Wall Street: Οριακή άνοδος και νέο ρεκόρ για τον Dow Jones λόγω Boeing

Wall Street: Οριακή άνοδος και νέο ρεκόρ για τον Dow Jones λόγω Boeing

Μετά το ράλι των αλλεπάλληλων ρεκόρ και τις πέντες συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, οι επενδυτές βρέθηκαν σε μια κατάσταση κόπωσης

wall207
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα, Δευτέρα, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Μετά το ράλι των αλλεπάλληλων ρεκόρ και τις πέντες συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, οι επενδυτές βρέθηλαν σε μια κατάσταση κόπωσης, καθώς δεν βλέπουν να σημειώνεται περαιτέρω πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Στο αρνητικό κλίμα συνέβαλε και η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με οριακή άνοδο 0,04% σε νέο ύψος -ρεκόρ, % στις 27.691,49 μονάδες, ωθούμενος από την πορεία της μετοχής της Boeing που έκλεισε με άνοδο 4,68%, στο άκουσμα της είδησης ότι θα συνεχισθούν οι παραδόσεις των 737 Max. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,13% στις 8.464,28 μονάδες, και ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,20%, στις 3.087,01 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε μέσα στο Σαββατοκύριακο ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ τα πηγαίνουν «πολύ καλά», αλλά διευκρίνησε ότι τα δημοσιεύματα που μιλούν για άρση των δασμών δεν είναι ακριβή. Ετσι «έβαλε» στον πάγο το ράλι που είχε οδηγήσει τις μετοχές σε ιστορικά υψηλά.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό πετρέλαιο διολίσθησε 0,59% στα 56,90 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχώρησε 0,49% στα 1.455,70 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1031 δολ./ευρώ.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς τίτλου κινήθηκε κατά 2,3 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,945%.

Κλείσιμο
H μετοχή της Walgreens κατέγραψε άνοδο 5,08%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. Δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι η KKR έχει προσεγγίσει τον φαρμακευτικό κολοσσό για μια πιθανή εξαγορά.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης