Τι λέει ο Σπίγκελ των FT στον Σεντένο για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Τι λέει ο Σπίγκελ των FT στον Σεντένο για τα πρωτογενή πλεονάσματα

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος «θυμίζει» στον επικεφαλής του Eurogroup πώς ενήργησε όταν ανέλαβε χρέη Υπουργού Οικονομικών στην Πορτογαλία το 2015

speigel_ft
Ο γνωστός Αμερικανός δημοσιγράφος των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ σχολίασε με ειρωνικό τρόπο, μέσω tweet, την προειδοποίηση που «έστειλε» ο Πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγες ώρες μετά την εκλογή του σε Πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο Σεντένο «συμβούλεψε» τον Μητσοτάκη να παραμείνει πιστός στις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Οι δεσμεύσεις είναι δεσμεύσεις και αν τις παραβούμε, η αξιοπιστία είναι το πρώτο πράγμα που επηρεαστεί και θα φέρει έλλειψη εμπιστοσύνης, επενδύσεων και, στο τέλος της ημέρας, έλλειψη ανάπτυξης».

Πώς αντέδρασε ο Σπίγκελ στην παραπάνω δήλωση; Το tweet είναι χαρακτηριστικό: «Ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο προειδοποιεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσει να ζει με τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης της Ελλάδας. Αστείο. Θυμάστε έναν Πορτογάλο τύπο, ονόματι Μάριο Σεντένο, η πρώτη ενέργεια του οποίου σαν Υπουργός Οικονομικών, ήταν να "σπάσει" τις δεσμεύσεις του προκατόχου του σχετικά με τον προϋπολογισμό; Περίεργο που αυτοί οι δυο έχουν το ίδιο όνομα...».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης