Θράκη: Δορυφόροι της «SpaceX» στον ουρανό

Θράκη: Δορυφόροι της «SpaceX» στον ουρανό

Δείτε τι ήταν!

DOR3
παράξενα φωτεινά ιπτάμενα αντικείμενα που εθεάθησαν αργά το βράδυ της Κυριακής, στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, ήταν τελικά συστοιχία δορυφόρων Starlink που είχαν εκτοξευτεί τον περασμένο Μάρτιο, από τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

SpaceX Starlink Satellites Spotted Over Netherlands


Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους 60 δορυφόρους Starlink της εταιρείας «SpaceX» οι οποίοι εκτοξεύτηκαν από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα με έναν πύραυλο Falcon 9 που αναπτύχθηκε σε τροχιά περίπου 180 μίλια (290 χιλιόμετρα) πάνω από τη γη. Οι νέοι αυτοί δορυφόροι σκοπό έχουν την παροχή ευρυζωνικού διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.
OR2

Κλείσιμο
Ο Falcon 9 είναι ένας επαναχρησιμοποιούμενος πύραυλος που μειώνει σημαντικά το κόστος, ενώ η εταιρεία «SpaceX» του Έλον Μασκ σχεδιάζει να θέσει μέσα στο 2020 σε τροχιά πάνω από 12.000 δορυφόρους για το Starlink.

Μόλις οι δορυφόροι φτάσουν το λειτουργικό τους υψόμετρο των 550 χλμ και ξεκινήσουν την υπηρεσία επί του σταθμού, ο προσανατολισμός τους αλλάζει και οι δορυφόροι γίνονται σημαντικά λιγότερο ορατοί από το έδαφος, σημειώνουν στην περιγραφή της αποστολής οι εκπρόσωποι της «SpaceX».
DOR1

Σύμφωνα με το fonirodopis.gr, κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απόρησαν με τα άγνωστα ιπτάμενα φωτεινά αντικείμενα. Πολλοί μάλιστα τ’ «αποθανάτισαν» στον σκοτεινό ουρανό, ανεβάζοντας στη συνέχεια τις φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδήσεις σήμερα:

Προκαλεί ξανά η Τουρκία: «Η Ελλάδα κάνει ασκήσεις σε νησιά μας που κατέλαβε στο Αιγαίο»

Ασθενής είναι θετικός στον κορωνοϊό ενάμιση μήνα στην Κρήτη

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ στο ΘΕΜΑ 104,6: Είμαστε έτοιμοι για την αποκλιμάκωση αλλά ενέχει κινδύνους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης