Τα 13 γνωστά και άγνωστα επιδόματα που αλλάζουν το Φεβρουάριο - πίνακες

Τα 13 γνωστά και άγνωστα επιδόματα που αλλάζουν το Φεβρουάριο - πίνακες

Πώς θα επηρεαστούν τα επιδόματα και βοηθήματα του ΟΑΕΔ μετά την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού

epidomata-katotatos-misthos
Δεκατρία επιδόματα και βοηθήματα του ΟΑΕΔ επηρεάζονται άμεσα από την αύξηση του κατώτατου μισθού που έρχεται τον Φλεβάρη.
Από το επίδομα ανεργίας μέχρι την ειδική παροχή μητρότητας και τις αποδοχές των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, αμοιβές και παροχές συμπαρασύρονται από το νέο επίπεδο του κατώτατου μισθού και αυξάνονται αντίστοιχα.
Το money- money.gr ετοίμασε έναν αναλυτικό οδηγό για όλες τις παροχές, αμοιβές και επιδόματα που αυξάνονται μαζί με τον κατώτατο.      

Επίδομα ανεργίας. Το βασικό ημερήσιο επίδομα ανεργίας είναι το 55% του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, προσαυξανόμενο 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος. Σε μηνιαία βάση είναι το 25πλάσιο, δηλαδή σήμερα 360 ευρώ.
Το σημερινό ημερομίσθιο είναι 26,18€ συνεπώς το ημερήσιο επίδομα ανεργίας για άγαμο χωρίς παιδιά είναι 14,39€ και το μηνιαίο 360 ευρώ. Μια αύξηση της τάξης του 8% θα οδηγούσε το ημερομίσθιο στο επίπεδο των 28,18 ευρώ και το ημερήσιο επίδομα ανεργίας στα 15,5 ευρώ με αποτέλεσμα το μηνιαίο να φτάσει στα 387 ευρώ.

Ειδικό βοήθημα λήξης ανεργίας. Ισούται με 13 ημερήσια επιδόματα ανεργίας, δηλαδή σήμερα 187 ευρώ. Με μια αύξηση 8% θα φτάσει στα 201 ευρώ και με μια αύξηση 10% θα αγγίξει τα 205 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης