Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ στο ΘΕΜΑ 104,6: Είμαστε έτοιμοι για την αποκλιμάκωση αλλά ενέχει κινδύνους

Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ στο ΘΕΜΑ 104,6: Είμαστε έτοιμοι για την αποκλιμάκωση αλλά ενέχει κινδύνους

«Σε περίπτωση νέας έξαρσης είμαστε πιο έτοιμοι τόσο η κοινωνία και οι πολίτες όσο και το σύστημα Υγείας της χώρας μας», τόνισε  o αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος

koronoios65
Σταδιακή επιστροφή στην κοινωνία με προεργασία σε επιστημονικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο βλέπει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, παθολόγος - λοιμωξιολόγος, επίκουρος καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Όπως είπε βρισκόμαστε πλέον σε φάση αποκλιμάκωσης και έχουμε εκπαιδευτεί στη διαχείριση της κρίσης. Τα ρίσκα ωστόσο υπάρχουν ακόμη και ενέχει κινδύνους όπως να ξανά δούμε εξάρσεις αλλά αυτή τη φορά όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτακόπουλος, είμαστε πιο έτοιμοι τόσο η κοινωνία και οι πολίτες όσο και το σύστημα Υγείας της χώρας μας.

2020 04 27 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ


Όσον αφορά τα φάρμακα υπάρχει σκεπτικισμός ακόμη για ορισμένες ουσίες που χρησιμοποιούν οι αρχές, θέλει όμως αρκετό χρόνο και σε διάρκεια μηνών θα γνωρίζουμε ποιο είναι το φάρμακο που μπορεί να βοηθήσει και να θεραπεύσει τους ασθενείς. Για να γίνει όπως είπε ο κ. Παναγιωτακόπουλος αυτό χρειάζεται ένα εύλογο διάστημα. Ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας, έχει σχεδιάσει το πρόγραμμα solidarity που αφορά ουσιαστικά μια διεθνή συνεργασία για φαρμακευτικά σκευάσματα και δοκιμές με διαφορετικούς συνδυασμούς. Για τα τεστ σημείωσε ότι θα γίνονται και περισσότεροι έλεγχοι ακόμη και σε δομές (όπως π.χ. Κρανίδι, οικισμούς Ρομά, κλινική Ταξιάρχαι) παρότι όπως τόνισε θα είναι αρκετά δύσκολο γιατί είναι πάρα πολλές.

Για τα σχολεία τόνισε, ότι υπάρχει σχεδιασμός ενώ σε περίπτωση που εμφανιστεί κάποιο κρούσμα θα υπάρξει ιχνηλάτηση επαφών του κρούσματος για να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του.

Κλείσιμο
Ο κ. Παναγιωτακόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το φορτίου παραμένει μικρό στην κοινωνία, όμως υπενθυμίσε ότι πρέπει να είμαστε ακόμη προσεκτικοί.

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο: Δείτε τον Μπόρις Τζόνσον στην πρώτη του εμφάνιση μετά την περιπέτεια στην εντατική

Παρατείνεται έως τις 15 Μαΐου η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Δείτε όλες τις ημερομηνίες: Πότε ανοίγουν καταστήματα - Τι θα ανακοινώσει αύριο ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης