Καιρός: Καταιγίδες σε ηπειρωτικά, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο - Πού θα βρέχει αύριο

Καιρός: Καταιγίδες σε ηπειρωτικά, βόρειο και ανατολικό Αιγαίο - Πού θα βρέχει αύριο

Ο καιρός χαλάει σήμερα, επίσης, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη - Συννεφιασμένος ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα  - Έως 26 βαθμοί σήμερα στην Αθήνα - Διαβάστε αναλυτικά τις θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα 

kairos_me_vroxi_to_savvatokiriako
Άστατος προβλέπεται και σήμερα Κυριακή ο καιρός με βροχές  και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο.

Την ίδια ώρα, σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν την Δευτέρα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής χώρας.  Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι πως, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει. 

Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις. 


Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό σήμερα Κυριακή 

-Θερμοκρασία σε μικρή πτώση Δευτέρα έως Τετάρτη

-Αστάθεια κυρίως την Κυριακή στα ηπειρωτικά

-Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 με 6 και στα νότια τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ


Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Τοπικά έντονα φαινόμενα κυρίως στα βορειοανατολικά. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και νυκτερινές ώρες. Άνεμοι δυτικών κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Κυριακή 3 Μαΐου στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου θα επικρατήσουν βροχές και σποραδικές καταιγίδες με κατά τόπους έντονα φαινόμενα.

Κλείσιμο
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά, φαινόμενα που δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να είναι τοπικά έντονα. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 25, στην Ήπειρο από 8 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 8 έως 29, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 24 βαθμούς και τοπικά 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο, καθώς και κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις μέχρι 6 μποφόρ. Στις Νότιες Κυκλάδες, στη θάλασσα των Κυθήρων, στις Σποράδες και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο οι εντάσεις των ανέμων θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στο Σαρωνικό 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν με αυξημένη πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς.
kairos_kiriakis_ellada_protothema_s





ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 03-05-2020
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και, κυρίως τις πρωινές ώρες, στα
νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειότερα μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια και
δυτικά πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στα ανατολικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Στα ανατολικά δυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία βορειοδυτικοί και στα υπόλοιπα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά όπου κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών όμβρων τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές τις πρώτες πρωινές ώρες. Στα νότια αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
kairos_thermokrasies_gia_kiriaki_simera_protothema


ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Πέφτει η θερμοκρασία από την Δευτέρα - Σε ποιες περιοχές θα βρέχει 

Στα κεντρικά και βόρεια για αύριο Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως της κεντρικής χώρας. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τη
νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
kairos_aurio_thermokrasies_protothema


Ειδήσεις σήμερα:

Άρση των μέτρων: Τι ανοίγει τη Δευτέρα και πού κινούμαστε ελεύθερα

Βεντέτα στην Κρήτη: Διπλό φονικό στα Ανώγεια

«Support Art Workers»: Πώς γεννήθηκε το σύνθημα που πλημμύρισε το Facebook
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης