣΘ, έναντι 32% που είναι στην πόλη της Θεσσαλονίκης, επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, εξηγώντας ότι «στα 491 δείγματα, είχαμε 31 θετικά κρούσματα και αυτό είναι κάτι λιγότερο από 1,5% στο σύνολο του προσωπικού του οργανισμού».

Τόνισε ότι σήμερα το πρωί ανέρχονταν σε 35 τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στον ΟΑΣΘ και συμπλήρωσε ότι 160-170 εργαζόμενοί του βρίσκονται προληπτικά σε καραντίνα, σε σύνολο 2.057.

Υπογραμμίζοντας, «κάνουμε τεστ με δική μας πρωτοβουλία και με στόχο την προστασία του προσωπικού και την ομαλή λειτουργία του οργανισμού», ο κ. Σκόδρας επισήμανε ότι σήμερα στο αμαξοστάσιο της Σταυρούπολης ελήφθησαν για εξέταση 223 δείγματα και αύριο θα ακολουθήσει αντίστοιχη διαδικασία σε αυτό του Φοίνικα και έτσι «θα φτάσουμε τις 1000 δειγματοληψίες», σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η ηγεσία του ΟΑΣΘ έχει αυστηροποιήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και διερωτήθηκε: «Είναι κακό που προσέχουμε τους εργαζομένους μας στον ΟΑΣΘ;».

Η ΔΑΣ ΟΑΣΘ καλεί σε κινητοποιήσεις

Τους φόβους της πως οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις στον ΟΑΣΘ θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες, εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η ΔΑΣ του οργανισμού και αναφέρει ότι «η σημερινή κατάσταση δεν ήρθε τυχαία, ούτε έχει να κάνει με ανικανότητα της διοίκησης του οργανισμού και της κυβέρνησης. Έχει να κάνει με την πλήρη εφαρμογή της πολιτικής τους, του κόστους - οφέλους που κυριολεκτικά παίζει στα ζάρια την ίδια την ζωή των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ όσο και των λαϊκών στρωμάτων (επιβατικό κοινό)».

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί στην κινητοποίηση των συνδικάτων την Πέμπτη 19/11 για την κατάσταση στα μέσα μαζικής μεταφοράς και συμμετοχή στην απεργία, στις 26/11.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

Τι μπορούμε και τι όχι να αγοράζουμε από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Απτόητος ο Τραμπ μετά την εκλογική ήττα: «Θα κερδίσουμε», λέει - «Είναι ντροπιαστικό» απαντά ο Μπάιντεν

Μισέλ Ουελμπέκ: Ο «προφήτης» της τρομοκρατικής επέλασης του Ισλάμ στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης