Κατερίνη: Συνέλαβαν 61χρονο για το οπλοστάσιο στο εγκαταλελειμμένο σπίτι

Κατερίνη: Συνέλαβαν 61χρονο για το οπλοστάσιο στο εγκαταλελειμμένο σπίτι

Μια παρέα ανήλικων ανακάλυψε το οπλοστάσιο 

Pieria-oplostasio
Μέσα σε λίγη ώρα εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κατερίνης τον κάτοχο ενός οπλοστασίου με στρατιωτικό υλικό που ανακάλυψε μια παρέα ανήλικων παιδιών κατά την διάρκεια του παιχνιδιού τους σε ένα εγκαταλελειμμένο οίκημα σε περιοχή της Πιερίας, το βράδυ του Σαββάτου.

Τα παιδιά κάλεσαν αστυνομικούς και το ακατοίκητο κτίριο αποκλείστηκε, ώσπου να φτάσουν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών Βορείου Ελλάδος, που διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι στο εσωτερικό του ήταν αποθηκευμένα οκτώ πυροκροτητές, οκτώ μηχανισμοί παγίδευσης, 37 φυσίγγια, τρεις χειροβομβίδες, έξι πυροδοτικοί μηχανισμοί, εξαρτήματα όπλων, φιαλίδια βουτανίου και άλλα υλικά που μπορούσε να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία εκρηκτικών μηχανισμών.

Ο 61χρονος Έλληνας ταυτοποιήθηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας ως ιδιοκτήτης του ακατοίκητου σπιτιού, συνελήφθη το πρωί της Κυριακής και σε έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του, βρέθηκαν δύο κυνηγετικές καραμπίνες οι οποίες κατασχέθηκαν καθώς δεν διέθετε άδεια κατοχής. Κατά την προανάκριση εξακριβώθηκε ότι δεν έχει εμπλακεί σε τρομοκρατικές δραστηριότητες.

Στη συνέχεια, σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης που άσκησε σε βάρος του την σχετική δίωξη. Το στρατιωτικό υλικό παρελήφθη από πυροτεχνουργούς του Στρατού που θα δρομολογήσουν την καταστροφή του.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αδέλφια ήταν οργανωμένοι χασισοκαλλιεργητές στην Αταλάντη

Τραγωδία στην Κύπρο: 25χρονος παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον πατέρα του

«Κρίσιμες ημέρες» μετά τα 284 κρούσματα - Εισηγήσεις για νέα μέτρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης