«Πάρτι» φοροδιαφυγής ακόμα και σε γραφείο κηδειών αποκάλυψαν έλεγχοι της ΑΑΔΕ στην Θεσσαλονίκη

aade-grafeio-kidion

«Κίνδυνος – θάνατος» για τους φοροφυγάδες οι «ζημιές» και ο πιστωτικός ΦΠΑ

Τζίροι εκατομμυρίων αλλά ζημιές αντί για κέρδη και… επιστροφές αντί για πληρωμές ΦΠΑ. Η προκλητική φοροδιαφυγή όμως, που για χρόνια δεν μπορούσε να αποκαλυφθεί όταν η εφορία βρισκόταν υπό τον πολιτικό έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών, αποκαλύπτεται πλέον από τους ελέγχους της νεοσύστατης Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Στην Θεσσαλονίκη οι έλεγχοι έδειξαν "ζωντανές" επιχειρήσεις που είχαν κάνει σύστημα όλα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης να μην κόβουν αποδείξεις -ή να μειώνουν με εκ των υστέρων "εκπτώσεις" την είσπραξη- με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για φόρους εισοδήματος, αντιθέτως έπαιρναν πίσω και λεφτά από την Εφορία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Ανεξάρτηρτης Φορολογικής Διοίκησης:

1. Έγινε έλεγχος σε γνωστή επιχείρηση εστιασης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2017 και για τους έξι μήνες λειτουργίας της (το 2017) εμφάνισε μεν ότι είχε ακαθάριστα έσοδα 1.500.000 ευρώ, αλλά δήλωσε ζημιές ύψους 50.000 ευρώ.

Με στοχευμένο έλεγχο, αποκαλύφθηκε ότι ανακριβής έκδοση αποδείξεων σε 24 περιπτώσεις, συνολικής αποκρυβείσας αξίας 994,45 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, η φοροδιαφυγή διενεργείται μέσω εκ των υστέρων "εκπτώσεων" σε ποσοστό περίπου 75% επί της αξίας των εκδοθέντων στοιχείων.

Ο έλεγχος θα συνεχιστεί καθώς κατασχέθηκαν όλα τα αρχεία (txt) από τους εν ενεργεία φορολογικούς μηχανισμούς. Επιπροσθέτως προέκυψαν ανακριβείς δηλωσεις ΦΠΑ ως προς τα έσοδα της επιχείρησης, ύψους άνω των 850.000 ευρώ!

2. Σε άλλο γνωστό κεντρικό καφέ εστιατόριο στη Θεσσαλονικη επεβλήθηκε αναστολή λειτουργίας, μετά από έλεγχο. Η επιχείρηση εμφάνιζε συνεχώς ζημιές επί πέντε συναπτά έτη. Παράλληλα δεν απέδιδε τον ΦΠΑ, καθώς υπέβαλλε συνεχώς πιστωτικές δηλώσεις, με εξαίρεση μόλις δύο χρεωστικές περιοδικές δηλώσεις.

Εγινε επιτόπου επεξεργασία στα αρχεια (txt) της ταμειακής μηχανής. Για μία μόνον ημέρα και σε 22 απο τις 35 αποδείξεις που είχε κόψει (μόνον για το πρωινό), διαπιστώθηκε ότι διενεργούσε εκ των υστέρων εικονικές εκπτώσεις σε ποσοστό 99%. Κατασχέθηκαν ολα τα αρχεια απο 1-1-2018 για επεξεργασια.

3. Γνωστό νυχτερινό κέντρο της Παραλιακής, δέχτηκε πρόσκληση για έλεγχο από την εφορία καθώςδεν είχε υποβάλει καν δήλωση φόρου εισοδήματος για το 2017. Διαπιστώθηκε ότι πέρυσι είχε ακαθάριστα έσοδα 1,386 εκατομμύρια ευρώ.

4. Σε οίκο τελετών στη Θεσσαλονίκη, που πέρυσι είχε πιαστεί να έχει αποκρύψει εισπράξεις ύψους 2,6 εκατ. ευρώ, για τις χρησεις πριν το 2012. Ο έλεγχος συνεχίστηκε και, μετα απο επεξεργασια στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι για το έτος 2012, είχε εκδώσει 450 ανακριβείς αποδείξεις και σε 70 περιπτώσεις δεν είχε εκδώσει καν αποδείξεις, συνολικης αξιας 420.000 ευρώ. Ο έλεγχος συνεχίζεται και για το 2013 και τα επόμενα έτη.

5. Σε κέντρο αισθητικής στην Θεσσαλονίκη, μετα απο επεξεργασία, διαπιστώθηκε ότι το 2017 δεν είχε εκδώσει 11.700 αποδείξεις. Απέκρυψε έτσι έσοδα 350.000 ευρώ. Για μόλις 20 ημερες του 2018, εντοπίστηκαν ήδη 200 αποδείξεις που δεν εκδόθηκαν και η αποκρυβείσα αξία τους προσδιορίστηκε σε 25.000 ευρώ.

6. Σε πάρκινγκ αυτοκινήτων στη Θεσσαλονικη, διαπιστώθηκαν επιτόπου 600 ανακριβείς εκδόσεις αποδείξεων για στάθμευση με τον μήνα. Μόνον για το 2018, η αξια των εισπράξεων που απεκρύβησαν ανέρχεται σε 14.800 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Με 24% φπα

Όταν ο φπα ακόμα και στις υπηρεσίες είναι 24%, δηλαδή το 1/4, λογικό είναι να μην θέλει ούτε ο πελάτης να κόψει απόδειξη η οποία του είναι παντελώς άχρηστη. Για παράδειγμα, αν η επισκευή του αυτοκινήτου σου κόστισε 400 ευρώ, αν κόψεις απόδειξη θα πάει 500 ευρώ. Πες μου τώρα αν θα πληρώσεις 100 ευρώ παραπάνω για τους Καρανίκες ή θα παρακαλάς να μη σου κόψουν απόδειξη...

Στέλιος

Ας βάλουν λογικούς φόρους, και μετά ας τσακίσουν όποιον φοροδιαφεύγει.

ΛΟΓΙΣΤΑΚΟΣ

Ζημιες και πιστωτικο ΦΠΑ εχουν οι 6 στις 10 επιχειρησεις με τοση υπερφορολογηση και ασφαλιστικες εισφορες. Ο συνδυασμος με τους υψηλους τζιρους ειναι που χτυπαει καμπανακι... Δεν μπορει ο αλλος να τζιραρει 2 εκατομμυρια και στο τελος να βγαζει ζημιες.

Γιώργος

Ντροπή και αίσχος να κυνηγούν τους λεβέντες επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες για παραβάσεις φορολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές, τραπεζικές, υγειονομικές, πολεοδομικές, για να επιβάλλουν την τάξη και νομιμότητα στη χώρα, καθώς επίσης για να σώσουν την εθνική οικονομία. Το κράτος να βρει χρήματα από τη μείωση των αποδοχών των συνταξιούχων και του ετήσιου αφορολόγητου εισοδήματος ιδιωτικών υπαλλήλων και εργατών και να μειώσει φόρους και εισφορές για τα λαμόγια της πραγματικής οικονομίας της αγοράς.

Γιάννης

Γιατί βρε λεβεντόγιωργη μου μήπως μαζί τις πληρώνανε μια ζωή τις κρατήσεις για να έχουμε μία αξιοπρεπή σύνταξη? . Και ζητάς να περικοπούν.... Ασε μας λεβεντογιώργη μου, ασε την ξάπλα την λούφα και τα φρεντοφραπεδοτσίνο σου,με το να περιμένεις θέση διευθυντή και πάνω, και κοίταξε να δουλέψεις , να παράγεις, να πληρώνεις τον ασφαλιστικό σου φορέα, αλλά και να αποταμιεύσεις για να έχεις αξιοπρεπή τρίτη ηλικία.

Τεο7

Αν δεν φτιάξουν πραγματικά νόμους σοβαρούς δεν προκύπτει να φτιάξει κάτι. Αν σε πιάσουν 2 φορά να κλέβεις ΦΠΑ κλείσιμο το μαγαζι για 1 μήνα και ο υπεύθυνος μέσα για φοροδιαφυγή. Έτσι θα γίνουν άνθρωποι τα λαμόγια

Γιάννης

Βρε εσείς πάτε καλά? . Να πληρώσω και ΦΠΑ 24% για να θάψω τον άνθρωπό μου?....... 800 ευρώ που δίνει το ταμείο για έξοδα κηδείας συμπ/νου και του ΦΠΑ και τόσο ποσό μόνο η απόδειξη. ...... Οταν μια κηδεία εδω στην Αθήνα συμπεριλαμβανομένων και τών τελών για τον Δήμο για τα έξοδα ταφής, και ενοικίασης για τριετία του χώρου στην καλύτερη περίπτωση κοστίζει και χωρίς πολλά -πολλά τα 2,5 χιλιάρικα, το ταμείο πληρώνει μόνο 800 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ. Ιστορίες για αγρίους αυτά τα ποσά.. ...... Οταν σου πεί το γραφείο τελετών χωρίς αποδείξεις κάπου εξι με επτά κατοστάρικα κάτω θα πρέπει να ειναι τρελός κάποιος να πεί οχι. .Και την απόδειξη να την κάνεις τι? Να βλέπεις εκ των υστέρων την μακκακία που έκανες που πλήρωσες δηλαδή και 24% ΦΠΑ?......... Και αυτοί της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δεν έχουν κηδέψει ποτέ άνθρωπό τους? ...... Και σε αυτούς δεν τους την εκαναν αυτή την πρόταση ή αυτοί δεν ζήτησαν καλύτερη τιμή? . Και εάν τους την έκαναν την αρνήθηκαν? ...... Ελεος πιά. ...... Θέλεις κολοκράτος και κοινωνία των ανοητων του εισπρακτικού μηχανισμού να πιάσετε τα εισοδήματα στα επαγγέλματα που νομίζετε οτι φοροδιαφεύγουν?. .... Επέστρεψε εξ ολοκλήρου τον ΦΠΑ σε αυτούς που αναγκαστικά τον πλήρωσαν στο δελτίο παροχής υπηρεσιών και δες τι εισοδήματα μαζεύουν ολοι αυτοί και φορολόγησέ τα τους. ..... Η πίττα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται. ...... Και με το να κυνηγάνε τον έναν και τον άλλον τώρα έτσι, στην ουσία τίποτε δεν κάνουν και χάνουν τελικά περισσότερα έσοδα.

sdf

ενιαίος ΦΠΑ για τα πάντα 13%. δε θα έχει κανένας σοβαρό λόγο να φοροδιαφύγει και να διακινδυνεύει πρόστιμα και ποινές. αμα δεν ξυπνήσουμε ποτέ και ακούμε πάντα τους βλαμμένους ευρωπαίους...

ΠΑΣΤΙΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ

Μπράβο στα παιδιά, κατάφεραν να φάνε το ψωμί του Καρανικα και του Μουρουτη, να τους κάνουμε ένα άγαλμα.

και

μήπως αυτός που φοροδιαφεύγει δεν είναι φασίστας; Αφού από μόνος του αποφασίζει αν και πόσα θα πληρώσει. Διαγωνισμό για το ποιος τον έχει πιο μεγάλο (τον φασισμό) το καταντήσαμε.

@

Ξεπλενει τα παντα ο καρανικας ε;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

o-proedros-tis-komision-zan-klont-giounker

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή του στην «Bild» είπε ότι έχει ευθύνη και ο ίδιος για το συγκεκριμένο γεγονός - Ξεκαθάρισε όμως ότι η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ