Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν το ίδιο ζαχαροπλαστείο για έβδομη φορά μέσα σε επτά χρόνια

Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν το ίδιο ζαχαροπλαστείο για έβδομη φορά μέσα σε επτά χρόνια

Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης - Πριν λίγο καιρό, στον ίδιο δρόμο είχε γίνει παρόμοια διάρρηξη σε φαρμακείο

zaxaroplasteio_main
Για έβδομη φορά μέσα σε επτά χρόνια γίνεται στόχος διαρρηκτών γνωστό ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο μάλιστα βρίσκεται και λειτουργεί σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης, επί της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Όπως εξηγεί στο GRTimes η διευθύντρια του ζαχαροπλαστείου, ο δράστης με εμφανή τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, «μπούκαρε» στην επιχείρηση λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής, «κατεβάζοντας» την τζαμαρία που βρίσκεται στην πίσω μεριά του καταστήματος και ξεκινώντας να ψάχνει για χρήματα.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει η ιδιοκτήτρια, αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι έμεινε μέσα στο κατάστημα για περίπου έξι λεπτά ανενόχλητος, ψάχνοντας την λεία του σε όλους του χώρους του καταστήματος, ανοίγοντας ντουλάπια και… ερευνώντας όλα τα πιθανά σημεία, μέχρι και μέσα σε άδεια… κουτιά.

zaxaroplasteio


Ακόμα, ο δράστης, με σκοπό να παραμείνει στο σκοτάδι, έσπασε τα εξωτερικά φώτα της επιχείρησης τα οποία ανάβουν αυτόματα μόλις ανιχνεύσουν κίνηση, ούτως ώστε να μην αντιληφθούν περαστικοί αλλά και κάτοικοι της περιοχής την παρουσία του. Εν τέλει, ο δράστης έφυγε με άδεια χέρια, καθώς οι ιδιοκτήτες, όπως και τις προηγούμενες έξι φορές δεν είχαν αφήσει χρήματα, ωστόσο, για άλλη μια φορά αναγκάζονται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ για να επιδιορθώσουν τις ζημιές.

Ανάλογο «χτύπημα» και σε φαρμακείο

Στο μεταξύ, πριν από περίπου δύο μήνες, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το ζαχαροπλαστείο, σημειώθηκε ανάλογη περίπτωση διάρρηξης σε φαρμακείο.

Διάρρηξη σε φαρμακείο της Θεσσαλονίκης - GRTimes.gr


Κλείσιμο
Όπως εξηγεί ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, μιλώντας στο GRTimes.gr, ο δράστης μπούκαρε περίπου στις 03.30, στις 3 Ιουλίου, καταφέροντας να σηκώσει – πιθανότατα με συνεργό – τα προστατευτικά ρολά και κάνοντας θρύψαλα την γυάλινη πόρτα εισόδου.

«Όλα έγιναν όπως είδαμε από τις κάμερες ασφαλείας μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Έσπασε την πόρτα, μπήκε στο φαρμακείο, «βούτηξε» μέσα από τον πάγκο αρπάζοντας το συρτάρι της ταμειακής μηχανής και στη συνέχεια εξαφανίστηκε», εξηγεί, προσθέτοντας ότι η λεία ήταν μόλις μερικά ψηλά που δεν ξεπερνούσαν τα 100 ευρώ, ωστόσο, η συνολική ζημιά ήταν πάνω από 1000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ούτε η συγκεκριμένη επιχείρηση πέφτει θύμα διαρρηκτών για πρώτη φορά, ενώ άγνωστοι δράστες έχουν «χτυπήσει» και άλλα καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Στη φόρα τα άπλυτα του Τραμπ από τον πρώην δικηγόρο του - Το άγριο μίσος για τον Ομπάμα, ο ρατσισμός και ο σεξισμός

Δικογραφία για τη συγκέντρωση κατά της μάσκας στο Ηράκλειο - Ταυτοποιήθηκαν δυο γυναίκες 

Διπλωματικός «πυρετός» για τον πόλεμο νευρών από την Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης