Αλαλούμ με τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά - Παράταση προανήγγειλε τώρα ο Βίτσας

4661707

Χθες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υποστήριξε οτι δεν θα παραταθεί το καθεστώς, αλλά προωθηθεί άλλο σύστημα - Το μέτρο αφορά Λέσβο, Λέρο, Κω, Σάμο και Χίο

Την παράταση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού ρεύματος προανήγγειλε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βιτσας.

Η σημερινή αναφορά του κ.Βίτσα προκαλεί αλαλούμ καθώς χθες ο ίδιος υποστήριξε οτι δεν θα παραταθεί το καθεστώς, αλλά προωθηθεί άλλο σύστημα χωρίς όμως να διευκρινήσει τι ακριβώς.

Σημερα προανήγγειλε την καταθεση Πράξης Νομοθετικού  Περιεχομένου χωρίς όμως να προσδιορίσει αν η παράταση του χαμηλού συντελεστή θα ειναι ετήσια.

Υπενθυμίζεται πως η ρύθμιση θα αφορά Λέσβο, Λέρο, Κω, Σάμο και Χίο.

Χθεςο Δημήτρης Βίτσας απαντώντας στην ΝΔ που κατέθεσε τροπολογία για την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ είπε «Μην ανησυχείτε. Εμείς που προασπίσαμε τα νησιά αυτά και επεκτείναμε την ρύθμιση θα φέρουμε μια νέα με κάποιο νόμιμο τρόπο. Αυτή την στιγμή δεν μιλάμε για απλή παράταση. Αλλά για σύνδεση που έχει πιο σταθερό χαρακτήρα όσο διαρκεί το προσφυγικό ζήτημα στα πέντε νησιά. Νομίζω ότι δεν θα θεωρήσετε και εσείς δίκαιο να υπάρχουν νησιά με αυξημένο ΦΠΑ και άλλα να εξαιρούνται. Σε λίγες ημέρες θα έχετε την απάντηση».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2D4D48AB-E0FB-3E67-EA96-C2851690475D

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 0,53 μονάδων 

DEI_4

Για λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια κάνουν λόγο κύκλοι του ΥΠΕΝ, μετά την έλλειψη προσφορών για τον διαγωνισμού - «Όσοι χαρακτήριζαν “πετράδια της ΔΕΗ” τις λιγνιτικές μονάδες ήταν εκτός τόπου και χρόνου»

12