Αγκαλιές από... «μακρυχέρες» με στόχο ηλικιωμένες στη Λάρισα
Σε δύο συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές
Μάνος Τσαγκαράκης
Για περισσότερο από τρεις μήνες είχε γίνει εφιάλτης για τις ηλικιωμένες κατοίκους στην πόλη της Λάρισας μια σπείρα με «αιχμές του δόρατος» δυο γυναίκες, οι οποίες αγκάλιαζαν περαστικές προχωρημένης ηλικίας και άρπαζαν τα χρυσαφικά που φορούσαν!
Το «δίδυμο» πλησίασε μια ηλικιωμένη, η οποία κατάφερε να αποτραβηχτεί χωρίς να προλάβουν να της πάρουν την χρυσή καδένα που είχε στο λαιμό της και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Οι δράστιδες το έβαλαν στα πόδια και η μια κατάφερε να διαφύγει με ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο περίμενε ένας άνδρας συνεργός τους.
Η άλλη ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ενώ ο οδηγός εντοπίστηκε λίγο αργότερα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Κατερίνης σε μια περιοχή της πόλης της Πιερίας και σε μια κρύπτη στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν δύο χρυσές αλυσίδες που είχαν κλέψει.
Κατά την προανάκριση εξιχνιάστηκαν άλλες τέσσερις κλοπές χρυσών αλυσίδων, που είχαν διαπράξει σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών με τη μέθοδο της… αγκαλιάς στη Λάρισα από τις 27 Ιουνίου! Η γυναίκα και ο συνεργός της οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ η Ασφάλεια προσπαθεί να ταυτοποιήσει άλλο ένα ζευγάρι συνεργών τους.
Πρόκειται για έναν εξειδικευμένο ψηφιακό ακαδημαϊκό βοηθό, σχεδιασμένο να συνομιλεί με τον φοιτητή φυσικά, να κατανοεί τις απορίες του και να τον καθοδηγεί στη μελέτη του.
Από τα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και το all-inclusive ενοίκιο μέχρι τις κοινότητες φοιτητών και την ψηφιακή διαχείριση της καθημερινότητας, η Unity Smart Living προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να ζει κανείς τα φοιτητικά του χρόνια
Με μια πρωτότυπη δράση κοινωνικής υπευθυνότητας, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με όχημα τον Mythos 0.0% και σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», ευαισθητοποίησε τα συναυλιακά κοινά για τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης και της ασφαλούς οδήγησης.