Χρηματιστήριο: Η μακρά προεκλογική περίοδος «γκρεμίζει» την αγορά - Βουτιά σε Αlpha και Εθνική

chathsi

Με πτώση 6,25% έκλεισε η Alpha bank και 7,41% η Εθνική Τράπεζα - Ο Γενικός Δείκτης προς το τέλος περιόρισε τις απώλειες στο 1,13% 

Αποκομμένη η Αθήνα από τις διεθνείς αγορές σημείωσε πτώση καθώς οι επενδυτές φοβούνται μια μακρά προεκλογική περίοδο.

Ο Γενικός Δείκτης προς το τέλος περιόρισε τις απώλειες στο 1,13% κλείνοντας στις 622,78 μονάδες.
Μετά το μεσημέρι και τις ομιλίες των αρχηγών η οδός Αθηνών έχανε πάνω από 1,8% ενώ δυο τραπεζικές μετοχές ( Εθνική και Alpha bank έχαναν πάνω από 8%.)

Oι ξένοι επενδυτές βλέποντας ότι επίκειται επικράτηση της νέας 'μπαλωμένης” κυβέρνησης διαβλέπουν ότι, δεν θα λαμβάνονται αποφάσεις λ.χ για ιδιωτικοποιήσεις και θα κυριαρχήσει ένα κλίμα παροχών. Μέσα σ αυτό το πλαίσιο κανείς δεν μπορεί να ρισκάρει στην Ελλάδα παρά μόνο όλοι όσοι έχουν ήδη τοποθετήσεις.

Αυτοί έχουν το περιθώριο να περιμένουν τις εκλογές έως τον Οκτώβριο. Για τους υπόλοιπους η Ελλάδα το 2019 θα έχει ενδιαφέρον μόνο εν όψει εκλογών και εφόσον ο νικητής των εκλογών θα φέρνει ανάπτυξη με τα όσα υπόσχεται.
Βουτιά 6,25% για την Alpha bank στα 1,05 ευρώ. Βουτιά 7,41% για την Εθνική Τράπεζα στο 1 ευρώ. Με πτώση 1,92% η Eurobank στα 5,07 ευρώ.

Πτώση 3,55% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,721 ευρώ. Κέρδη 1,01% για τον ΟΠΑΠ στα 8 ευρώ. Με πτώση 1,19% ο ΟΤΕ στα 10,77 ευρώ. Κέρδη 2,67% ο Μυτιληναίος στα 7,70 ευρώ. Πτώση 1,48% για την ΔΕΗ στα 1,33 ευρώ. Οι συναλλαγές ανήλθαν στα 50,6 εκατ. ευρ με πακέτα 11 εκατ,. ευρώ εκ των οποίων τα 7,9 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτο της Ιντρακατ.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Κarletos

Η επικαλουμενη αναπτυξη...και η καλη πορεια της οικονομιας....αποτυπωνεται στο ταμπλω του Χ.Α. ( απο αναληψης της εξουσιας απο τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 2015 - 2019 ) Ολα τα υπολοιπα ειναι θεατρικα δρωμενα ...μιας συνεχιζομενης τραγωδιας !

Μηπως

Μηπως λεω εγω τωρα κάποιοι θέλουν να τις αγοράσουν φθηνά?....

και εσένα

Ποιος σου απαγορεύει να αγοράσεις εξυπνάκια?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vesuropoulos

Ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την εξάλειψη στην αναγκαιότητα παρουσίας του φορολογούμενου στις εφορίες – Εξήγγειλε ολοκληρωμένη ψηφιοποίηση διαδικασιών και υποδομών 

oldcars

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η εισαγωγή κακοσυντηρημένων, παλιών αυτοκινήτων, με τους επιτήδειους εμπόρους να τρίβουν τα χέρια τους, μετά και την αναβολή των διατάξεων που -λογικά- θα έβαζαν φραγμό σε τέτοιες πρακτικές.

stournaras1

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει ταχύτατα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει εξαγγείλει προκειμένου να αντιμετωπιστεί, μεταξύ άλλων, η μείωση των επενδύσεων

8