Ιωάννα και Εφη: Η Αμφιλοχία, το Facebook και η επίθεση με βιτριόλι

Ιωάννα και Εφη: Η Αμφιλοχία, το Facebook και η επίθεση με βιτριόλι

Ανέμελη και σε καφενείο ήταν η 35χρονη το βράδυ πριν τη σύλληψή της - Είχε δεύτερο προφίλ στο Facebook για να παρακολουθεί τον σύντροφό της

amfiloxia-vitrioli_2
Οι δύο ξανθιές γυναίκες που τις τελευταίες ημέρες πρωταγωνιστούν στα media και στις κουβέντες ανάμεσα στις παρέες είναι αυτό που με απλά λόγια λέμε «κορίτσια της διπλανής πόρτας». Η Ιωάννα και η Εφη, η 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι, γεννημένες στα μέσα της δεκαετίας του '80, σε δύο διπλανά χωριά στην περιοχή του Βάλτου Αμφιλοχίας, στον Σταθά και το Λουτρό, συναντιούνται για πρώτη φορά στο σχολείο, όμως διαγράφουν διαφορετικές πορείες, που σε κάποια χρονικά σημεία συναντιούνται και πάλι απομακρύνονται.

Τελειώνοντας το σχολείο, τόσο η Ιωάννα όσο και η Εφη κατεβαίνουν στην Αθήνα για να ζήσουν το όνειρο της πρωτεύουσας. Η εντυπωσιακή εμφάνιση που διαθέτουν και οι δύο αποτελεί διαβατήριο για να βρίσκουν εύκολα δουλειές που όμως δεν απαιτούν ιδιαίτερες δεξιότητες και προσόντα. Ετσι, αρχίζουν σιγά-σιγά να δικτυώνονται, να μπαίνουν σε παρέες, να αποκτούν φίλους και γνωστούς και να ζουν μια ευχάριστη ζωή στη μεγαλούπολη. Στα χρόνια της Αθήνας, οι δύο ξανθιές κοντοχωριανές συναντιούνται σε γάμους, βαφτίσια και σε κοινές παρέες. Αποκτούν δε και μια μορφή μακρινής συγγένειας αφού άνθρωπος της οικογένειας του θύματος έχει κουμπαριά με την αδελφή της κατηγορούμενης.

Κάποια στιγμή γίνονται και «φίλες» στο Facebook… Ανταλλάσσουν likes στις φωτογραφίες, κάνουν κοινά check in, σχόλια, χωρίς ποτέ αυτή η διαδικτυακή σχέση να γίνει πραγματική. Και αυτός ήταν και ο λόγος που οι δύο «φίλες» δεν είχαν εντάσεις, προβλήματα, διεκδικήσεις.

Ανέμελη και σε καφενείο ήταν η 35χρονη το βράδυ πριν τη σύλληψή της

Στην εκπομπή «Μαζί σου» του ΣΚΑΪ μίλησε φίλη της 35χρονης κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα και, όπως είπε, το βράδυ πριν τη σύλληψή της βγήκαν σε καφενείο και η 35χρονη φαινόταν ανέμελη, χωρίς να υπάρχει κάτι που την προβληματίζει.

«Χθες (το βράδυ πριν τη σύλληψη) ήμασταν μαζί. Εγώ την πήρα απλά τηλέφωνο και της είπα "θα πάω στο καφενείο, αν θες να έρθεις". Ήρθε κατά τις 22:00, κάπου εκεί νομίζω, γιατί είχε πάει για περπάτημα με μία φίλη της. Ήρθε κατά τις 22:00 και κατά τις 23:30 την πήγα στο σπίτι, την άφησα από κάτω και έφυγα», ανέφερε η φίλη της 35χρονης.

«Χαζολογάγαμε. Ήμασταν με κάτι παιδιά από το χωριό και λέγαμε βλακείες. Ήταν ανέμελη», προσθέτει.

Κλείσιμο
Για το αν το τελευταίο διάστημα είχε παρατηρήσει κάποια αλλαγή συμπεριφοράς από την πλευρά της 35χρονης, η φίλη της αναφέρει ότι δεν είχε παρατηρήσει τίποτα απολύτως. «Για αυτό έχω πάθει σοκ» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Χαρά Θεού, όπως ήταν πάντα, να κάνει την πλάκα της το ένα, το άλλο, μέχρι εκεί. Δεν είχα καταλάβει τίποτα», υπογραμμίζει και προσθέτει πως η 35χρονη δεν της είχε πει ποτέ για κάποιον άνδρα στη ζωή της, ούτε είχε αναφέρει ποτέ την Ιωάννα.

Στη συνέχεια, η φίλη της 35χρονης αναφέρει ότι από την 20η Μαΐου που έγινε η επίθεση, οι δυο τους έχουν ειδωθεί αρκετές φορές, «σίγουρα δυο, τρεις φορές την εβδομάδα».

Όσο για το αν συζήτησαν για την επίθεση με το βιτριόλι, η φίλη της κατηγορούμενης αναφέρει ότι το συζήτησαν απλά σαν γεγονός. «"Είδατε τι έγινε στην τηλεόραση;", με την κοπέλα με το βιτριόλι, αυτό. Τίποτα άλλο δεν μας είχε πει, μόνο αυτό», αναφέρει.

Μάλιστα, η φίλη της 35χρονης αναφέρει ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι η φίλη της κρύβεται πίσω από την επίθεση και ότι έχει πέσει από τα σύννεφα.

Υπόθεση βιτριόλι - Τι λέει η φίλη της


Τι λένε άνθρωποι που γνώριζαν την 35χρονη

Στο ίδιο σχολείο στην Αμφιλοχία πήγαιναν η κατηγορούμενη και η Ιωάννα, με τη 35χρονη να είναι ένα χρόνο μεγαλύτερη.

Συντοπήτης και συνάδελφος, πάντως, της 35χρονης που μίλησαν στην εκπομπή, τόνισαν ότι δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν ότι αυτό το έχει κάνει η συγκεκριμένη.

Υπόθεση βιτριόλι - Παράλληλοι βίοι

Δεύτερο προφίλ στο Facebook είχε η 35χρονη

Και δεύτερο προφίλ στο Facebook διατηρούσε η 35χρονη κατηγορούμενη με το ίδιο όνομα που επικαλέστηκε όταν κάλεσε την εταιρία ραδιοταξί. Από αυτό το προφίλ δεν είχε καμία σχέση με την Ιωάννα και φαίνεται πως το χρησιμοποιούσε για να παρακολουθεί κυρίως τον σύντροφό της. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Σε νυχτερινά μαγαζιά με φίλες διασκέδαζε η 35χρονη μετά την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που η «παρουσιάστρια» πετά νερό στον Χαρδαλιά

Αχαρνές: Πώς εξαφανίστηκε η 10χρονη Ιωάννα - Όλο το παρασκήνιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης