LIVE

Κορωνοϊός

Θεσσαλονίκη: Γάλλος μοναχός κακοποίησε σεξουαλικά επτά παιδιά - Του τα είχε εμπιστευτεί ο ΟΗΕ να τα προστατεύει

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
monaxart

Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ του είχαν αναθέσει τη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων - Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών, κατέθεσε αίτηση αναίρεσης στον Αρειο Πάγο, η οποία απορρίφθηκε

Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ εμπιστεύτηκαν σε 52χρονο Γάλλο καθολικό μοναχό του Φραγκισκανικού Τάγματος τη φιλοξενία και επίβλεψη επτά ανήλικων ασυνόδευτων προσφυγόπουλων από το Πακιστάν, αλλά εκείνος φρόντισε να ικανοποιήσει πάνω τους τις ερωτικές του ορέξεις. Από τις Φυλακές Γρεβενών ζήτησε την επιείκεια από τους αρεοπαγίτες, αλλά εκείνοι δεν ήταν απλόχεροι.

Στην εκπνοή του Ιανουαρίου του 2017 ο μοναχός πήγε στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, και συγκεκριμένα στη δομή προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων, η οποία δέχεται αιτήματα για τη στέγαση των ανηλίκων. Εκεί είπε ότι θέλει να «παράσχει, εθελοντικά, βοήθεια σε ασυνόδευτους ανηλίκους, και ειδικότερα ανηλίκους-αλλοδαπούς που εισήλθαν στη χώρα μας χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα». Μάλιστα, επικαλέστηκε ότι ανάλογο έργο έχει προσφέρει σε ξενώνα της Σίνδου με δύο ανήλικα παιδιά. Πράγματι, η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η ΑΡΣΙΣ αποδέχτηκαν το αίτημά του.

Αρχικά, του ανέθεσαν τέσσερα ασυνόδευτα ανήλικα αγόρια, ηλικίας 14, 16 και 17 ετών, ενώ ζήτησε από τη ΜΚΟ να του χορηγηθεί στέγη, επικαλούμενος ότι δεν μπορούσε πλέον να καλύψει τις ανάγκες φιλοξενίας των ασυνόδευτων παιδιών στο σπίτι του. Στη συνέχεια, ο αριθμός των παιδιών που ανέλαβε να φιλοξενήσει σε διαμέρισμα 160 τ.μ. στην Τούμπα Θεσσαλονίκης ανήλθε σε επτά. Ωστόσο, τα ανήλικα παιδιά αποκάλυψαν στους υπεύθυνους της ΑΡΣΙΣ τις ορέξεις του μοναχού και τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχονταν σε καθημερινή βάση.

Οπως αναφέρεται στην αρεοπαγιτική απόφαση, «ο μοναχός φώναξε ένα από τα επτά ανήλικα παιδιά να κοιμηθεί μαζί του στο ίδιο κρεβάτι και μάλιστα προσκάλεσε το εν λόγω ανήλικο να εισέλθει παρά φύση εντός του με το ..., πρόσκληση στην οποία ο ανήλικος ανταποκρίθηκε και αφού ο ανήλικος ξάπλωσε μαζί του στο κρεβάτι και χάιδεψε το μόριο του 52χρονου, ήρθανε σε σεξουαλική επαφή, με τον ανήλικο σε ρόλο ενεργητικό, πράξη η οποία επαναλήφθηκε τέσσερις φορές, σε διάφορα σημεία της οικίας του».

Ο εν λόγω ανήλικος, όπως κατέθεσε, ενέδιδε στις ορέξεις του μοναχού, γιατί, όπως είπε, «φοβόμουν ότι θα έμενα στον δρόμο». Σύμφωνα με τις καταθέσεις, όλοι οι ανήλικοι γνώριζαν για τις σεξουαλικές επαφές του μοναχού με τον συγκεκριμένο ανήλικο, καθώς τους το είχε εκμυστηρευτεί ο ίδιος ο φιλοξενούμενος.

Παράλληλα, καθημερινά όταν οι ανήλικοι «έμπαιναν για μπάνιο ο μοναχός εισερχόταν κι αυτός στο μπάνιο φορώντας μόνο το εσώρουχό του και παρά την άρνηση αυτών άλειφε ολόκληρο το κορμί τους με κρέμες, τους χάιδευε ιδιαίτερα το ανδρικό μόριο, με σκοπό τη διέγερση και την ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής και επιθυμίας του και τους ζητούσε να κάνουν σεξ».

Toυς απειλούσε

Μάλιστα, «τους απειλούσε ότι αν δεν υπακούσουν στις προσταγές του και αν δεν υποκύψουν στις ερωτικές του επιθυμίες δεν θα τους έδινε φαγητό και θα τους έδιωχνε από το σπίτι».

Τα ασυνόδευτα ανήλικα εξετάστηκαν από πραγματογνώμονα ψυχολόγο που διορίστηκε μετά τις καταγγελίες τους. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα του μοναχού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ των άλλων, 14 κουτιά Klipal Codeine (συνολικά 168 δισκία), φάρμακο που συνιστά ναρκωτική ουσία.

Το περασμένο έτος ο Γάλλος μοναχός καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών για κατάχρηση ανηλίκων, άνω των 14 ετών και κάτω των 18 ετών, για ασέλγεια από σύνοικο κατ’ εξακολούθηση και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Παράλληλα, του επιβλήθηκε η παρεπόμενη ποινή της στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων για τρία χρόνια.

Από τις Φυλακές Γρεβενών, όπου κρατείται, ο Γάλλος μοναχός κατέθεσε αίτηση στον Αρειο Πάγο με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική για εκείνον εφετειακή απόφαση, λόγω έλλειψης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας. Το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς του μοναχού περί έλλειψης αιτιολογίας κ.λπ. της εφετειακής καταδικαστικής απόφασης.

Ακόμη, οι αρεοπαγίτες επισημαίνουν ότι, αφότου τέθηκε από 1/7/2019 σε εφαρμογή ο νέος Ποινικός Κώδικας, καταργήθηκε στο άρθρο 342 η επιβαρυντική περίσταση της τέλεσης της πράξης της ασέλγειας «από σύνοικο» κι έτσι ισχύει η ευμενέστερη νέα διάταξη. Για τον λόγο αυτό ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την καταδικαστική για τον μοναχό απόφαση ως προς το σκέλος αυτό, όπως την αναίρεσε και για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών, καθώς αυτό δεν θεμελιώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκομίστηκαν.

Την ίδια στιγμή ο Αρειος Πάγος αναίρεσε την καταδικαστική απόφαση προκειμένου να επανεξεταστεί αν πρέπει να αναγνωριστεί στο πρόσωπό του το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μέσα στη φυλακή για σχετικά μεγάλο διάστημα (άρθρο 84 παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα).

Ο Αρειος Πάγος διέγραψε την παρεπόμενη ποινή της στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων, καθώς έχει πλέον καταργηθεί με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Ετσι, η υπόθεση αναπέμφθηκε στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης κατά το αναιρούμενο μέρος της για νέα συζήτηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Η κρυφή ερωμένη του Ερντογάν: Μια ιστορία που κρατά από το 2014

Champions League, Κράσνονταρ-ΠΑΟΚ 2-1- Τζάμπα ήττα, αλλά ελπίζει - Δείτε τα γκολ

FinCEN: Πληρωμές σε τρομοκράτες, ξέπλυμα ναρκοδολαρίων και «μαύρο χρήμα» από Ρωσία και Βόρεια Κορέα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (33)

Ζαρατούστρας

Εντάξει! Οι ποινές που του επιβλήθηκαν είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ! Κι αν δεν αλλάξει ο ποινικός κώδικας επειγόντως συνέχεια τα ίδια θα έχουμε και αυτό είναι υποχρέωση και ευθύνη της Κυβέρνησης. ΑΛΛΑ κανείς δεν μας πληροφόρησε τι δουλειά είχε και πως βρέθηκε στην Ελλάδα ο 52χρονος Γάλλος Φραγκισκανός μοναχός. Τι έργο επιτελούσε στην χώρα μας δηλαδή; Και με ποιον τρόπο (έγγραφα, εντολές, κλπ) "νομιμοποιήθηκε" να αναλάβει την συνοδεία "απροστάτευτων ανηλίκων", που ήταν σε "ευθύνη" ΜΚΟ και της ΥΑ ΟΗΕ; Αν έκανε ιεραποστολικό έργο θα έπρεπε να υπήρχε κάποια δομή οργάνωσης και κάποια σχετική υποδομή. Αυτός όμως, εμφανίζεται να ζητάει από την ΜΚΟ να φιλοξενήσει τα "παιδιά" στο σπίτι του. Αν έκανε προσηλυτισμό είναι επίσης παράνομο στην Ελλάδα... Ζητήθηκε άραγε από την INTERPOL να ερευνηθεί το παρελθόν του εν λόγω προσώπου, μήπως είχε και αλλού παρόμοιες συμπεριφορές, πριν βρεθεί στην χώρα μας? Αν κάποιος Έλληνας ζητούσε κάτι αντίστοιχο θα τον έψαχναν γενεές 14... Είμαστε τελικά ΑΝΟΧΥΡΩΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! Όχι μόνο στα σύνορα, αλλά και σαν κοινωνία.

noldor

Το από "σύνοικο" καταργήθηκε, τα ναρκωτικά αφαιρέθηκαν θα πάρει και καλή διαγωγή για "μεγάλο χρονικό διάστημα" (2-3 μήνες) και τα 6 χρόνια θα γίνουν 18 μήνες.

Τυχερός μες στην ατυχία του

...τυχερός που συνελήφθη και καταδικάστηκε στην Ελλάδα που ψήφισε και διατηρεί νόμους με ποινές - χάδια και για να προστατεύονται τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των κακούργων, βιαστών, δολοφόνων, τρομοκρατών, κλπ, όχι όμως των αστυνομικών. Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα οι φωτογραφίες του θα ήταν ξεκάθαρες παντού, ώστε να μπορούν να τον αναγνωρίσουν και άλλα θύματά του. Καθόλου περίεργο λοιπόν που είμαστε τόπος έλξης κακούργων από όλον τον κόσμο.

AA

Η ΜΚΟ "Αρσις".... ωραία. ΜΚΟ. Καταλαβαμε επιτέλους τι παίζεται μ'αυτές;

Οταν κακοποιουν

ανηλικα οι χριστιανοι ειναι κακο,οταν τα περιφερουν ημιγυμνα στα gay pride και τα μυουν στην σηψη και στον εκφυλισμο ενηλικοι ομοφυλοφιλοι-ες τοτε ειναι προοδευτισμος!

ΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ

Εκει που θα παει θα τον γλεντησουν, ε ρε γλεντια!!!!!!Και αν ειναι και κανενας βουτυράτος,αφρατούλης θα γίνει το παρτυ, καλή διασκέδαση να έχει το........Γουρούνη!

Αλήτες πολιτικοί μας καταστρέψατε

Διαλυμένο κράτος πολοτικοι λουστρακια των ΜΚΟ που στεγάζουν Πακιστανούς πρόσφυγες και δίνουν και επιδόματα..... Α ρε αλήτες

Σωκράτης

Αγαπητέ χριστιανέ (καθολικέ-δεν έχει μεγάλη σημασία) πες 7 πάτερ ημών και έχεις άφεση αμαρτιών. Μετά μπορείς να συνεχίσεις το θεάρεστο έργο σου μαζί με εκείνους που σου εμπιστεύτηκαν τα ασυνόδευτα, αλλά όχι τα δικά τους τα παιδιά!!!!

Καθολικέ δεν έχει σημασία

η αγαμία σε έχει βαρέσει άσχημα στο πάνω και στο κάτω κεφάλι όπως και τους καθολικούς

Ax

Οι προσφυγόφιλοι!

Cross

Too much information, έλεος!

Moto-Cross

Έτσι πρέπει να είναι τα αντίστοιχα δημοσιεύματα-πλήρη... πολύ ορθά ο συντάκτης έδωσε τις καθ' όλα αναγκαίες λεπτομέρειες ... με τον τρόπο αυτό δεν άφησε κανένα απολύτως περιθώριο για ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ, ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ή και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ σχόλια κατά των Δικαστηρίων .... έτσι για να φαίνεται καθαρά και ποιος ευθύνεται για την ευμενέστερη μεταχείριση κακούργων ... εδώ, όχι πάντως τα Δικαστήρια.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης