Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Διεκόπη η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Στο δικαστήριο παρόντες ήταν δυο από τους κατηγορουμένους, με τους δικηγόρους να ζητούν αναβολή της δίκης -  Σε πρώτο βαθμό είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στους κατηγορούμενους 

zafeiropoylos_dolofonoi_metagogh
Άρχισε για να διακοπεί η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017. Η δίκη, που διεξάγεται σε δευτεροβάθμιο διεκόπη για τις 14 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία το δικαστήριο θα προχωρήσει στην κλήρωση των ενόρκων και ακολούθως θα διακόψει εκ νέου για τις 25 Σεπτεμβρίου, όπως ενημέρωσε σήμερα από έδρας ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Όπως εξήγησε ο λόγος της δεύτερης διακοπής είναι ότι η αίθουσα στην οποία θα συνεδριάσει το δικαστήριο στις 14/9 είναι μικρή.

Σήμερα, στο δικαστήριο παρόντες ήταν δυο από τους κατηγορουμένους, με τους δικηγόρους τους κάποιων εξ αυτών να ζητούν αναβολή της δίκης. Αίτημα που ωστόσο δεν έκανε δεκτό το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Παν. Αθανασίου, ο οποίος ζήτησε την ολιγοήμερη διακοπή της δίκης. Παράσταση πολιτικής αγωγής δήλωσαν τα μέλη της οικογένειας του αδικοχαμένου ποινικολόγου.

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη στους κατηγορούμενους για την στυγερή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο είχε επιβάλλει ισόβια στον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, Ιμπραχήμ Μπραχιμάι καθώς επίσης και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών για τα αδικήματα της ληστείας, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Ισόβια επιβλήθηκαν στους άλλους δυο κατηγορούμενους Κλοντιαν Λεκοτσάι και Όλντι Ντούλτσε, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στις φυλακές για άλλα αδικήματα.

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος της οικογένειας Ζαφειρόπουλου, Θ. Μαντάς ανέφερε μετά τη διακοπή της δίκης: «Το κύριο μέλημα της οικογένειας είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη και να μην επιτρέψουμε να χαθεί στη λήθη το ήθος, η διαδρομή και η ακεραιότητα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου».

Ειδήσεις σήμερα

ΗΠΑ: Καταδικάζει τις τουρκικές προκλήσεις - Αίρει το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο

Επιστροφή Τσιόδρα: Δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια, ούτε εσάς

Γυμνιστές με... μάσκα λόγω κορωνοϊού!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης