Χρηματιστήριο: Ισχυρή άνοδος με «ατμομηχανή» τις τράπεζες

Χρηματιστήριο: Ισχυρή άνοδος με «ατμομηχανή» τις τράπεζες

Κέρδη 2,72%, στις 741,01 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης - Ράλι για τις τράπεζες με άνοδο έως και 16,26%

chrimatistirio

Με το δεξί εισήλθε χρηματιστηριακά ο Απρίλιος, καθώς το ράλι των τραπεζικών μετοχών έως και 16,26% ώθησε την αγορά πάνω απο τις 740 μονάδες.

Η αγορά έφθασε να κερδίζει άνω του 3% και τελικά αργότερα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 741.01 μονάδες με κέρδη 2,72%.

Οι τράπεζες κατέγραψαν κέρδη για δεύτερη ημέρα μετά την Παρασκευή και σήμερα υπεραπόδωσαν καθώς οι αγοραστές έχουν πάρει τον έλεγχο απο τους short επενδυτές.

Όμως, μετά τα αποτελέσματα του 2018, οι επενδυτές επιβράβευσαν τις τράπεζες αν και υπήρχαν ορισμένα θέματα ( λ.χ λιγότερες προβλέψεις σε Εθνική ). Η γενική, όμως, εικόνα είναι ότι οι τράπεζες προχωρούν στην μείωση των κόκκινων δανείων. Παράλληλα, η είδηση των τελευταίων ημερών είναι ότι, οι τράπεζες άρχισαν να δανείζουν σύμφωνα με τα στοιχεία. Όσο και αν είναι μικρή η δραστηριότητα οι τράπεζες άρχισαν να επιστρέφουν στις βασικές τους εργασίες.

Ράλι 16,26% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,416 ευρώ. Ράλι 12,47% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,75 ευρώ. Κέρδη 2,54% για την μετοχή της Eurobank στα 0,728 ευρώ. Άνοδος 7,62% για την Alpha Bank στα 1,328 ευρώ. Κέρδη πάνω απο 4% για Grivalia, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ. Oι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 76,6 εκατ. ευρώ, τζίρος που είναι αρκετά υψηλός κατά 20 εκατ.ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης