LIVE

Κορωνοϊός

Σχολεία - Χανιά: Ξυλοδαρμός καθηγητή από γονιό μαθητή που δεν φορούσε μάσκα

pagourina-art

Κεραμέως: Αναφορά στον εισαγγελέα για το περιστατικό - Ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και κατέθεσε μήνυση - Η συντριπτική πλειονότητα γονιών και παιδιών τήρησε ευλαβικά τα μέτρα - Ολοκληρώθηκε το πρώτο... crash test για επιστροφή στην κανονικότητα - «Εφοδιασμένοι με την απαραίτητη μάσκα προστασίας» ήταν μαθητές και εκπαιδευτικοί, όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα την πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολείων, καθώς παρόλο που η πλειονότητα γονιών και μαθητών τήρησε ευλαβικά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, έξω από τα σχολεία βρέθηκαν και οι γονείς-πεισματικά αρνητές της χρήσης μάσκας

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε, μάλιστα, σε γυμνάσιο στα Χανιά, όταν ένας γονέας μαθητή που δεν φορούσε μάσκα προχώρησε σε ξυλοδαρμό καθηγητή. Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, το συμβάν έλαβε χώρα στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, του πρώην περιαστικού δήμου των Χανίων, ενώ ο  καθηγητής νωρίς το απόγευμα επισκέφθηκε το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και κατέθεσε μήνυση εις βάρος του γονέα.

Ο Σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου ανακοίνωσε ότι το περιστατικό έγινε στην είσοδο του σχολείου. Ο μαθητής, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, πήγε να μπει στο σχολείο χωρίς να φοράει μάσκα.

Ο εκπαιδευτικός που ήταν στην πόρτα του σχολείου ζήτησε από τον γονέα να φορέσει μάσκα το παιδί. Ωστόσο ο τελευταίος αρνήθηκε και επιτέθηκε στον καθηγητή, με αποτέλεσμα εκείνος να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ:

«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου σήμερα 14/09/2020 καταγγέλει και καταδικάζει την αναίτια και βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα εναντίον συναδέλφου του σχολείου μας , η οποία έλαβε χώρα στον αύλειο χώρο κατά την προσέλευση των μαθητών για τον αγιασμό.

Συνεπεία του άνωθεν συμβάντος, ο συνάδελφος μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δε θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο

Κεραμέως: «Δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές»

Δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές σχολίασε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στο περιστατικό στα Χανιά. Σε ανάρτησή της στο facebook, η υπουργός Παιδείας λέει οτι της αναφέρθηκε περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα.

«Επικοινώνησα με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια. Ήδη ζήτησα από την Υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες. Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές».

Ομαλά κύλησε η πρώτη μέρα επιστροφής στην κανονικότητα 

Τα περιστατικά με τους γονείς που αρνούνται κατηγορηματικά να φορέσουν μάσκα στα παιδιά τους ήταν ελάχιστα ανά την Ελλάδα και έτσι στην πλειονότητα των σχολείων η πρώτη μέρα επιστροφής κύλησε ομαλά. Οι μάσκες, τα ατομικά παγούρια, η τήρηση των αποστάσεων και ο συχνός καθαρισμός των χεριών ήταν οι πρωταγωνιστές της σημερινής μέρας, με τους μαθητές -ειδικά των πιο μικρών ηλικιών- να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την τήρηση των μέτρων. 

Σε αρκετά σχολεία, μάλιστα, γίνονταν και θερμομετρήσεις στους μαθητές, ενώ σε κάποια σχολεία, όπως για παράδειγμα στη Ραφήνα, ο δήμαρχος κ. Μπουρνούς έχει φροντίσει να μπουν και ειδικά πλέξιγκλας ανάμεσα στους μαθητές στη θέση του θρανίου έτσι ώστε αν χρειαστεί για κάποιο λόγο κάποιος μαθητής να βγάλει για λίγο τη μάσκα του να μην μεταδοθούν σταγονίδια στον διπλανό του.
sxoleia_13
sxoleia_6
sxoleia_5_2
sxoleia_4_2

Παπαστεργίου: «Εφοδιασμένοι με την απαραίτητη μάσκα προστασίας μαθητές και εκπαιδευτικοί»

Εφοδιασμένοι με την απαραίτητη μάσκα προστασίας είναι από σήμερα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί, διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σε μακροσκελή δήλωσή του, τονίζει ότι η ΚΕΔΕ «ολοκλήρωσε έγκαιρα και με επιτυχία μια δύσκολη διαγωνιστική διαδικασία, σε χρόνο ρεκόρ για τη λειτουργία του Κράτους». Όπως επισημαίνει, «μέσα σε μόλις επτά ημέρες από τη στιγμή που μας δόθηκαν οι τελικές προδιαγραφές των μασκών, με τις οποίες θα έπρεπε να προμηθεύσουμε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες της Επικράτειας, διενεργήθηκε ο διαγωνισμός, που σε άλλες περιπτώσεις θα απαιτούνταν τουλάχιστον τρεις μήνες». Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημειώνει ότι «στο διαγωνισμό, που διεξήχθη με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα και με τη συμμετοχή στελεχών από το υπουργείο Εσωτερικών, Παιδείας και Υγείας και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, συμμετείχαν 93 εταιρείες κι επιλέχθηκαν τελικά είκοσι ανάδοχοι, χωρίς να υποβληθεί ούτε μια ένσταση. Και όταν ολοκληρώθηκε ο απαραίτητος έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο, μέσα σε πέντε μόλις μέρες, πετύχαμε να υπογραφούν οι συμβάσεις με τους προμηθευτές, να παραχθεί η πρώτη ποσότητα μασκών και να φτάσει η ποσότητα αυτή σε κάθε σχολείο της χώρας».

Ακόμη, υπογραμμίζει τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων για την τήρηση των ποιοτικών προδιαγραφών που είχαν τεθεί. «Δεν επιτρέψαμε σε κανένα στάδιο της διαδικασίας η ταχύτητα να αποτελέσει δικαιολογία για υποβάθμιση της ποιότητας και της ασφάλειας των μασκών», αναφέρει, τονίζοντας ότι «το 90% των μασκών, λόγω των ειδικών προδιαγραφών που τέθηκαν, παράχθηκε στην Ελλάδα». Επίσης κάνει ιδιαίτερη μνεία στη «χθεσινή δημόσια αναγνώριση από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη της θετικής συμβολής της ΚΕΔΕ στην επιτυχία του εγχειρήματος» η οποία «αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση των μεγάλων δυνατοτήτων του θεσμού μας και σηματοδοτεί τον καταλυτικό ρόλο που έχουμε να διαδραματίσουμε στον επικείμενο μετασχηματισμό του μοντέλου λειτουργίας του κράτους και της Αυτοδιοίκησης». Τέλος ευχαριστεί την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας, τον υπουργό Επικρατείας, αλλά και το ΔΣ της ΚΕΔΕ για την οποία αναφέρει «τίποτε δεν θα είχε γίνει αν σε όλη τη διάρκεια της διαγωνιστικής διαδικασίας […] δεν είχαμε τη στήριξη της που εμπιστεύθηκε τυφλά τις εισηγήσεις της Διοίκησης και συνεδρίασε εξ αποστάσεως πολλές φορές, για να πάρει αποφάσεις που ήταν απαραίτητες για την υλοποίηση του εγχειρήματος».


Ειδήσεις σήμερα: 

Πατέρας στη Θεσσαλονίκη δεν έβαλε μάσκα στα παιδιά του γιατί... «το πολύ-πολύ να μην πάνε έναν χρόνο σχολείο»

Γώγος για άνοιγμα σχολείων: Ομάδα κρούσης σε ετοιμότητα για την εμφάνιση κρουσμάτων

«Η χρήση της μάσκας στα σχολεία σίγουρα θα πάει για όλο το σχολικό έτος» λέει ο Συψας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (182)

κοροΙδο

Κρήτη : Συνελήφθη ο πατέρας που έδειρε καθηγητή για τη μάσκα,,,,, ere αμεσα ο εισαγγελεας .. ερε Ελλαδα...

νικ

συνοπτικές διαδικασίες και μέσα. αντε με το κάθε φασίστα που εχει μάθει να επιβάλλεται με την βία

απιστευτο!!

ειναι απιστευτο που τοσοι ελληνες δειχνουν τοσο φοβισμενοι και υποταγμενοι!!! ειναι λογω πολιτικης ιδεολογιας μη στενοχωρησουν τον αρχηγο? ειναι λογω φοβερης αρρωστοφοβιας? ειναι λογω πληρους υποταγης και υποχωρησης του εγω? ειλικρινα, ευχομαι να ειναι το πρωτο...θα ειναι το πιο υγιες σχετικα με τα αλλα δυο...

Η κοινωνίες έχουν κανόνες

Αν δεν τους σέβεσαι απλά δε μπορείς να αποτελείς μέλος της! Την επαναστατική γυμναστική να βρείτε άλλα πεδία για να την εφαρμόσετε....υγεία και παιδεία δεν είναι οι ενδεδειγμένοι χώροι!

μπεεεεε

κρατος προβατων...

Max

Φήμες οτι ο γονιός ονομάζεται Μανούσος Αντιμασκάκης θεωρούνται ψευδείς!

SPARTA.

Τον Φίλη πάλι τον πείραξε το παγουρίνι. Τους Συριζαίους δεν τους πειράζει ο μπάφος και οι μολότωφ, τους πειράζουν όμως τα παγουρίνια που έδωσε δωρεάν η κυβέρνηση στους μικρούς μαθητές.

Μάνος2016

Απαράδεκτο μέτρο η μάσκα σε μικρά παιδάκια, είναι σαν να θέλουμε να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας…

Κοράκι

Πολλά σχόλια ΖΑΙΩΝ και ΖΩΩΝ , για το μέγεθος μάσκας , όφελος από μάσκα , φασισμούς , κοκ ...! Ρε κτήνη το θέμα είναι ότι ένας τσάμπα μάγκας , στη Χώρα του ΠΙΝΟΚΙΟ και του Κρητικού ΚΥΡΙΑΚΟΥ , όπου οι Εμπρηστές της ΜΑΡΦΙΝ είναι ακόμη ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ... κάποιος λοιπόν Κρητικός Τσάμπα Μάγκας κτύπησε καθηγητή που ακολουθούσε «κρατικές οδηγίες» και βγαίνει μιά «θείτσα» Υπουργός και λέει Τρίχες και άλλα λόγια «να ..αγαπιόμαστε» !!! Βάλτε ρε μέσα ... το χέστη μπαφοκρητικό .. που σήκωσε χέρι σε Δ.Υ που ακολουθεί οδηγίες !!! Εισαγγελέας δεν υπάρχει στο κ@λοχώρι Χανίων ; Τσάμπα ρε σας πληρώνουμε ;;; Παραιτήσου Εισαγγελέα Χανίων , παραιτήσου Υπουργέ Παιδείας αν δεν μπορείς να υπερασπιστείς τους νόμους σου !!! Κυριάκο Ακούς ;;; Άντε καραγκιόζηδες που μιλάτε για αξιοπρέπεια - Εθνική ανάταση και τρίχες κατσαρές !!!

Μέσα όλοι οι αντιφασκοφόροι

έξω, τα λαμογια, που είναι έξω.

Εγκληματίας γονέας!

Την κουτουλιά δεν την έδωσε σε κανένα καθηγητή....στο παιδί του την έδωσε και το σημάδεψε ανεξίτηλα! Κρίμα...εγώ θα ντρεπόμουν αν είχα τέτοιον πατέρα!

Τζιμ

Ότι βλακία μπορεί ναφανταστεί κανείς νπορείς να διαβάσεις.Μασκες για Ελέφαντες,μήπως έπρεπε να πάνε στα σπίτια των παιδιων να πάρουν μέτρα και να κατασκευάσουν για κάθε παιδί τη μάσκα του;Είμαστε σοβαροί;μήπως χρειαζόμαστε γιατρό;Άντε ρε να βοηθήσουμε όλοι να περάσουμε αυτή την υγειονομική κρίση με όσο το δυνατόν με λιγότερες απώλειες,και ας ακούμε τους ειδικούς γιατί κάτι παραπάνω γνωρίζουν απο την κάθε θείτσα και τον κάθε θείτσο.

Κώστας

Ναι ναι.. Όπως όλοι εκείνοι οι "πανειδήμονες" που λέγαν πως ο ιός θα ασθενήσει το καλοκαίρι και τελικά;;;;;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης